Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(cipciukas @ 2008 11 29, 20:58)
AciuRiMami , na zinok per mazai kavos pas tave , ypac jei sviestukas geras , as kita karta dar truputi daugiau ipilsiu , tai dar turetu buti puresnis  tongue.gif , o spalva pas mane tokia kokia foto tokia ir naturali , kuo as ji ilgiau plakiau , tuo jis man daugiau sviesejo smile.gif


Viskas aišku biggrin.gif Atvirai pasakius aš pabijojau daugiau kavos pilt blush2.gif Nes tam tortui priklausė kremas tik iš sviesto ir virto kond. pieno, bet kad daugiau kremo išgaut prisiminiau, kad galima kavos damaišyt (nes tešlos iš dvigubos normos užsimaišiau doh.gif ). Dabar žinosiu ir kavą drąsiau pilsiu, o plakiau ir aš ilgokai ax.gif
Bet ką čia buriam iš "kavos tirščių" einu fotkių ieškot ax.gif
Atsakyti
Na stai, pagaliau ir mano saldaineliai pagal Misele Sokoladiniai vyniotinukai
user posted image
ir Sokoladiniai saldainiai su varskes idaru
user posted image

Na, ka as galiu pasakyti. Labai skanu. Mums su vyru ypac patiko vyniotinukai, o draugei - saldaineliai. Bet ir tie ir tie tikrai nuostabus.
Saldainiukuose daugiausiai yra paprastos liesos varske, kurios nepertryniau (o galejau, butu dar skaniau), 125 g rikotos ir 100 g philadelphia suriu smile.gif Sukausi zodziu, nes su varske isejo zymiai pigiau ax.gif
O i vyniotinukus dejau siek tiek varskes (sita jau pertryniau) ir dar per puse rikota ir philadelphia. Kremas ir biskvitas, zodziu viskas labai labai skanu wub.gif
Dar siem skanumynams reikejo daug sokolado, kas irgi brangoka ax.gif tai as kai kuriuos skanumynus merkiau i savos gamybos "sokolada" is vandens, cukraus, sviesto, kakavos ir trupucio pieno rolleyes.gif
Taigi, vaisinkintes 4u.gif
Atsakyti
As jau senokai uzmeciau aki i saldainius ir sokoladinius vyniotinius, kai dar pas mus tos temeles nebuvo (Aciu RiMami). Bet man kaz kaip nesiseka su Mishele. Viska ka gaminu man nera labai skanu. Ziuriu, kad i tuos vyniotinius vel toks pats kremas, kaip ir morku vyniotinius. Man neskanu. Nors atrodo tai super.

mazuliux, kad padaryti nuoroda i pati recepta, reikia paspausti peliuko desniu klavisu i zinutes Nr. , jis yra virsuj desneme zinutes kampe. Tada atsiras langelis su tos zinutes internetiniu adresu. Toliau eiga tokia pat, kaip ir puslapio adreso idejimas.
Atsakyti
Šiam savaitgaliui teko net du tortus kepti doh.gif Rodausi pirmą blush2.gif
Receptas paimtas iš čia

TORTAS „JUODASIS PRINCAS“
(autorės žodžiai)

Tešlai:
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. miltų
2–3 v. š. kakavos
1 a. š. sodos (acto)
200 g grietinės
30 g riešutų (aš ėmiau kedro ir vos vos migdolų; riešutų dėjau truputį daugiau nei nurodyta recepte).

Kremui:
200 g sviesto
400 g virto kondensuoto pieno.

Kiaušinius kruopščiai išplakti su cukrumi. Atskirame inde sumaišyti grietinę su kakava. Po to grietinės masę supilti į kiaušinių masę, suberti miltus, sodą užgesintą su actu, riešutus, dėl skonio galima įberti citrinos žievelės (aš nedėjau). Tešlą padalinti į 2 dalis ir kepti 180° C (350 F) temperatūroje ~10 min. (ar iškepė tikrinau pagaliuku). Tešlą aš padalinau į 4 dalis (todėl, kad pjaustant pagrindus jie man gaunasi kreivi).
Išplakame kremo komponentus.
Atvėsusius lakštus pertepame kremu ir surenkame tortą. Puošiame pagal savo pageidavimus. Tortas labai skanus.
Autorės patarimas: šio torto lakštai patys iš savęs drėgni, bet aš vis tik juos sulaisčiau cukraus sirupu. Bet tik truputėlį.

