Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos už vaiką dirbant (-us) užsienyje

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 14, 00:08)
tai jus gi issiskyre!? prie ko cia jis!? ar jus tik negyvenat kartu?

Nu nea mes negyvenam kartu. Man savivldybe sake. kad gali. is uzsienio ateis dokumentai, jai tevas kreipsis del vaiko pinigu. Tada kiek tevuo sumokes tenai, o as cia turesiu padengti skola savivaldybei. Sake kad ir issikyre tevas tokia teise turi gyvendamas uzsienyje. Tai va reikskiasi yra kazkoks istatymas ir as jo nerandu.
Atsakyti
QUOTE(gieruze @ 2005 07 13, 17:51)
Girdejau,jog pasalpos yra mokamos tik dirbancioms  nestuke.gif  ,o jeigu  nestuke.gif 
nedirba bet gimdo Anglijoj,negi ji paliekama be paramos???

o ką manot kad anglijos dirbantieji turėtų išlaikyt paramos prašytojus kurie jokios naudos šaliai neduoda - nei dirba, nei mokesčius moka, tik dirbančiųjų pinigų nori? nebūkit naivi, paramą reikia nusipelnyti, neduodama ji už gražias akis mirksiukas.gif
Atsakyti
Seviki. mano sirtuacija. esu du menesius nescia. pastojau italijoje. draugas mano butent pries pastojant mete darba.. o paskui suzinojom ka pastojau..as nedirbu. nes nelegaliai dainuoju baruose uz rankpinigius. bet draugui dabar pasiule darba londone uz 2500 svaru. galvojam ten vaziuot.. bet tai ka man su tuo nestumu daryt>? taip iseina as nei is lietuvos . nei is italijos ir nei is anglijos negausiu.. nes lietvoj dirbau pries isvaziuojant.. paskui atvaiavau i italija.. ir draugas priregistravo mane prie gyvenamos vietos, jo tevo buto. taip isein kad dabar gyvenu italijoje.. bet nedirbau niekad cia ir nedirbu.. bet vaziuosiu i londona.. tai ten jai padirbciau kelis menesius kazin ar kazkas pasikeistu.. ir sitoj situacijoj nieko nesuprantu.. is kur as tureciau gaut kazkokia pasalpa? pagalba.. bent kad as ir nedirbau... tik siek tiek lt.. bet didziaja gyvenimo dali nedirbau. nes esu muzikante. bet jai vaikinas dirbo daug praeitije.. tai gal del jo galim gaut pinigu.. is italijos pvz? ar jis dabar kai dirbs londone po 6 menesiu darbo, kai as pagimdysiu gali prasyt anglijos kazkiek paramos?
Atsakyti
sveikos mamos!nezinau ar cia pataikiau bet turiu beda schmoll.gif pries metus uzpildziau formas child benefit ir child credit gauti,bet kadangi cia viskas ilgai vyksta tai as dar nieko negaunu,child credit nemokes tol kol neturesiu referento numerio child benefitu ,o jo jau 13 men laukiu g.gif paskambinau child creditams pranesti kad vaikas i darzeli eina kad jie man sumoketu uz darzeli.jie man pranese ,kad man nutrauke geguzes menesi mano uzpildytus dok,nes as neatsakiau i ju laiska aceit,,bet as turiu is ju laiska spalio menesi dar gavus buvau as jiems tada paskambinau pranesiau apie tai kad referento nr dar neturiu ir jie sake kai turesit paskambinkit tada jums pradesim moket.o dabar sako kad jau geguze nutrauke viuska ir kad turiu vel is naujo pildyt.merginos gal ka patartumet .ACIU!
Atsakyti
QUOTE(juodcke30 @ 2012 03 23, 15:51)
sveikos mamos!nezinau ar cia pataikiau bet turiu beda schmoll.gif pries metus uzpildziau formas child benefit ir child  credit gauti,bet kadangi cia viskas ilgai vyksta tai as dar nieko negaunu,child credit nemokes tol kol neturesiu referento numerio child benefitu ,o jo jau 13 men laukiu g.gif paskambinau child creditams pranesti kad vaikas i darzeli eina kad jie man sumoketu uz darzeli.jie man pranese ,kad man nutrauke geguzes menesi mano uzpildytus dok,nes as neatsakiau i ju laiska aceit,,bet as turiu is ju laiska spalio menesi dar gavus buvau  as jiems tada paskambinau pranesiau apie tai kad referento nr dar neturiu ir jie sake kai turesit paskambinkit tada jums pradesim moket.o dabar sako kad jau geguze nutrauke viuska ir kad turiu vel is naujo pildyt.merginos gal ka patartumet .ACIU!



