Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(Egzo @ 2008 12 23, 10:41)
pirmas blynas. Kalediniai meduoliai
user posted image
2 tryniai 
1 kiaušinis 
100 g cukraus 
100 g grietinės 
100 g sviesto 
80 g medaus 
500 g miltų 
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio 
Puošimui: 50 g šokolado 
1 baltymas 
1 stiklinė cukraus pudros 
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą) 
Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
mirksiukas.gif

O koks prieskoniu misinys?nes as ieskojau jau ne vienoj parduotuvej ir tokio dalyko kaip meduoliu prieskoniu nera..
Atsakyti
Merginos užsimaniau ir aš iškepti Juodajį princą, norėjau pasiteirauti kiek laiko turi būti verdamas kondensuotas pienas ir kaip jį virti? RiMami recepte perskaičiau kad ji dėjo kavos,tai norėjau pasiteirauti kokia kava čia tinka ir ar būtina ja persijoti? ir dar vienas klausimukas kiek laiko jį reikia laikyti šaldytuve po sutepimo,kad sutvirtėtu? 4u.gif

Iš anksto ačiū už atsakymus, kepu pirmą kartą tai ir klausimų daug blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2008 12 23, 10:41)
pirmas blynas. Kalediniai meduoliai
user posted image
2 tryniai 
1 kiaušinis 
100 g cukraus 
100 g grietinės 
100 g sviesto 
80 g medaus 
500 g miltų 
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio 
Puošimui: 50 g šokolado 
1 baltymas 
1 stiklinė cukraus pudros 
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą) 
Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
mirksiukas.gif



Bet jau nuotraukų gražumas.... essen.gif swoon.gif swoon.gif karsta.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2008 12 22, 14:50)
biški atsiprašau, kad ne į temą poster_offtopic.gif , bet ką galėčiau padaryt iš 3 trynių g.gif jie liko nuo glajaus bigsmile.gif paprasčiausia turbūt išmest blush2.gif


galima užšaldyti thumbup.gif , tik prieš tai reikėtų sumaišyti su žiupsneliu druskos arba cukraus.

pasidaryk ledų.. creme brulee.. plikyto kremo (jį galima dėti į trapios tešlos krepšelius ar šokoladinius krepšelius ir puošti vaisiais, ar dėti į plikytus pyragaičius).. kažkur dar čia mačiau tortą iš dauuug trynių, bet neatgaminu kur.
Papildyta:
QUOTE(Egzo @ 2008 12 23, 10:41)
pirmas blynas. Kalediniai meduoliai


labai gražus fotoreportažas.
Atsakyti
Egzo, Tavo meduolinis fotoreportažas toks viliojantis, ir šventinis, jau iš aš noriu meduolių, net per monitorių jaučių aromatą..... rolleyes.gif

Na, ką kvepia jau šventėmis smile.gif aš jau pasiruošiau kelionei pas tėvus ir uošvius, pasigaminau šiandien torčiuką.....

user posted image

Braškių ir jogurto tortas


Bei pirmą kartą kepiau kūčiukų ax.gif
user posted image

Kūčiukai

Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 12 20, 19:21)
Riesutinis pyragiukas

puse pakelio kepimo milteliu



Bandysiu kepti. Kiek maždaug tų kepimo miltelių reikia?Pas mane ant pakelio rašo,kad jie 1kg.Tai tikrai supilt puse pakelio,jei čia miltų tik 120g? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurikee @ 2008 12 23, 12:11)
Merginos užsimaniau ir aš iškepti Juodajį princą, norėjau pasiteirauti kiek laiko turi būti verdamas kondensuotas pienas ir kaip jį virti?  RiMami recepte perskaičiau kad ji dėjo kavos,tai norėjau pasiteirauti kokia kava čia tinka ir ar būtina ja persijoti? ir dar vienas klausimukas kiek laiko jį reikia laikyti šaldytuve po sutepimo,kad sutvirtėtu? 4u.gif

