QUOTE(JoanaS @ 2008 12 10, 21:04)
merginos, kepėjėlės, prašau patarimo
kepant kalėdinius meduolius, ar galima medų pakeisti klevų sirupu? šiaip info radau, kad jis naudojamas kepiniuose, bet neįsivaizduoju, kiek jo pilt, ar tiek pat, kiek medaus nurodyta, ar per pusę, ar dar kaip? nes noriu labai kalėdinių meduoliukų, o sūnui dėl alergijos medaus negalima
Jums leidus, pasidalinsiu savo patirtimi, gal pravers
Kaune Akropolyje yra pora tokiu specializuotu saldainiu ir sokolado parduotuveliu (I aukste, salia vyno parduotuveles ir virsuje, priesais kino teatra). Jose yra pirkti labai smulkaus, maistiniais dazais nudazyto cukraus (kokiu 7 spalvu - pirkau pries pora savaiciu). Darydama glaista, tiesiog vietoj cukraus pudros iplaku sita cukru - po keliu minuciu glaistas nusidazo norima spalva. Kad cukrus iki galo istirptu ir dazai geriau pasiskirsytu, palaukiu kelias minutes ir dar karta isplaku.
Buteliukai su spalvotu cukrumi nemazi, kainuoja apie 3 Lt kazkur, gaminta Vokietijoje. Sustatyti vitrinoje uz stiklo - reiketu paprasyti pardaveju kalediniu pabarstu, tada jos parodo, kur viskas suslepta