Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(cipciukas @ 2008 12 04, 21:34)
Va mergaites , jau taip skaniai man atrodydavo tie tortai " Juodasis miskas " , kad ir as nutariau isbandyti , nezinau kas pirma idejo receptuka , bet zemai lenkiu pries ja galva , nes laaaaaaaabai skanus tortas .... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif



Cipciukui žemai lenkiiu galvą notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif .

Aš net darbe sukviečiu visus prie kompo ir liepiu į tokius šedevrus pažiūrėti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Vien pažiūrėjus jau norisi kepti ir kepti...

QUOTE(Inočka @ 2008 12 04, 22:38)
Mergaites, kvaila klausima uzduosiu  blush2.gif .

Ten, kur rodet eglutes dideles. Jus jas kepat, vien del grozio ar kaip. Tiek darbo daug  doh.gif , o kaip skonis. Nes bent man atrodo, kad turetu buti gan sausa, kaip sausainiai  g.gif


Asmeniškai man ši eglė yra labai skani. ji yra posausė, tačiau tie glajai duoda gerą skonį. Dabar tas žvaigždes klyjuoju virtu kondensuotu pienu ir tepu tikrai negailėdama. Pvz. šią eglę kepiau baliui kur buvo 26 žmogeliukai. Per vakarą pusės ir neliko. Visi laužė eglės šakas ir į tortus net nežiūrėjo. Bet žinoma čia jau skonio reikalas.

O ji yra ne meduolinės tešlos schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .

QUOTE(Inočka @ 2008 12 04, 23:04)
Gi pazadejau savo MB, kad Kaledom iskepsiu simtalapi.


Jei, o aš kai prisiminiau savo pirmo šimtalapio kepimą, tai net širpuliukai per nugarą nubėgo... Visą dieną prie jo vargau vargau, o gavosi tik labai skanus batonas... Na atrodo jau tauip plonus tuos lapus padariau, bet....
Atsakyti
[quote=Musyte24,2008 12 05, 11:24]
Cipciukui žemai lenkiiu galvą notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif .

Aš net darbe sukviečiu visus prie kompo ir liepiu į tokius šedevrus pažiūrėti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Vien pažiūrėjus jau norisi kepti ir kepti...

Aciu Musyte24 blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 05, 12:28)



beje, o kokio dydžio formoje kepėte pagal tą receptą?
Papildyta:
Ir kiek aprašytos normos biskvitų kepėte?
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 12 05, 12:14)
beje, o kokio dydžio formoje kepėte pagal tą receptą?
Papildyta:
Ir kiek aprašytos normos biskvitų kepėte?


Kepiau 18 cm. formoje is vienos biskvito nuorodos ....." 3 kiausiniai ...ir t.t." perpjoviau i tris biskvitus ir dar liko plonas sluoksniukas trupinukam ( biskvito virsus), as ji tarkuoju su burokine tarka , tada trupinukai buna vienodo dydzio ( tarkuoju 4 kartus , imu i ranka jau sutarkuotus ir vel juos tarkuoju ) .
Atsakyti
sveikos ax.gif nu cipciukas kaip visada, saunuole thumbup.gif

o as zinokit kazkuria diena ziuredama tv uztikau, kur rodo, kaip vokietijoje raguolius kepa..niekur nebuvau pardese maciusi, kad parduoda, o pasiilgus nereali lietuvisku raguoliuku... paskui studijoje rode, kaip namuose raguoly, pyrago formoje, zinoma, issikepti... paziurejau.. ta visa procesa, nulekiau i internetini puslapy tos tv ir susiradau recepta. neiskentusi vakar isbandziau. vokieciai raguoli vadina pyragas "Medis".

originalus jo receptas cia vokieciu kalba

bet kas vokiskai nesuprant isverciau i LT kalba:

Pyragas „Medis“ arba lietuviskas raguolis skardoje

Receptas 25 cm ilgio skradai.

Teslai :
130 gr. Cukraus
130 gr. Marcipanines mases
1 V.s apelsinu likerio
5 Kiausiniai
75 gr. Sutvirtintojo (nzn kaip lietuviskai blush2.gif panasus i krakmola)
75 gr minksto sveisto
riebalu formai.
Glazurai
75 gr. Sokolado
2 V.s sveisto.

Paruosimas:
Teslai
Orkaite ikaitinti grilio (t. y is virsaus kepimas) 220 laipsniu temp.
Kiausinius atskirti, kiusinio baltyma su cukrumi iki purumo isplakti, sutvirtintoja sudeti ir atsargiai ismaisyti. Minskta sviesta isplakti iki purumo. Marcipano mase sutarkuoti, sudeti i kiausiniu trynius ir ismaisyti, sudeti i sviesta viska, ismaisyti. Ipilti apelsinu likeri ir kiausinio baltymus imaisyti i visa mase.

2 valgomus saukstus teslos i riebalais istepta skarda ipilti, ir kepti apie 1-2 minutes, kai paruduos isimti ir vel 2 saukstus teslos ipilti ir vel kepti… ir taip kartoti, kol pasibaigs tesla.
Pyraga “Medi” isimti kai atves truputi.

