Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

QUOTE(*saulyte* @ 2008 08 31, 19:29)
be sansu, gyvenam nuomojamam bute, orkaite ne musu doh.gif butu musu tuoj pat pakeistumem mirksiukas.gif


Pabandyk mažinti temperatūra. Man irgi pridegdavo, tai dabar obuolių pyragą kepu ant 160 laipsnių. Ir nebepridega.
Atsakyti
Taip, geriau kepti mazesneje temperaturpje ir ilgiau, nei labai karstoj r greitai smile.gif
Atsakyti
prisirinkau skaniu obuoliu pyrago receptuku,siandien butinai kepsiu bigsmile.gif po to imesiu nuotraukyte ir receptuka pagal kuri kepiau essen.gif
Atsakyti
Sveikos, noriu pasidalinti paprastu skaniu receptu.


OBUOLIŲ PYRAGAS

3 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
~0,7 stikl. miltų
Aliejaus 7-10 š.
1 a.š. kepimo miltelių[mama dar citrinos ant jų lašina]

Viską sumaišyti,o obuolių pripjaustyti tiek, kiek yra tešlos.Viską sudėti į skardą ir sviestą pavoliojus miltuose aptarkuoti viršų.Tai tiek.Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
vakar kepiau obuolių pyragą iš kažkurios mamos čia anksčiau nurodytą receptuką blush2.gif
user posted image

300gr. miltų
100gr.manų kruopų
150gr. tirpinto margarino
3 kiaušiniai
4 dideli šaukštai grietinės
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis sodos, užgesintos actu
8 obuoliai, sutarkuoti stambia burokine tarka ir išmaišyti su cinamonu ir pora šaukštų cukraus

Kiaušinius išplakiau su cukrum (dėjau žiupsnelį vanilinio curraus ir druskos). Tada subėriau miltus, manus, grietinę, margariną ir viską plakiau mikseriu. Galiausiai sudėjau nugesintą sodą.
Tešlą supyliau į skardą, pateptą aliejum, ir ant viršaus uždėjau tarkuotų obuolių (dar į obuolių masę įmaišiau porą saujų nuplautų razinų). Beje, manau obuolius galima būtų supilt ant pusės tešlos, o ant viršaus užliet likusia tešla. Tada obuoliukai būtų vidury..
Kepiau neaukštoje temperatūroje apie valandą.
Skanaus!!! wub.gif
Labai skanus ir purus ax.gif manau, į tešlą dar galima būtų įberti kokoso drožlių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cilmi @ 2008 09 04, 14:47)
Sveikos, noriu pasidalinti paprastu skaniu receptu.
        OBUOLIŲ PYRAGAS

3 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
~0,7 stikl. miltų
Aliejaus 7-10 š.
1 a.š. kepimo miltelių[mama dar citrinos ant jų lašina]

Viską sumaišyti,o obuolių pripjaustyti tiek, kiek yra tešlos.Viską sudėti į skardą ir sviestą pavoliojus miltuose aptarkuoti viršų.Tai tiek.Skanaus biggrin.gif

Nu nieko nesupratau šitam recepte blink.gif - miltai do miltai ir sviestas, kur kas ir kaip? g.gif g.gif g.gif o cukrus?

O man toks skaniausias:
Tešla: pakelis paprasčiausio riebalų mišinio (tipo sviesto), 80 g šalto vandens ir miltų kietai tešlai.
Sviestas t.b. minkštas, suminkom su miltais, supilam vandenį, dar miltų, jei trūksta. Tešlą padalinam į dvi dalis, iškočiojam vieną dalį, ištiesiam skardoje, pripjaustom obuolių, užpilam cukraus, cinamono, ir tada iškočiojam antrą dalį ir ja užklojam obuolius, subadom šakute ir kepam. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ratatankė: 04 rugsėjo 2008 - 14:59
QUOTE(Cilmi @ 2008 09 04, 15:47)
Sveikos, noriu pasidalinti paprastu skaniu receptu.
        OBUOLIŲ PYRAGAS

3 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
~0,7 stikl. miltų
Aliejaus 7-10 š.
1 a.š. kepimo miltelių[mama dar citrinos ant jų lašina]

