Turiu bėdą - jau kokios trys savaitės niekaip neužgydau įtrūkusių lūpų kampučių.
Atrodo nekaip, o dar ir skauda valgant, juokiantis... Gal kas galėtumėt ką efektyvaus patarti?

QUOTE(Sirana @ 2008 12 05, 14:31)
Turiu bėdą - jau kokios trys savaitės niekaip neužgydau įtrūkusių lūpų kampučių.
Atrodo nekaip, o dar ir skauda valgant, juokiantis... Gal kas galėtumėt ką efektyvaus patarti?

mano anksčiau budavo žemas hemoglobinas ir visada įtrukę lūpų kampučiai,dabar hemoglobinas normalus ir tos bėdos nebeliko

Man šaltuoju metų laikotarpiu taip pat trūkinėja lūpų kampučiai. Vaistinėje patarė pagerti B grupės vitaminų bei A+E. Nakčiai patepu šaltalankių aliejumi.
Labutis Sirana
Man irgi pakankamai dažnai buna įtrukę lūpų kampučiai. Galiu išvardinti keliata priežasčių kodėl taip gali buti. Gali buti nuo vit.B trukumo ,nepakankamai gauni vitaminų su maistų arba atvirksčiai per daug vartuoji vit.C ( pvz. mandarinus,apelsinus) ,o dar gali buti įrtukimai nuo dantų pastos jeigu pasta labai turi daug ftoro ir erzina lupas. Lig ir viskas .

gal apsilankyk pas gydytoją, nes mano vienai pažįstamai įtrūkę lūpų kampučiai buvo pirmas anemijos (mažakraujystės) požymis. deja, buvo greit "nurašytas" vitaminų trūkumui. labai dažnai sutrūkinėję lūpų kampučiai reiškia geležies trūkumą kraujyje...
Aciu uz patarimus!
Sitas straipsnis tikrai neblogas.

QUOTE(bimkutele @ 2008 12 05, 13:57)
Sitas straipsnis tikrai neblogas.

Kada itruke l. kampuciai truksta vieno is vitamino B, nikotinamido, arba kitaip atrodo jis vadinasi B3. Beja gali trukti ir gelezies, nes b grupes vitaminai dalyvauja pernesant gelezi. Vaistineje daznai kai klausdavau kas man yra, sakydavo, kad turbut truksta vitamino E arba A arba D. Bet tai netiesa. jei taip atsitinka pageriu Feroglobin B12
Taip pat anksciau jei taip atsitikdavo, o man budavo lyg peiliu ipjauta, gerdavau dideles dozes vitamino "multi B strong" kol praeidavo"
Taip pat anksciau jei taip atsitikdavo, o man budavo lyg peiliu ipjauta, gerdavau dideles dozes vitamino "multi B strong" kol praeidavo"