Mano komentaras.
Kepu šį tortą jau kelintą kartą. Labai skanus, paprastai ir lengvai padaromas thumbup.gif Tešlos imu 2 produktų normas 26 cm formai. Gaunasi 5-6 lakštai, kuriuos kepu kiekvieną atskirai iš folijos suformuotuose pagal formą „indeliuose“. Lakštai gaunasi labai lygūs ir gražūs, tortas lygus, normalaus aukščio. Lakštus labai lengvai sudrėkinau vandens-cukraus sirupu. Kremo (kukliai pertepti) užtenka ir 1-os porcijos, jei netept viršaus, o pvz. aplieti šokoladine glazūra (esu pati taip darius thumbup.gif ). Idealu būtų imti bent 1,5 normos kremo, bet geriausia daryti taip kaip priklauso ax.gif
Šį kartą kremo imiau 1 normą ir kad išgauti jo kiek daugiau, prisiminiau cipciuko kremą su kava - tai įplakiau apie 0,5 puodelio perkoštos stiprios kavos, bet pasak cipciuko buvo galima dar daugiau pilt, nuo to kremas tik puresnis gaunasi. Laaabai super kremas ir jis tikrai tiko šiam tortui thumbup.gif

Taip atrodė tortas, iškeliavęs šiandien į svečius (rožes iš šokolado pirmą kartą dariau blush2.gif ištiesų jos yra tamsiai rudos, o fotkėj atrodo lyg juodos blink.gif doh.gif labai tinka prie torto pavadinimo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif )
user posted image

Taip tortas atrodo prapjautas su cipciuko kremu (labai atsiprašau už šią fotkę, nes tortą sūnus nufotkino svečiuose ant stalo, tai truputį pamaskavau kas nereikalinga blush2.gif)

user posted image

Čia mano šio torto kepimo "instrukcija" lotuliukas.gif Iš folijos suformuoju tokius indelius pagal formą, po to su obuolio gabaliuku (arba bulvės galima lotuliukas.gif ) ištepu folijos dugną su aliejumi ir pilu maždaug po 4-4,5 šaukštus tešlos (tiesiog normalų sluoksnį tešlos per visą formą), išlyginu ir kepu. Iškepęs būna ± apie 1 cm storio (šioje fotkėje visi etapai pavaizduoti).

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 29 lapkričio 2008 - 23:51
QUOTE(Inočka @ 2008 11 29, 22:03)
As jau senokai uzmeciau aki i saldainius ir sokoladinius vyniotinius, kai dar pas mus tos temeles nebuvo (Aciu RiMami). Bet man kaz kaip nesiseka su Mishele. Viska ka gaminu man nera labai skanu. Ziuriu, kad i tuos vyniotinius vel toks pats kremas, kaip ir morku vyniotinius. Man neskanu. Nors atrodo tai super.

mazuliux, kad padaryti nuoroda i pati recepta, reikia paspausti peliuko desniu klavisu i zinutes Nr. , jis yra virsuj desneme zinutes kampe. Tada atsiras langelis su tos zinutes internetiniu adresu. Toliau eiga tokia pat, kaip ir puslapio adreso idejimas.

Kas del to kremo tai zinok as megstu daznai pakeisti siek tiek viska ax.gif Tai as dejau maziau sviesto (apie 2/3 tik), balto sokolado tik vos daugiau nei puse nurodyto kiekio, o i ju vieta idejau paprastos liesos varskes (puse pakelio)mirksiukas.gif Zinok super gavos, nera, kad butu labai riebu ir tikrai skanu rolleyes.gif
O saldainiukuose is vis jauciasi tik varske pas mane blush2.gif nes as jos irgi daugiau idejau nei reikia, ir tikrai nera riebu ir skanu. Dar rugsteles idejau daugiau rolleyes.gif cia gi visai kitoks daiktas gaunasi, nei kad vyniotinyje

o del nuorodu aciu, bandysiu kitakart teisingai padaryti blush2.gif
Atsakyti
RiMami ir Daividija, su gimtadieniu!!! Nors ir pavėluotai aš čia blush2.gif

birthday.gif

O jau tortai...Cipciuk, RiMami thumbup.gif thumbup.gif

na, o aš šiandien kepiau "bombas" lotuliukas.gif Labai skanios, sprogo greitai:
Obuoliu "bombos"
Papildyta:
ot...nebeduoda koreguoti žinutes....

Beje, Cipciuk, jau jaučiu, kad artimiausioms progoms darysiu tą Tavo "Salduką". Mano vyras dievina morengus, tai nudžiuginsiu jį mirksiukas.gif
O sakyki, ar galima būtų jį daryt torto formoje....nes tokio kupoliuko gražaus neturiu verysad.gif Ir kokio maždaug čia skersmens gavosi tortelis? smile.gif Ačiū už komentarus iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo papalike: 30 lapkričio 2008 - 00:06
QUOTE(mazuliux @ 2008 11 29, 22:50)
Na stai, pagaliau ir mano saldaineliai pagal Misele


Mazuliux, labai liux saldainiukai thumbup.gif Ačiū už tavo komentarus dėl kremo 4u.gif O va Daividija rašė, kad jai labai skanus vyniotinukų kremas biggrin.gif Čia gi skonio reikalas ax.gif

QUOTE(papalike @ 2008 11 30, 00:18)
RiMami ir Daividija, su gimtadieniu!!! Nors ir pavėluotai aš čia  blush2.gif



Papalike, ačiū už sveikinimus 4u.gif Bombikės gražutės - greitai "sprogtų" jei pagriebčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Papalike , taip aisku , kad galima i bet kokia forma mirksiukas.gif as kita karta dziovinsiu tris paplocius ir juos pertepsiu taip kaip paprasta tortuka .
Kadangi nezinau kaip ismatuoti " bliudeli" tai ipyliau vandens , tilpo 2 litrai , as panaudojau toki kur misraine dedu per baliukus tongue.gif

ZinaiInocka , ir man nelabai patinka MISELES kremai schmoll.gif , tas pats per ta pati , bet as truputi pagal save padarau , dadedu ko nors arba nedadedu blush2.gif , o be to galima ir koki savo megstama panaudoti mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 29, 11:45)
Nelabai suprantu, tai kur visi kepiniai g.gif . kodel niekas nerodo

mamkaa

Dek tu savo vyniotini, man vakar irgi visas suluzo, tai aptepiau sokoladiniu glaju, tai is isores visai padoriai atrogo, del skonio dar nezinau, dar saldytuve


Idesiu as ta svo vadinama vyniotini, bet tik nesijuokite, nes net sonams normaliia uztepti neliko, nes seimyna( kai pradejau keiksnoti virtuveje, kad neisejo vyniotinis) tai nepasikuklino ir kaip smakai prie kremo supuole. Tai va man ne tik kas iluzo bet suluzo visiskai, manau del to kad perkepiau. stai kas gavosi blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
user posted image
user posted image

INOCKA, viskas ten tvarkoj su jusu vyniotiniu, na bent jau taip nuotraukoj atrodo.
Papildyta:
Ai dar pamirsau pasakyti, kad ortas "juodasis princas" labai jau man panasus i Inockos "otele", ir receptas labai panasus, tik vietoj kefyro i "juodaji princa" grietine dedama.
Atsakyti
Kokie grazus tortai Cipciuko ir RiMami wub.gif ir kiti saldumynai kokie faini!!! wub.gif tas mamkos vyniotinis labai graziai atpjautas atrodo wub.gif tikrai! O RiMami tortas man is prapjauto irgi primena Otela. Reiks kada isbandyt smile.gif

Vakar vyras, kaip ten bebutu keista, gyre mane visiems, kad labai skanius tortus kepu lotuliukas.gif pasigyriau lotuliukas.gif sakau geras mokytojas turiu blush2.gif
Atsakyti
OBUOLIŲ PYRAGAS

12 obuolių
2 kiaušiniai
4 baltymai
1 st miltų
1 st cukraus
vanilinio cukraus


Nuluptus obuolius supjaustyti stambiai ir sudėti i skardą. Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus ir 2 kiaušinių, išplakti tešlą. Atskirai iki purumo išplakti baltymus. Atsargiai sumaišyti išplaktus baltymus su tešla ir užpilti ant obuolius. Kepti 1 val., 180 laipsnių orkaitėje. Skanaus. Skanu tiek karštas, tiek šaltas.

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2008 11 30, 07:32)
Idesiu as ta svo vadinama vyniotini
Ai dar pamirsau pasakyti, kad ortas "juodasis princas" labai jau man panasus i Inockos "otele", ir receptas labai panasus, tik vietoj kefyro i "juodaji princa" grietine dedama.


mamkaa ir Inočka, nežiūrint visų jūsų nesėkmių su vyniotiniais - galutiniam rezultate jie pas jus nuostabūs gavosi thumbup.gif Mamkaa, taviškis TORTO gabaliukas labai skaniai atrodo wub.gif

O dėl "Otelo" ir "Juodo princo" receptų panašumo sutinku biggrin.gif Prieš rašydama savo variantą pažiūrėjau ar ne tas pats bus tik kitu vardu ir nusprendžiau, kad vistik truputį skiriasi. Į Inočkos "Otelą" dar ir sviesto reikia ir visų kitų produktų kiekiai skiriasi tik cukrus atitinka lotuliukas.gif Be to "Otelas" kepamas keptuvėje, o maniškis orkaitėje lotuliukas.gif . Iš esmės tai tikrai panašūs tortai biggrin.gif
Atsakyti