Paskutinius mėnesius dažnai pamausdavo pilvelį ir galvodavau, kad JAU...deja...Bet vieną naktį, tai buvo 07.23, pabudau nuo skausmo ir žinojau, kad prasidėjo gimdymas, nes niekaip nebūčiau sumaišius šio jausmo su kitais, tai taip buvo aišku, kad JAU prasidėjo. Buvo pusė dviejų nakties. Prikėliau MB ir paskiau, kad viskas prasidėjo. Dar nuėjau į dušą, nusiprausiau, susirinkau paskutinius daiktus į ligoninę. Palūkuriavom šiek tiek dar namie ir puse šešių ryte išvažiavom.
Nuvažiavus mane apžiūrėjo ir pasake, kad mano kaklelis labai ilgas, kietas ir neatsidarinėja, žodžiu, kaip gydytoja išsireiške- visai netinkamas gimdymui. Paklausė ar norėsiu nuskausminimo. Pagalvojau jeigu jau tokia situacija, tai noresiu. Sako gerai, kai bus laikas pakviesim anesteziologa ir suleis.
Paguldė mane į priešgimdyminę palatą, pasakė, kad vyras dar gali važiuot namo ir po kokių poros val atvažiuotų. Taip ir padarė. Aš guliu viena palatoj, man sulašino tris lašelines, o taip neramu, laukiu, kad kuo greičiau viskas prasidėtų ir baigtųsi, nes ta nežinia jau pradėjo kankint. Sąrėmiai kartojosi kas 4 min.
Atvažiavo pagaliau vyras, dviese- linksmiau. Nuvežė mane į gimdyklą. Guliu ant stalo, prieš akis didžiulis laikrodis tiksintis laiką...Sakau MB, turbūt kokią 14val. jau turėsim savo mažylį, kaip tik bus praėję 12 val.
Vis ateina akušerė, apžiūri, kaklelis niekaip neatsidarinėja...Pradėjo leisti skatinamuosius. Sąrėmiai kartojais kažkur kas 2 min. Labai skauda. Ateina tas metas, kai galvojom, kad leliu jau laikysim ant rankų, deja...Ateina anesteziologas, suleidžia nuskausminamųjų, truputį pasijuntu geriau, bet neilgam, val. ir 15 min., po to ateina vel ir vel suleidžia dar vieną dozę, dar val. ir 15 min., nelabai skauda, o po to vėl prasideda baisiausi skausmai, bet epidūrio nebegalima, sako ir taip jau doze didelė, nebegalim leist

Žiūriu į laikrodį ir norisi verkt, nuo tada kai prasidėjo gimdymas ir reguliarūs sąrėmiai nuo 1,30 nakties, praejo daug valandų, jau beveik 15 val. Laukiam toliau, aš baisiai dejuoju, nes skausmas nežmoniškas, laikrodis vis muša valandas: 15 val, 16val., 17 val., kaip nieko nėra taip nieko nėra. Atėjo gydytoja ir sako: "Jeigu nepagimdysi per dvi val. darysim cezarį". Mano mintis tik viena, dabar darykit ką tik norit su manim, kad tik viskas greičiau baigtųsi.
Bet netrukus pradėjau jausti, kad noriu stangintis. Pasakiau akušerei, sako labai gera žinia, nereikės daryti cezario

vaikšto gydytojos ir šneka tarpusavyje: "Ji neištums, nebeturės jėgų, nes šitiek jau laiko kankinas". Aš viską girdžiu ir man nė motais- kad tik viskas greičiau baigtųsi!
Vėl liepia stumt, as stumiu iš visų jėgų, vaiko toniukai silpnėja, liepia vel nestumti, o taip sunku

Dar gimdykloje gulėjau apie valandą, per kurią man siuvo

Svarbiausia, kad po 19 val. ilgų kankynių man ir mano leliukui (jam taip pat sakė gydytojos labai skaudėjo), viskas gerai.
Mane nuvežė į palatą ir tuoj pat atvežė mažylį. Nuo šiol mes jau kartu, visi trys, laimingi iki kaulų smegenų

Vaikutis buvo stiprus ir sveikas. Kaip aš dažnai sakau, čia dėl to, kad toks mažas, bet jau daug ištvėręs skausmo ir taip sunkiai, bet narsiai kovojo už savo norą gyventi čia, su mumis!