QUOTE(obelele @ 2008 12 14, 18:34)
niekas nezino Panetone kekso recepruko
Visus atsakymus dažniausia žino Google

Štai ką jis man atrado senuose SM archyvuose:
Panettone (produktai vienai išardomai 20cm skersmens kepimo skardai)
600 gramų miltų, 175 gramai cukraus, 60 gramų šviežių mielių, 1/4 litro šilto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto arba margarino, 7 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, po 75 gramus razinų, citrinų ir apelsinų žievelių cukatų, 4 šaukštai romo, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.
Miltus sudėti į dubenį, viduryje įspausti įdubimą, įtrupinti mieles, įberti vieną šaukštelį cukraus, užpilti truputį šilto pieno ir su trupučiu miltų nuo krašto užmaišyti raugą. Uždengti ir palikti 15 min šiltoje patalpoje, kad mielės pakiltų. Paskui supilti likusį pieną, cukrų, gabalėliais supjaustytą sviestą ar margariną, 6 kiaušinių trynius ir druską ir išminkyti tešlą. Palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Citrinų ir apelsinų žievelių cukatus susmulkinti, sumaišyti su razinomis ir užpilti romu. Paskui romą nupilti, o vaisius įminkyti į tešlą. Riebalais ištepti skardos dugną. Iš kepimo popieriaus iškirpti kokių 20 cm pločio ir 65 cm ilgio juostą. Ja iškloti skardos kraštus. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kildinti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Likusį kiaušinio trynį išplakti su grietinėle arba pienu. Juo aptepti pakilusį pyragą, viršų kryžmai įpjauti. Kepti maždaug 1 valandą ant apatinės orkaitės lentynėlės. Ataušintą pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Radau
dar vieną receptą. Kepimo eiga ta pati, tik produktai truputį skiriasi.
450 gramų miltų, 40 gramų mielių, 120 gramų cukraus, 1/8 litro drungno pieno, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1/2 buteliuko sviesto-vanilės esencijos, 1 buteliukas citrinų esencijos, 6 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 250 gramų sviesto, po 60 gramų apelsinų ir citrinų žievelių cukatų, 60 gramų susmulkintų cukruotų vyšnių, 60 gramų susmulkintų migdolų, 200 gramų razinų, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.