Iš anksto ačiū už atsakymus, kepu pirmą kartą tai ir klausimų daug blush2.gif

Kondensuotas pienas verdamas su visa skarbonke apie 1-1,5 val. (Man pilnai tiek laiko uztenka, visada tiek verdu) Po to reikia palaukti, kol pasidarys kambario temperaturos. Geriau virti diena pries. Jis bus labai tirstas, kad apvertus atidaryta skarbonke, net neiskrenta. Kiek skaiciau juodojo princo recepta, tai ten paprasta kava be tirsiu, gali buti ekspreso. O sutepus torta, valanda saldytuve uztenka palaikyti. nes kremas gan tirstas is virto pieno ir sviesto, tai greitai sutvirteja. Svarbu, kad visi produktai kremui buti vienodos temperaturos - kambario. Ypac sviestas.
RiMami recepte rase apie krema : "įplakiau apie 0,5 puodelio perkoštos stiprios kavos, bet pasak cipciuko buvo galima dar daugiau pilt, nuo to kremas tik puresnis gaunasi. Laaabai super kremas ir jis tikrai tiko šiam tortui "

laurikee, o kam tu ta pati klausima parasei 2-se temose? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 23 gruodžio 2008 - 21:19
QUOTE(matre @ 2008 12 23, 21:44)
Bandysiu kepti. Kiek maždaug tų kepimo miltelių reikia?Pas mane ant pakelio rašo,kad jie 1kg.Tai tikrai supilt puse pakelio,jei čia miltų tik 120g? g.gif

Oi ne ne ne doh.gif , jetus neparasiau, kad maziuko pakiuko puse dejau, taip dek apie arbatini sauksteli, nes mase sunki riesutine, reikia, kad pakeltu 4u.gif

Egzo-fantastika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 23 gruodžio 2008 - 21:12
SOS!!!!
radau cia receptuka, esu jau pagal ji kepus, gaunas labai skanus varskes pyragas, bet senai. ir dabar nebesuprantu as to recepto doh.gif doh.gif padekit!!
"
1 3/4 st. miltų
1 1/2 st. cukraus pudros

1/2 st. kakavos
200 g sviesto arba margarino
2 indeliai Mūsų švelniosios varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1 kiaušinis
vanilė
1/2 st. smulkintų riešutų

Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Pasiruošti 30 x 22 cm keturkampę arba 24 cm apvalią formą (būtinai iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais).
Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėti 2 stiklines.
Likusius suberti į paruoštą ir formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį.
Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes.
Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.
Visiškai ataušinti (galima šaldytuve). Supjaustyti į gabaliukus. "

nesuprantu ar tu miltu del 1 pilna stikline ir tada dar 3/4 ir ar 1 stikline cukraus pudros ir + dar puse? ar tiesiog 3/4 miltu ir puse st cukraus pudros??
zadu kaledom daryti ir visaj dabar pasimeciau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 12 23, 21:18)
SOS!!!!
radau cia receptuka, esu jau pagal ji kepus, gaunas labai skanus varskes pyragas, bet senai. ir dabar nebesuprantu as to recepto doh.gif doh.gif padekit!!
"
1 3/4 st. miltų
1 1/2 st. cukraus pudros

nesuprantu ar tu miltu del 1 pilna stikline ir tada dar 3/4 ir ar 1 stikline cukraus pudros ir + dar puse? ar tiesiog 3/4 miltu ir puse st cukraus pudros??
zadu kaledom daryti ir visaj dabar pasimeciau  verysad.gif

As tai pagal recepta suprantu, kad reikia deti 1 pilna stikline + 3/4 stiklines, tas pats ir su cukraus pudra 1+1/2, arba kitaip 1,5 stiklines
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 23 gruodžio 2008 - 21:24
labai labain aciu blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
ryt pavaisinssiu visas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 12 23, 21:23)
labai labain aciu  blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif
ryt pavaisinssiu visas biggrin.gif

Lauksim, lauksim mirksiukas.gif
Papildyta:
Bet jau EGZO nuotraukytes, tai superines wub.gif , kaip is katalogo. Nors as ir nemegstu meduoliu, bet kaip grebciau viena kita prie kavutes
Atsakyti