Glazurai:
sokolada su sviestu istirpinti vandens voneleje ir ant atvesusio pyrago uzpilti.


stai kas man gavosi

user posted image


user posted image

skonis tikrai kaip raguolio!!! labai saknus...


mano pastebejimai is pradziu kepdama ijungiau normaliai orkaite 220 laipsniu, kazkaip praleidau, kad grili jungti reikia, kas neturi grilio, tik is virsaus kaitinti reikia, paskui perjungiau tik virsu, tai ir greiciau ir skaniau ta puse gavosi. kuo plonesni sluoksniai, tuo skaniau ir graziau atrodo. as dejau tik po du saukstus kaip recepte ir rasyta buvo.. iskyla pusliukes tokios karais, jas su mediniu pagaliuku "suplojau". yra receptu ir be marcipanines mases, kas neturi ar nenori spec. marcipano pirkti. reikses paziureti dar kuo ji pakeicia. tesla apsigamina tikrai labai greitai, tik kepimo procesas uztrunka ilgiau. as per ta laika salotu prisidariau, knyga paskaiciau ax.gif beje, apelsinu likerio neturejau, pyliau migdolu likerio, kitaip Amaretu vadinamo. O marcipana reikia tarkuoti, kad nesigautu kaip gumulas.istarkuotas daug lengviau pasiskirsto ir issiplaka kiausinio tryniuose.

Atsakyti
Kaip idomu bigsmile.gif .....reikia bandyti , aciu uz receptuka , jis pas tave liuks atrodo thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
dekui 4u.gif
idomus ir man pasirode, nemaciusi , negirdejusi buvau...
va dar uzmirsau parasyti, kad ta krakmola issijoti butinai reikia i kiausiniu baltymus. nors as visada miltus ar kitus birius produktus persjijoju. as naudojau Malzenos sutvirtintoja, t.y kukuruzu krakmolas. mirksiukas.gif

Sekmes bandant!!!! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziwiliute: 05 gruodžio 2008 - 13:07
QUOTE(ziwiliute @ 2008 12 05, 10:48)
sveikos ax.gif  nu cipciukas kaip visada, saunuole thumbup.gif

o as zinokit kazkuria diena ziuredama tv uztikau, kur rodo, kaip vokietijoje raguolius kepa..niekur nebuvau pardese maciusi, kad parduoda, o pasiilgus nereali lietuvisku raguoliuku... paskui studijoje rode, kaip namuose raguoly, pyrago formoje, zinoma, issikepti... paziurejau.. ta visa procesa, nulekiau i internetini puslapy tos tv ir susiradau recepta. neiskentusi vakar isbandziau. vokieciai raguoli vadina pyragas "Medis".


thumbup.gif Sitie man laaabai patinka,tik as kepu be marcipanines mases.
Cipciuk,tortas labai zavus,pas mane saldytuve dar puse medaus torto,jau nezinau kada ka kepsiu,nespejam suesti visko. doh.gif
Egle man labai patinka,as megstu visokius meduolius,sakocius ir siaip sausus kepinius.
Atsakyti
QUOTE(ziwiliute @ 2008 12 05, 12:48)
yra receptu ir be marcipanines mases, kas neturi ar nenori spec. marcipano pirkti. reikses paziureti dar kuo ji pakeicia.


Tikrai labai įdomus pyragas-raguolis wub.gif labai skaniai atrodo bigsmile.gif . Jei nesunku, parašyk receptėlį, kur be marcipano masės, jei rasi ax.gif
Sakau, ot Inočkai būtų tikę, kai nežinojo ką su marcipano mase daryt lotuliukas.gif
Atsakyti
RiMami Stai koki radau dar recepta.

250gr. Cukraus
250 gr. Sviesto
5 kiausiniai
250 gr. Sutvirtintojo (krakmolo)
1 pokelis vanilinio cukraus
65 gr. Smulkintu migdolu
2 valgomi saukstai Romo
1 V.s dziuveseliu
200 gr. Sokolado glazuros

18 porciju –310 Kcal pro porcija.

Gaminimas panasus kaip ir mano recepte. Tik skrda dziuveseliais apibarsto.
Trumpiau marcipana pakeicia smulkintais migdolisir deda daugiau cukraus. Logiska.
Ir pila romo ir vanilinio deda. Kita kart darysiu i tusciavidurio pyrago forma ir darysiu dviguba norma, is kart du kepsiu.

aga, as ir apie Inocka pagalvojau lotuliukas.gif
Atsakyti
na stai mano tortas kur kepiau pagl ta superini biskvito recepta, iskepe garzus tik kaip skonio nezinau, as kepiau dideleje formoje is triju kiausu tai gavosi kaip torats tai truputi per zemas.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2008 12 05, 15:02)
na stai mano tortas kur kepiau pagl ta superini biskvito recepta, iskepe garzus tik kaip skonio nezinau, as kepiau dideleje formoje is triju kiausu tai gavosi kaip torats tai truputi per zemas.
user posted image


mmm, kaip noreciau gabaliuko 4u.gif labai grazu drinks_cheers.gif
Atsakyti