(Šiaurės Kinijos patiekalas)
Porcija 2-3 asmenims. Patiekalas ruošiama apie 30 min.
Produktai:
- 350 g kiaulienos nugarinės ir išpjovos filė;
- 1 kiaušinio baltymas;
- 50 g krakmolo;
- 1 l riešutų ar kito aliejus;
- 10 g porų;
- 3 g imbiero;
- 15 ml degtinės;
- 10 ml sojų padažo;
- 100 g cukraus;
- 75 ml obuolių acto;
- 15 ml sezamo aliejaus;
- Druskos pagal skonį.
Paruošimas:
- kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplaunama, apdorojama, supjaustoma juostelėmis (4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio);
- dubenėlyje nr. 1 suplakamas baltymas, jis sumaišomas su krakmolu (ištirpinamas su 2 šaukštais vandens), įdedama druskos;
- dubenėlyje nr.2 sumaišomas obuolių actas, cukrus, druska, degtinė, imbieras, sezamo aliejus, sojų padažas;
- l l riešutų ar kito aliejus užverdamas atskirame puode;
- kiaulienos juosteles apvolioti suplaktu baltymo, krakmolo ir druskos mišiniu iš dubenėlio nr. 1;
- į verdantį aliejų sudedamos apvoliotas juosteles ir kepamos, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug apie 15 min;
- iškeptos juostelės išimamos iš puodo;
- 50 g aliejus, išimtas iš puodo, kuriame kepė juostelės, sumaišoma su dubenėlio nr. 2 ingredientais, šioje masėje troškinamos keptos juostelės apie 1 min;
- patiekalas tinkamas valgyti su ryžiais.

BALTO RIDIKO SALOTOS SALDŽIARŪGŠČIAME PADAŽE
Porcija 2 asmenims. Patiekalas ruošiamas apie 15 min.
Produktai:
- 300 g balto ridiko;
- 15 g kalendros;
- 30 g porų (baltoji dalis);
- 5 ml čili aliejaus;
- 5 ml sezamo aliejaus;
- 10 ml sojos padažo;
- 20 ml obuolių acto;
- 15 g cukraus;
- 10 g imbiero;
- 5 g sauso sultinio;
- Druskos pagal skonį.
Paruošimas:
- baltas ridikas nuplaunamas, nulupamas, išvalomas;
- baltas ridikas supjaustomas šiaudeliais apie 5 cm ilgio, 0,3 cm pločio;
- baltas ridikas apiberiamas druska, 5 min palaukiama, kol ridikas išleis sultis, sultys nupilamos;
- porus, imbierą, kalendrą supjaustyti pailgais šiaudeliais, juos sumaišyti su baltuoju ridiku;
- paruošti padažą iš čili aliejaus, sezamo aliejaus, sojos padažo, obuolių acto, cukraus, sauso sultinio;
- padažą užpilti ant supjaustytų daržovių ir sumaišyti.
- patiekalas tinkamas valgyti su ryžiais.

YPATINGIEJI ŠONKAULIUKAI
Porcija 2-3 asmenims
Produktai:
- 600 g kiaulienos šonkauliukų;
- 20 ml sojos padažo;
- 20 g cukraus;
- 15 ml acto;
- 20 ml pomidorų padažo;
- 50 ml natūralių apelsinų sulčių;
- 10 g kario;
- 5 ml sezamo aliejaus;
- 10 g sauso sultinio;
- 10 g porų;
- 10 g česnako;
- 5 g imbiero;
- 50 g krakmolo;
- 100 ml aliejaus kepimui;
- 15 ml degtinės;
- 5 g sodos.
Paruošimas:
- nuvalyti, supjaustyti šonkauliukai visą naktį marinuojami su druska, degtine, soda, trupučiu vandens;
- sumaišomas krakmolas, sojos padažas, vegeta ir truputis vandens, kad gautųsi tirštoka masė, ja apvoliojami išmarinuoti šonkauliukai;
- į puodą su pakaitintu aliejumi (maždaug iki 200 C) dedami šonkauliukai, apkepami iki auksinės spalvos (apie 5-7 min.);
- padaroma tirštoka masė iš cukraus, acto, sojos padažo, pomidorų padažo, kario, sezamo aliejaus, porų šesnakų, imbiero, ir trupučio vandens;
- keptuvėje šonkauliukai su paruošta mase apkepami apie 1 min.;
- patiekalas tinkamas valgyti su ryžiais.

JAUTIENOS KUKULIŲ SRIUBA
Porcija 4 asmenims. Paruošiama per 20 min.
Produktai:
- 100 g jautienos kumpio;
- 1 kiaušinis;
- 40 g porų;
- 30 g morkų;
- 50 g bulvių;
- 20 g žaliųjų žirnelių;
- 40 g sviesto;
- druskos;
- 1l jautienos sultinio;
- 10 g kalendros;
- 10 g čili ankštelių;
- 5 g baltų pipirų;
- 10 g vištienos sauso sultinio.
Paruošimas:
- apdorotas jautienos kumpis smulkiai sukapojamas;
- jautiena sumaišoma su porais, sviestu, druska, vištienos sausu sultiniu, baltais pipirais, kiaušiniu ir gaminama tiršta masė, iš kurios padaromi kukuliukai (jei reikia į masę įpilama truputį vandens);
- užverdamas vanduo, į kurį sumetami kukuliukai ir verdami 5-7 minutes;
- morkos, bulvės, porai supjaustomi kubeliais ir pakepinami keptuvėje;
- jautienos sultinys užvirinamas, sudedami kukuliukai ir pakepinamos daržovės, verdama apie 5-7 min.;
- išvirus sriuba pagardinama čili ankšteliais, kalendra ir žaliaisiais žirneliais.

daugiau: http://www.kinupatie...t...&Itemid=233