Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(laumupė @ 2009 01 01, 20:56)
Viliojančiai tie kokosinukai atrodo, bet kažkaip nesu mačius pirkti džiovintų spanguolių. Gal tiktų kokios džiovintos vyšnios?  g.gif

Tikrai tiktų, drąsiai bandyk mirksiukas.gif O spanguolių būna maximose, rimi, prie riešutų pakuotų ir džiovintų vaisių pakeliuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2009 01 01, 21:21)
Tikrai tiktų, drąsiai bandyk  mirksiukas.gif  O spanguolių būna maximose, rimi, prie riešutų pakuotų ir džiovintų vaisių pakeliuose smile.gif


As pirkusi pora kartu sveriamas , bet ju retokai gaunu , labai skanios wub.gif ....ir brangokos ax.gif
Atsakyti
o mano napaleono neimanoma valgyti doh.gif verysad.gif doh.gif pertepiau su kondensuoto pieno kremu, gal ji netaip dariau, bet saldumas neispasakytas, tikrai nebedarysiu tokio kremo daugiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(makalaika @ 2009 01 01, 21:39)
o mano napaleono  neimanoma valgyti  doh.gif  verysad.gif  doh.gif  pertepiau su kondensuoto pieno kremu, gal ji netaip dariau, bet saldumas neispasakytas, tikrai nebedarysiu tokio kremo daugiau  schmoll.gif


Koki darei , nejaugi Miseles blink.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 01, 21:28)
As pirkusi pora kartu sveriamas , bet ju retokai gaunu , labai skanios wub.gif  ....ir brangokos ax.gif

Kad brangokos tai taip...... Aš už 200g pakelį mokėjau berods 7,99. Bet tikrai skanios labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(makalaika @ 2009 01 01, 21:39)
o mano napaleono  neimanoma valgyti  doh.gif  verysad.gif  doh.gif  pertepiau su kondensuoto pieno kremu, gal ji netaip dariau, bet saldumas neispasakytas, tikrai nebedarysiu tokio kremo daugiau  schmoll.gif


As tai nesuprantu kaip cia kai kuriom gaunasi tas kremas saldus ir riebus g.gif jei pagal Misele, tai man to saldumo sakyciau pats tas rolleyes.gif
Atsakyti
O man nesigavo morenginis tortas. Taip jo norejau ir s... gavos, Bet nepasiduodu sakiau dar karta darysiu be progos, tai nebus taip skaudu kai neiseis smile.gif
Man morengai visai nedziuvo, pavandeniavo, paskui gavos guminiai, bevalgant prie dantu lipo. Baltymus buvau tikrai super isplakus, tikriausiai kazko su temperaturom nesusiderinau. Ir kremas toks skystas buvo, gal kavos per daug, plakiau, plakiau, nei kiek netirstejo, o ir sviestas geras buvo. Viska labai tiksliai darbiau, tikriausiai tokiais atvejais sakau, kad menulis ne tas buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 02, 09:58)
As tai nesuprantu kaip cia kai kuriom gaunasi tas kremas saldus ir riebus  g.gif jei pagal Misele, tai man to saldumo sakyciau pats tas  rolleyes.gif

Zinai, visu skoniai skirtingi. As kai sau darau kokius tortus, tai mano mamai visad truksta cukraus, o mum buna thumbup.gif Tai kai jiem darau ka nors, visada 1.5 kartu cukraus daugiau dedu. Tai ir cia tas pats mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2009 01 02, 12:51)
O man nesigavo morenginis tortas. Taip jo norejau ir s... gavos, Bet nepasiduodu sakiau dar karta darysiu be progos, tai nebus taip skaudu kai neiseis smile.gif
Man morengai visai nedziuvo, pavandeniavo, paskui gavos guminiai, bevalgant prie dantu lipo. Baltymus buvau tikrai super isplakus, tikriausiai kazko su temperaturom nesusiderinau. Ir kremas toks skystas buvo, gal kavos per daug, plakiau, plakiau, nei kiek netirstejo, o ir sviestas geras buvo. Viska labai tiksliai darbiau, tikriausiai tokiais atvejais sakau, kad menulis ne tas buvo  lotuliukas.gif


O as ji irgi noriu daryti su proga, bet matyt gal rizikuosiu be progos, kad nebutu svente be torto lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, aš Naujiems irgi kepiau Napoleoną, visos gundėt gundėt ir aš neatsilaikiau lotuliukas.gif Receptas kombinuotas tešla paimta iš šito, o kremas iš šito receptų.

