Sveikutes
Negaliu nepasigirti siandiena gaminau kinietiska vistiena (ale vysniu lasiukai saldziame padaze)

kiek kartu esu bandziusi tai vis padazas ne toks gaudavosi

bet siandiena kaip tik internete radau nium mano skoniui tip top kaip kinieciu restorane

taigi noreciau su jumis pasidalinti, jei priimsit mane
papasakosiu viska nuo pradziu:
vistiena visu pirma uzmarinavau (citrinos ispaudziau, ipyliau sojos kokius 2 saukstus, iberiau cukraus) nepykit tiksliu proporciju nepasakysiu, nes darau is akies

vistien marinavau vakar, tai siandiena kai ja isemiau is saldytuvo, iberiau sauksta krakmolo (naudoju bulviu, nes kukuruzu nerandu niekaip

), palaikiau 20 minuciu, per ta laika uzdejau virti ryzius, ir pasiruosiau "tesla" vistienai: 3 kiausiniu baltymai, 3 saukstai miltu, 4 saukstai krakmolo, viska isplakiau, ipyliau vandenuko, jei ko truksta dadedu (tesla man gaunasi tokia tirstesne nei miltiniu blynu), tada mirkau kiekviena gabaliuka i tesla ir kepu aliejuje, kepa neilgai, kol apvalkalelis tampa auksines spalvos. Padaza buvau pasidariusi is anksto:
2/3 stiklines vandens
1 stikline cukraus
1/3 stiklines baltojo acto
1/3 stiklines tomatu (kita karta naudosiu tomatu pasta)
2 arbatiniai sauksteliai krakmolo (istikro dejau daugiau nes kazkodel nelabai tirstejo nuo 2 sauksteliu)
salto vandens
Paruosimas: susimaisom visus ingredientus (vandeni, cukru, tomatus, acta) supilame i inda ir kaitiname kol istirpsta cukrus, kai istirpsta kitame indelyje susimaisom krakmola su vandeniu, ir supilame i puoda, kaitiname kol sutirsteja.
Realiai padazas turejo buti toks (skonos tikrai kaip vysniu lasiuku padazo), bet kai mes su vyru valgome kinieciuose, tai imam viena saldu patiekala - kita ne, tai i padaza idejau paprikos kubeliu, svoguno ir morku, pakaitinau kol uzvire.
Patiekiau su ryziais su kiausiniais
Tikrai beprotiskai skanu
Jei ka ne taip parasiau ar kas neaisq, sakykite pasitaisysiu