sveikute, child benefit turi per 6 menesius sutvarkyt jeigu viska uzpildai teisingai, pirmiausia issiaiskink ar viskas ten gerai uzpildyta ir child benefit susitvarkyk, nes be jos prarandi tax creditus, kazkiek tau grazins, bet kitiem gali but senaties terminas ir neatgausi. o uzdarzeli maximum 70% jie padengs tau, tas tikrai padeda kai dirbi, nes darzelis be proto brangus. o del child benefit tai nelauk, o skambink ir ziurek kas negerai, nes tiek laiko uztrukti tai negali. sekmes smile.gif
Atsakyti
Labas mamytes,
as pati dar tik keleta menesiu kaip UK, laukiu kada bus iki galo sutvarkyta pasalpa (child benefit) .Niekur nedirbu tad daugiau nieko negaliu gauti, tik labai jau ilgas cia pros=cesas, kol susitvarkai viska, pati uzsiimu pasalpu (tax, child ir kt.) tvarkymu, jei reikia kokios pagalbos klauskite, bandysiu pagelbeti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos uk mamytes. matau kad temoje senai buvo bendrauta, tai nezinau ar atsakysit i mano klausimus. ruosiames su vaiku vykti i uk gyventi, suprantu kad reikia susitvarkyti draudima ir banko koretele atsidaryti,kad galeciau kazka toliau daryti. iskilo klausimas, ar tinka ID kortele? ar butinai paso reikia? o kaip del vaiko, jei tvarkysiu child benefit, ar uztenka jo ID korteles, ar is anksto pasirupinti ir pasidaryti pasus? ar yra sansai gauti pasalpa vaikui jei tik ka atvykom i uk, ar reikia ten kazkiek pagyventi?
Atsakyti
sveiki, tingiu ieškotis temų čia, SM, kad sužinočiau, ką jau įtariu....
mano vyras dirba Vokietijoje, pas vokietį - TRV (tolimųjų reisų vairuotoju), o aš su vaikais gyvenu Lietuvoje. Ir abu vaikai turi neįgalumą dėl turimo AD (atopinio dermatito sunkios formos),todėl kas mėn.aš už vaikus gaunu neįgalumo pašalpas.
Situacija db yra tokia - aš vos prieš savaitę pradėjau dirbti (nes tris metus buvau bedarbė) ir mano vyras, gryžęs atostogų iš Vokietios, prieš kelias dienas pradėjo man sukt tokią kalbą, kad neva atėjo laikas jam Vokietijoje susitvarkyti vaikų pinigus - tas vadinamas pašalpas.
Db Jūs mane palaikysite durna (nors aš tik db supratau, kad išsikasiau sau ir vaikams po duobę su atsidūrimu gatvėje be nieko), nes vyras paprašė vakar manęs (vežė darban mane), kad duočiau atsišviest mūsų vaikų neįgalumo pažymėjimus, neva jam juos reikia - kopijas išverst į vokiečių k.bei patvirtintas notaro, vežti darbdaviui.
Taip jis įrodytų, jog žmona (tai yra aš) už vaikus Lietuvoje gaunu tik neįgalumo pašalpas, nes jis norįs susitvarkyt vaikų pašalpas (jo alga didelė, jis mokesčius moka Vokietijos valstybei ir t.t.).
Daviau, prie mano akių kopijavimo biure, padarė kopijas ir pridavė vertimų biure, kad išverstų bei notaras užtvirtintų.

----
žinau viena, kad dvi šalys nemokės pinigų už vaikus. nes jei aš gaunu Lietuvoje, tai Vokietija nemokės.
Arba gali mokėti, jei aš sutinku ir atsisakau pinigų LT.
----
beje, gal kuri susidūrus su tokia situaciją? gal įstatymai pasikeitę? g.gif
Atsakyti