TORTAS „NAPOLEONAS“

Papločiai:
3 st. miltų
250 g margarino (reikalingas būtent margarinas, o ne sviestas!)
3/4 st. vandens (labai šalto!)
0,5 a. š. užgesintos sodos.

Kremas: pagal šį receptą

Miltus persijoti į didelį indą, į juos įdėti 1 pakelį margarino (tegul pusvalandžiuką pastovi kambario temperatūroje) ir sukapoti miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Dabar supilame vandenį ir užmaišome rankomis, pabaigoje įdėti 0.5 šaukštelio užgesintos sodos ir jau po to tik vos-vos paminkyti, dėti į dubenį ir į šaldytuvą valandai, tegu ilsisi.
Padalinti tešlą į 7 gabaliukus. Gabaliuką susukti į rutulį, ant miltais pabarstyto stalo iškočioti plonai į apskritimą (reikiamo skersmens, pagal dangtelį ar dar kažką, optimalus skersmuo 24–26 cm) ir perkelti su kočėlo pagalba į skardą, subadyti šakute ir dėti į įkaitintą iki 200º C orkaitę 4–5 min. (pamatysite, kad pradeda rusti), ištraukite ant lentelės ir dėti kepti sekantį.
Atidėti du geriausius papločius viršui ir apačiai. Blogiausias – viršaus apibarstymui.

Mano komentaras.
Man labai patiko ši tešla thumbup.gif Užsimaišiau dvigubą porciją - iš jos gavosi 16 lakštų 31 cm skersmens (iškepę buvo ~28 cm) ir 9 lakštai 26 cm (iškepę buvo ~23 cm skersmens). Šis tortas, kur fotkėje suteptas iš didžiųjų 15 lakštų + 1 trupiniams. Kremo pagal tam recepte duotą kiekį buvo truputį mažoka, reikėtų imti bent 1 1/3 ar 1,5 normos, 2 blynus aptepiau trintų braškių uogiene, kurią truputį parūgštinau citrinų rūgštele. Perteptą tortą truputį paslėgiau. Šonams ir viršui aptepti pasidariau kitą kremą - 100 g sviesto + 100 g kondensuoto pieno, išplakiau, įspaudžiau truputį citrinos sulčių. Gėlytės ir lapeliai ant torto iš tos pačios tešlos. Tortas gavosi skanus, jis toks iš sausesnių, traškiais lakšteliais, mano skoniui truputį riebokas (nors kremo tepiau gan plonai). Tortas skanesnis antrą dieną ir pabuvęs kambario temperatūroj bent valandą prieš valgant.
Likusius 9 lakštus greitu laiku žadu sutepti tuo kremu, kuris duotas prie originalaus tešlos recepto (plikytas kremas iš grietinėlės (10% riebumo) + graikiški riešutai). Tas receptas yra autorės šeimos receptas ir labai išgirtas rusaičių forume, todėl smalsu išmėginti

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 02 sausio 2009 - 14:23
QUOTE(RiMami @ 2009 01 02, 12:15)
Na, aš Naujiems irgi kepiau Napoleoną,

vaje,kaip noreciau to tavo Napoleono doh.gif Nu man jis visada skanus,o tas kremas tai man labai patinka blush2.gif
Bet ismeginsiu ir ta krema thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 01 02, 14:15)
Na, aš Naujiems irgi kepiau Napoleoną, visos gundėt gundėt ir aš neatsilaikiau  lotuliukas.gif

wub.gif wow kaip skaniai atrodo ir gelytes kokios grazios bigsmile.gif
Atsakyti