Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

Davidija labai grazi eglute!!! bet jauciu meduoliuku reikejo labai duag kept smile.gif as ir turiu meduoliuku prie progos nufotkinsiu saviskius blush2.gif
Atsakyti
Įžiebkit kibirkštį vilties
Šventų Kalėdų tylią naktį,
Tegul Naujieji nešykštės
Džiugių akimirkų, geros sveikatos.
Iš vaikystės ateina Kalėdos.
Paplotėlis, šienelis, Mama.
Verpia tylią naktis atsisėdus,
Kursto krosny ugnelę žiema.
Tu, ateik mano angele baltas,
Iš sapnų, iš dangaus, iš žvaigždžių.
Kasdienybės pilkos nesugeltas,
Atsistok po vaikystės medžiu.
Aš sudėsiu žvaigždes tau po kojų.
Tik ateik iš Kalėdų nakties.
Iš vaikystės per dangų, per gojų
Įsisupęs į skliautą vilties

Su Sv.Kaledom!!!
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 12 25, 12:35)
Nu va,parodysiu savo nevykeliska egle,kol dar nesugrauzem.


Gal aš akla, bet nematau schmoll.gif kas čia nepavyko
Eglė puiki, graži, tikra kalėdinė clap.gif 000059.gif wub.gif
Atsakyti
Eglute skarota
Eglute zalia
bigsmile.gif ........ir ko tau cia truksta , niekaip nesuprantu schmoll.gif , nors kiekviena seimininke nori , kad viskas butu idealu ir mato ta , ko mes nepastebime , as tai nieko nematau thumbup.gif
Atsakyti
Aciu jums!!Gerai cipciukas sako,kiekviena seimininke turi prie kazko prisikabint,as kazkaip kitaip isivaizdavau ja,na gavosi kaip gavosi,be to,nuotraukoj nesimato,kad ji pakrypus(nuo vejo) lotuliukas.gif
Beto is mano pasaku namelio vakar gavosi "bulvytes" lotuliukas.gif Buvo grazus,jau net emiau savim didziuotis kai jis eme ir sugriuvo ir griudamas suluzo doh.gif (nes as ji sviestiniu kremu lipinau,toks buvo receptas),vos neapsiverkiau,paemiau ir strupinau, pripyliau daug romo(nuoskaudai nuplauti) ir padariau is griuvesiu "bulvytes"...
Jis buvo kakavinis..ech,einu griuvesi suvalgysiu cray.gif
Atsakyti
Daividija, EGLĖ tavo nuostabi ir kooookia didžiulė wub.gif wub.gif wub.gif

Kurios kepėjėlės mėgstat paplepėti ir galbūt "pasimetėt" - mes renkamės čia biggrin.gif
Atsakyti
Napoleonas pagal Misele Receptas

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 25 gruodžio 2008 - 20:19
grazus tortukas,tik ar kremo nemazoka,o gal tik taip atrodo g.gif
Atsakyti
[quote=rugegele23,2008 12 25, 20:16]
Napoleonas pagal Misele


Oh , tu slapukia tongue.gif ......sedi , tyli , ir va , kad nori ....sulipde mano skaniausiaji
essen.gif essen.gif ......uzsaldyk gabalely blush2.gif .....suesiu , kai atvaziuosiu tongue.gif
Atsakyti
Na , jus merginos miegokite , o as jums papasakosiu , kaip padaryti morengini tortuka mirksiukas.gif

" SALDUKAS " morenginis tortas

Morengui :

5 kiausiniu baltymai ( trynius pasilikite" gogaliui mogaliui ":lotuliukas: )
200 g. cukraus ( kristalinio ).

Baltimus labai gerai isplakite mikseriu , per tris kartus plakant , supilkite cukru ( pilti antra ir trecia karta tik tada , kai pries tai supiltas cukrus bus istirpias ) .

Ant kepimo popieriaus nusibreskite norimo dydzio apskritimus ( as kepiau per visa skarda ) kadangi buvo uzprasytas butent staciakampis , skarda 33 cm. ant 38 cm.
Sudekite baltimus ir dziovinkite , tol , kol jie bus visiskai sausi ir atsoks nuo popieriaus ( man dziuvo 6 val . doh.gif ) .
Taip atrodo isdziuves morengo lakstas ( storis 2,5 cm. ) , ji padalinau pusiau i dvi dalis ,

user posted image

Biskvitui :

3 kiausiniai ,
3 dideli saukstai cukraus ,
3 dideli saukstai miltu .

Morengu aptepimui :

150 - 200 g. Karunos sokolado ( as naudoju juodaji ) .

Biskvitui baltimus atskirkite nuo tryniu , rtynius , mediniu saukstu ( galite ir plasmasiniu ) issukite iki purumo su cukrumi , baltimus isplakite iki standziu putu , ant baltymu supilkite trynius ir isijokite miltus , labai atsargiai , letai , viska ismaisykite , sukreskite i forma ( 28 cm. ) istiesta kepimo popieriumi , ir kepkite 180 C temperaturoje , tol , kol pagaliukas bus sausas ( apie 30 min. ) gali prireikti ir daugiau laiko .
Iskepusi is karto isimkite is orkaites , kai atves , is formos .Butu gerai , kad kepant neatidarynetumete orkaites dureliu !!!

Kremui :

1 indelis RUDUDU ( mazas 450 g. )
200 g. gero ( 82% ) sviesto ( su liesesniu nebandziau ),
200 - 250 ml. laaaaabai stiprios kavos ( pupeliu ) nuoviro ,
kiek norite riesutu ( as dejau graikiskus , beveik pilna stikline , jie buvo susmulkinti , tarkuoti burokine tarka ) .

user posted image

Plakite kambario temperaturos sviesta iki purumo .

I isplakta sviesta per tris kartus vis plakant , sudedamas RUDUDU ,( taip pat kambario temperaturos )

user posted image

Iplakame per tris kartus atsaluse kava

Cia , jau galutinai isplaktas kremas ,

user posted image

Sokolada lydome karsto ( ne verdancio schmoll.gif !!!) vandens voneleje , ipylus pieno (150ml. )

user posted image

Juo aptepame viena puse morenginio laksto , dedame i saldytuva , kai sustings aptepame kita puse , dedame vel i saldytuva ,

user posted image

Tada aptepkite viana morengo laksta ( ar apskritima ) jau paruostu kremu

user posted image

Dekite ant jo biskvita ( galite ji nestipriai sudrekinti , kuo megstate ) , vel tepkite krema

user posted image

Dekite antra morengo laksta ir ji aptepkite .

Visa torta aptepkite kremu , padekite saltai , kad sustingtu ,

user posted image

Puoskite pagal savo nora , as puosiau beze ( galima tuo paciu kremu ) .

Stai , galutinis rezultatas ,

user posted image

Skanaus !!!!!! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cipciukas: 26 gruodžio 2008 - 04:18
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 03:14)
Skanaus !!!!!!  smile.gif

ohmy.gif Pamačiau ir stalčius atsidarė.... essen.gif O jau kiek darbelio papuošt šitaip gražiai...
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 03:14)
Na , jus merginos miegokite , o as jums papasakosiu , kaip padaryti morengini tortuka  mirksiukas.gif

" SALDUKAS " morenginis tortas


skaiciau skaiciau ir jei gerai supratau, tai ten tik vienas sluoksnis biskvito, ar ne? Labai jau noreciua pamatyti prapjauta ax.gif
Atsakyti