Įkraunama...
Įkraunama...

Krupnikas

..Vienas žmogus iš kaimyninės Latvijos manęs paprašė krupniko recepto. Truputį sumišau, nes net nežinojau, kas tai.. ax.gif Pasiskaitinėjau internete, ogi tai medaus likeris. Tai ir iškilo man klausimas - ar realiai įmanoma jį pasigaminti namie? Ir, jei taip, gal kas žinote, kaip?
Atsakyti
Gaminti negaminau...dar, bet vat receptuka radau ax.gif


0,5 l spirito
0,5 kg medaus
400 g vandens
Prieskoniai:
cinamono žievelės
imbiero šaknies
5-6 gvazdikėliai
3 kardamonai
1/2 šaukštelio kmynų
1 žvaigždėtasis anyžius
1 vanilės lazdelė
1/5 šaukštelio sodos



Į vandenį sudedame medų, prieskonius, sodą ir verdame 30 min. uždengtame puode.
Sirupą atvėsiname ir į jį supilame spiritą.
Viską išmaišome, uždengiame ir 2-3 dienas laikome šaltai.
Tada nupilame drumzles ir supilame į butelius.
Rekomenduojame vartoti ne anksčiau kaip po savaitės.

mirksiukas.gif

Atsakyti
O as su chebra krupnika gaminau vos pries 2 dienas.
Receptas toks:
1/2 sauksto krapu
10 gvazdikeliu
10 meskauogiu
3 cinamono lazdeles
1 saukstelis pipiru
1/4 safrano (krokuso)
3/4 raudonojo imbiero
3/4 baltojo imbiero
5 cm skersmens apelsinu zieveles gabaleliai
5 cm skersmens citrinu zieveles gabaleliai
3 vaniles lazdeles
1kg medaus
1,5L stiprios naminukes ar spirito.

Visi prieskoniai supilami i dideli uzdara inda, geriausiai - virduli (atvira puoda naudoti negalima, lengvai gali kilti gaisras!), uzpilami samane ar spiritu ir kaitinami, neuzverdant. Kai misinys ima garuoti, jis nukeliamas nuo ugnies, nukosiamas per tanku (galima ir arbatini) sieteli ir supilamas i dideli stiklini inda ar statinaite nusistoti. Islaikius bent savaite, skystis atsargiai nupilamas i kita inda, kur sumaisomas su medumi, esant reikalui - nesmarkiai (iki 50-60 laipsniu) kaitinant. Gautas misinys paliekamas stoveti stikliniame inde ar azuolineje statinaiteje bent 3 menesiams, paskui ispilstomas i butelius.
Mes darem kiek kitaip:
Prieskonius pavirem labai mazam kieky vandens (tik tiek kad truputi apsemtu
Tada supylem medu ir pavirem su prieskoniais. Kai uzvire nukosem ir nupylem i stiklini inda. Tada nukostus prieskonius dar kiek pakaitinom su stipriuoju gerimu. Veliau skysti perkosem ir supylem i medu ir gerai permaise palikom stoveti.
Kai ismaise paragavom nusprendem kad visai nieko, ir tikimes kad iki kaledu dar skaniau bus. Nes si gerimeli planuojam islaikyti iki kaledu. O laikui einant jis "PRISIRPSTA".
Jei kas ruosit sekmes.
Atsakyti
Saunus receptukai,reiks pabandyt,nes krupnika labai megstu ax.gif
Atsakyti
Mano mociute krupnika galima, bet tikrai ne taip kaip cia surasyta schmoll.gif Jokiu imbieru anuomet nenaudojo schmoll.gif O krupnikas juk senovinis gerimas g.gif
Atsakyti
Tikras krupnikas gaminamas iš ilgiausio sąrašo prieskonių ir tikros vanilės pupos, kuri yra pakankamai brangi.
Man klausimas iškilo, o kur jūs spiritą geros kokybės perkate alkoholio gamybai? Draugas ruošiasi pagaminti krupniko pagal senelės receptą, tačiau Lietuvoje to daryti dar neteko, tad reikia informacijos...
Atsakyti
Kur klaipedoj rast vaniles lazdeliu?ar pupu?ar kokiu STIPRIU ir TIKRU vaniles milteliu?
Atsakyti
Teko karta Krupnika gaminti pas drauga. Jis ta recepta turi dar is savo seneliu.
Pamenu, kad recepte buvo apie 20 ingridientu. O jau skoooonis koooks - pasaka.
Prasiau recepto - nedave.
Pries kelias dienas buvau sutikusi ji, kazka vel uzsimine apie Krupnika. Sakiau, kaip tik vel darysi, kviesk mane - padesiu, o gal dar ir recepta gausiu.
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti