Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

O aš noriu pasirodyti, kokių vakar sausainiukų prikepiau. Ne šedevras, be tokie linksmi gavosi. Be to skanūs ir labai aromatingi.

Receptas:

100g kambario temperatūros sviesto
100g rudojo cukraus
150g melasos arba medaus
1 kiaušinio
400g persijotų miltų
žiupsnio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių

glajui:
cukraus pudros
citrinos sulčių

* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

* Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.
* Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
* Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.
* Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė.

P.S. kadangi nežinau kas yra melasa ir kur jos gauti tai dėjau medų blush2.gif Glajų dariau iš balto ir rožinio miltinio cukraus, o tepiau su medicininiu švirkštu. Beje kai darysiu kitą kartą, tai cukraus dėsiu šiek tiek mažiau, nes man per saldu buvo.

user posted image

Atsakyti
labai gražūs,šventiniai sausainėliai thumbup.gif
Atsakyti
[quote=holiwuda,2008 12 06, 13:07]
O aš noriu pasirodyti, kokių vakar sausainiukų prikepiau. Ne šedevras, be tokie linksmi gavosi. Be to skanūs ir labai aromatingi.

Kazkur as ta receptuka skaiciau g.gif ....kazkokiam zurnale ....lygtai " moters savaitej" , o gal kitam unsure.gif
user posted image
Atsakyti
O man siandien su kepiniais nesekminga diena cray.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 06, 15:17)

Kazkur as ta receptuka skaiciau  g.gif ....kazkokiam zurnale ....lygtai " moters savaitej" , o gal kitam  unsure.gif
user posted image


Nežinau ar buvo kokiam nors žurnale, aš tai jį suradau www.manovirtuve.com ax.gif
Atsakyti
Na po visokiu nesekmiu, vistiek gavosi valgomas daiktas biggrin.gif Pirma karta kai kepiau si pyraga, tai viskas gavosi liuks, nu jau si karta... pirmiausiai nesuputojo mieles... kol laukiau kol suputos, tai uzsimaisiau tesla, bet ji spejo i gumuliukus kazkokius supult, na bet gerai issiminke. Ir iskilo puikiai, nors ir nesuputojo mieles. Tik cukraus mazokai idejau... dejau tiek kiek reikia, bet truksta... verysad.gif i aguonas irgi pagailejau... kita karta desiu dvigubai.Taigi, jei kas kepsit, tai dekit daug daugiau cukraus!!!

RECEPTAS

user posted image

user posted image
Atsakyti
rugegele23, nepanašu į nesėkmę wub.gif lygutis, gražutis.. niam, kaip noriu essen.gif O dėl saldumo tai cukraus pudros daugiau užsiberk ir liuks bus smartass.gif hihihi.gif
holiwuda, kepsiu kepsiu kepsiu!!! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(holiwuda @ 2008 12 06, 13:07)
O aš noriu pasirodyti, kokių vakar sausainiukų prikepiau. Ne šedevras, be tokie linksmi gavosi. Be to skanūs ir labai aromatingi.

[/img]



Labai grazus sausainukai wub.gif kaledoms ir as keleta issikepsiu wub.gif
Atsakyti
mane suzavejo tas mielinis aguonu pyragas wub.gif , tik klausimelis iskilo g.gif kiek tu miltu reikia???!!! recepte parasyta virsuje 500g.miltu... paskui apacioje dar karta 250g miltu.... g.gif g.gif g.gif
as kai pyne kepiau tai ir cukraus ir aguonu per mazai buvo... reik vos ne dvigubai deti..jauciu ax.gif blush2.gif

ai, radau jau..... ten 500g miltu ir 250g pieno turejo buti... ax.gif
nu viena su savim pasamprotvau blink.gif bigsmile.gif biggrin.gif sorry blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziwiliute: 06 gruodžio 2008 - 17:21
Jo, 250 ml pieno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(holiwuda @ 2008 12 06, 13:07)
O aš noriu pasirodyti, kokių vakar sausainiukų prikepiau. Ne šedevras, be tokie linksmi gavosi. Be to skanūs ir labai aromatingi.

Receptas:

100g kambario temperatūros sviesto
100g rudojo cukraus
150g melasos arba medaus
1 kiaušinio
400g persijotų miltų
žiupsnio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių

glajui:
cukraus pudros
citrinos sulčių


O jie minkšti ar kieti?
Atsakyti
Gal kuri zinote kaip pasigaminti toki varskes sokoladini pyraga?
user posted image
P.s atsiprasau kad klausiu sitoje temoje bet as nerandu niekur jo recepto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doviliuke21: 06 gruodžio 2008 - 19:41