Viską sumaišyti,o obuolių pripjaustyti tiek, kiek yra tešlos.Viską sudėti į skardą ir sviestą pavoliojus miltuose aptarkuoti viršų.Tai tiek.Skanaus biggrin.gif


kažkuris kiekis iš nurodytų miltų, regis, turėtų būti cukraus.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 04, 16:50)
kažkuris kiekis iš nurodytų miltų, regis, turėtų būti cukraus.. g.gif

Įtariu kad tai turėtu būti tas kur nurodyta apie 0.7 stikl. Beje be aliejaus žymiau skaniau, bet žinoma skonio reikalas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*saulyte* @ 2008 08 31, 20:11)
Sveikutes,
prasau patarimo, ka daryti, kad obuoliu pyrago virsus nepridehtu, jau kiek kartu kepiau, vis pridegdavo tai virsus tai apacia, ar nevienodai iskildavo, nezinau ka blogai darydavau, bet su visais pyragais taip gaunasi, elektrinej orkaitej g.gif Gal kas turit patarimu, ruosiuosi dabar viena kepti bandyti, bet bijau kad vel nepridegtu blush2.gif

Pabandyk pridengti sviestiniu (kepimo) popierium ir tik prieš galą nuimk tikrai neturėtų pridegti, taip galima daryti ir su mėsytėm ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 04 rugsėjo 2008 - 14:54
Labas mergaites bye1.gif kaip jau vakar rasiau-prisirinkau receptu,bet vistiek su savom improvizacijom dariau hihihi.gif taigi mano obuoliu pyrago receptelis biggrin.gif

4 kiausiniai
1st miltu
1st cukraus(nes mano obuoliai buvo labai rugstus)
1 a.s. krakmolo(nes neturejau grietines)
100gr sviesto
obuoliai,cinamonas ir van cukrus ir saujele razinu

trynius isplakiau su cukrumi,ir sviestu iki baltos mases...suberiau miltus ,krakmola ir gerai issukau,o po to imaisiau 4 iki standziu puru issuktus baltymus ... i skarda istepta sviestu ir pabarstyta dziuvesiais sudejau pjaustytus obuolius,razinas,apibarsciau cinamonu ir van cukrumi...ir uzpyliau tesla ir kepiau 180'C apie 40-45min biggrin.gif gavosi tikrai labai purus ir gerai iskiles !!! SKANAUS essen.gif


user posted image
Atsakyti
QUOTE(ugniukas @ 2008 09 05, 14:38)
Labas mergaites bye1.gif kaip jau vakar rasiau-prisirinkau receptu,bet vistiek su savom improvizacijom dariau hihihi.gif taigi mano obuoliu pyrago receptelis  biggrin.gif

4 kiausiniai
1st miltu
1st cukraus(nes mano obuoliai buvo labai rugstus)
1 a.s. krakmolo(nes neturejau grietines)
100gr sviesto
obuoliai,cinamonas ir van cukrus ir saujele razinu

trynius isplakiau su cukrumi,ir sviestu iki baltos mases...suberiau miltus ,krakmola ir gerai issukau,o po to imaisiau 4 iki standziu puru issuktus baltymus ... i skarda istepta sviestu ir pabarstyta dziuvesiais sudejau pjaustytus obuolius,razinas,apibarsciau cinamonu ir van cukrumi...ir uzpyliau tesla ir kepiau 180'C apie 40-45min  biggrin.gif gavosi tikrai labai purus ir gerai iskiles !!! SKANAUS essen.gif
user posted image


Ir as vakar si pyragiuka kepiau, gavosi SUPER bigsmile.gif Apsilaizydami valgem biggrin.gif
Toks purus gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 04, 14:43)
iš kažkurios mamos čia anksčiau nurodytą receptuką

Vakar išsikepiau ir aš šį pyragą tikrai labai skanus thumbup.gif tik cinamono neturėjau, o ir nepasigedau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tatedo @ 2008 09 06, 16:03)
Vakar išsikepiau ir aš šį pyragą tikrai labai skanus thumbup.gif  tik cinamono neturėjau, o ir nepasigedau thumbup.gif

super, jog patiko thumbup.gif
Atsakyti