
As irgi to popieriaus ilgai ieskojau, ir kaip minejau tik Rimi parduotuvej radau, netgi ne kokioj hyper Rimi, bet mazoj, uzkampy, tokioj kur sekmadieniais grietines negausi

QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 14:15)
Mano vištienos receptukis:
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.

cia tikrai tik tiek darbo

....kazko nesitiki, o imbiero- butinai, nes as jo nelabai megstu

Taip, darbo tik tiek
Imbieras priduoda tokį idomų skonį, bet manau, kad nebutinai, papipirink, kokiais kitais pipiriukais ir bus liux. Tik dėdamos prieskonius nepadauginkit druskos, nes baigiant kepti reikia ipilti gera šlakelį sojų padažo - o jis irgi sūrus, tai va
Kitu atveju vyras pagalvos, kad kažka įsimylėjot



QUOTE(TingiKace @ 2008 02 21, 12:15)
Mano vištienos receptukis:
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.
SKANAUS
Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei
Vieną vištos krutinėlę supjaustom šiaudeliais (nei labai plonais, nei labai storais). Sudedame į dubenį ir užpilame žiupsnelį imbiero ir du šaukštus krakmolo. Gerai išmaišome ir paliekam kokias 20 min pastovėt. Po to viską dedame į ikaitusią keptuvę. Nesuverskit visko iš karto, geriau su šakute po gabalėlį sudėti, nes kitaip sulips i gabalą. Kepame iki gražiai apskrus. Pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome. Prieskonius ir svoguniuką dedate savo nuožiūra.

SKANAUS

Gal nelabai rišliai parašiau, bet gausis net pradedančiai šimyninkei

Kadangi esu valgio gamintoja su didele patirtim


Manau, kad per tingėjimą parašei nesamones

QUOTE(palme @ 2008 02 23, 11:46)
Kadangi esu valgio gamintoja su didele patirtim
, tai galiu GARANTUOTI, kad pradedančiajai, pagal tavo šitą pateiktą receptą, tai TIKRAI neišeis neiko gero
... o kur parašymas, kad reikia aliejaus į keptuvę pilti ? Nes manau, kad be aliejaus nieko neišeis... ir abejoju ar būtų skanu ".. pabaigoje užpilame sojų padažiuko ir išmaišome..." čia juk išeina aliejus su sojų padažu...
Manau, kad per tingėjimą parašei nesamones


Manau, kad per tingėjimą parašei nesamones

Cia elementaru!


Siaip tai, man rodos net vaikas žino, kad kepant reikia ipilti aliejaus.... Visų antra, jeigu ta pradedančioji nežino tokio dalyko, ko gero tikrai, tegu net neina prie viryklės.... o visų trečia, prieš kritikuodama pabandyk... kur ta tavo patirtis, jei nežinai, kad ir neįpylus sojų padažo - aliejus irgi niekur neišgaruoja... ir manau, jo nereikia dėti kartu i lėkštę...nebent išverti viską kartu
)) tuomet jau tikrai gautusi vištiena aliejuje.
Kazkaip keista, kad tokios greitos kritikuot, bet net nepabando daryt...jei nebučiau šio patiekalo išbandžius pati, nesiūličiau ir kitiems.... (ko beje, daugiau ir nebedarysiu čia ...)

Kazkaip keista, kad tokios greitos kritikuot, bet net nepabando daryt...jei nebučiau šio patiekalo išbandžius pati, nesiūličiau ir kitiems.... (ko beje, daugiau ir nebedarysiu čia ...)
Na gal nereikia peikti, net nepabandzius?
As nesu profesionale maisto gaminime, galiu priskirt save pradedanciosiom, nes viska gaminu pagal receptus. Bet kad alieju i keptuve ipilt, tai ir taip aisku
Nebukim kaip amerikieciai, kuriems reikia prie mikrobangu krosneles instrukcijos pridet, kad negalima joje dziovinciu kaciu.


Aš apie aliejų ne dėl to, kaip amerikiečiai...
, o dėl to, kad neaišku ar skrudinti ipylus daug aliejaus ar sausai paskrudinti.. gale taip pat nėra parašyta ar išėmus iš keptuvės užpilti sojų padažu ar dar būnant keptuvėje
Taip kad nėra ko čia ožiuotis
čia buvo kaip ir pastaba, kad aiškiau rašytum
Nepyk, nenorėjau užgauti


Taip kad nėra ko čia ožiuotis



QUOTE(Kutinskyte @ 2008 02 21, 07:27)
tai niekas nesat gamine tokio patiekaliuko?

QUOTE(Kutinskyte @ 2008 02 26, 17:23)
Aš gaminu taip: kiauliena supjaustau norimo dydžio gabaliukais, bet svarbu nenumažinti. Man optimaliausias dydis maždaug 3X3 cm kubeliai arba lakšteliais, bet tada jau plonais juos pjaustau, bet nemažais, maždaug 3X5 cm.
Užberius pipiriukų, druskytės ir krakmolu. Apspaudau rankomis, kad kiekvienas gabaliukas būtų visiškai pasidengęs krakmolu, tada įkaitinu keptuvėje nemažai aliejaus ir lengvai apkepu. Nereikia, kad paruduotų, turi tik šiek tiek pradėti gelsti, nes jei perkepinsi gausis sausa mėsa.
Na tada padažiukas...


1- Daug morkų (šiaudeliais), svogūnų (pusžiedžiais), česnakų (arba smulkiai sukapotų arba išspaustų su česnakų spaudykle), apkepinti su aliejum, išimi iš aliejaus į kiaurapuodį, kad nusivarvėtų, dedi į kitą, įkaitintą keptuvę ir užpili konservuotais bambukų ūgliais, viską šiek tiek patroškini (apie 3 min.) ir užpylus ant mėsytės patiekti su ryžiais.
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...jei ko trūksta pridėti.. skonis turi būti intensyvus, nes padažo valgoma ne daug. Kai išgauname skonį, tada padažą labai sutirštiname krakmolu..maždaug 2 šaukštais krakmolo ištirpintais pusė stiklinės vandens. Padažas turi išeiti kaip labai tirštas kisielius, tąsus.
Su antruoju padažu darau taip: dedu tą apkeptą mėsytę į gilų dubenį, dedu po šaukštą to padažo ir intensyviai maišau.. mėsytė turi tapti glazuruotą, jokiu būdu ne būti padaže, bet tik būti apvoliota jame. Tada pridedu lengvai patroškintus bambukų ūglius ir išmaišius patiekiu su ryžiais, nors ir be jų labai skanu ir gaivu...
Skanaus

QUOTE(palme @ 2008 02 27, 14:02)
2-Apie stiklinę konservuotų ananasų sirupo pilti į keptuvę, užvirinti, įspausti porą skiltelių česnako, pilti apie 4-5 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus medaus (šiam patiekalui puikiai tinka grikių medus), tada ragauti.. turi būti saldžiai, sūriai, šiek tiek rūgščiai...
Kvailos moteros...viena pakudakuoja,kitai įsižeidimo priepuolis...
O kalbant apie citatą,tikiu,kad saldu...sūru galbūt...bet rūgštu šiek tiek...na netikiu...net su savo menka patirtim...


Rūgštumą duoda sojų padažas, jei jau per savo menką patirtį jo neragvai..
O kudakuoji pati..
