Sveikinu visas su Sv. Kaledom!!!!
Ziuriu tylu ramu cia, niekas nerodo savo sventiniu patiekalu, tai as kol minute turiu ikeliu savo kucioms gaminta karpi
Gavau virs 2kg karpi 23 gruodzio. t.y diena pries kucias, nusiploviau, nusivaliau zvynus, tada issivaliau vidu, nupjoviau galva ir uodega. Vel nusiploviau ir nusisausinau. Tada padariau ipjovas va taip:
Tada ant kitos lentutes susimulkinau svieziu baziliko, krapu, thyme (ciobrelis greiciausiai), dejau sauso prieskoniu misininio be druskos ir pipiriuku, bei truputuka cili milteliu, viska susimaisiau ant lentutes. Druskos nedeti!!!!! Ant karpio uzpyliau po sauksta ant kievienos puses po sauksta alyvu liejaus ir itryniau, tada uzpyliau prieskoniu misiniu ir itryniau, ir i karpio vidu itryniau prieskoniu.
Sudejau i maisiuka ir i saldytuva.
Kuciu diena susismulkinau pora dideliu morku griezineliais.Kepimo inda patepiau aliejum ir susipyliau morkas. Susipjausciau smulkiai pievagrybiu, chestnut grybuku, cesnakelio pora skilteliu, susitarkavau viena morka per burokine tarka, sviezio baziliko ir krapu, susidruskinu ir papirpirinu viska ta misini. Karpi issiimiau is maisiuko ir padruskinau visa, tada sudejau i vidu ta darzoviu misini ir dejau karpi i kepimo inda ant morku, uzdengiau folija ir i ikaitinta iki 180 laipsniu orkaite.
Kepiau 30 min. tada karpi apverciau ir aplaisciau issiskyrusiu sultiniu. Kepiau dar apie 30 min. Per ta laika apviriau bulves ir susidejau aplink karpi ir dar kepiau apie 10 min.nuemus folija.
Dar issiviriau maziuku kukuruzu burbuoliu, sparaginiu pupeliu ir kalafijoro. Ir va rezultatas musu kuciu vakariene ( na ne tradiciskai lietuviskai, bet pasnikiskai, be mesos, kiausiniu ar pieno produktu)
Skanu labai buvo
[quote=Briliantas,2008 12 25, 18:13]
Pagaliau atsirado Briliantas!!!
Pagaliau atsirado Briliantas!!!
Nukaulinta karka, kepta folijoje su raugintais kopustais.
Karka is vakaro supjaustyti gabalais, uzmerkti i marinata su cesnaku lauro lapais pipirais iv., druska.Kita diena deti folija i dubeni o i ja sauja gera raugintu kopustu, sumaisytu su svoguniukais, trupuciu cukraus, slakeliu aliejaus, ant virsaus deti ismarinuotos karkos gabala ir graziai uzsukti folija.Kepti pusantros valandos, po to pradaryti folija ir dar kepti pusvalandi.Labai skanu.
Karka is vakaro supjaustyti gabalais, uzmerkti i marinata su cesnaku lauro lapais pipirais iv., druska.Kita diena deti folija i dubeni o i ja sauja gera raugintu kopustu, sumaisytu su svoguniukais, trupuciu cukraus, slakeliu aliejaus, ant virsaus deti ismarinuotos karkos gabala ir graziai uzsukti folija.Kepti pusantros valandos, po to pradaryti folija ir dar kepti pusvalandi.Labai skanu.
QUOTE(tasha @ 2008 12 25, 16:06)
Sveikinu visas su Sv. Kaledom!!!!
Ziuriu tylu ramu cia, niekas nerodo savo sventiniu patiekalu, tai as kol minute turiu ikeliu savo kucioms gaminta karpi
Gavau virs 2kg karpi 23 gruodzio. t.y diena pries kucias, nusiploviau, nusivaliau zvynus, tada issivaliau vidu, nupjoviau galva ir uodega. Vel nusiploviau ir nusisausinau. Tada padariau ipjovas va taip:
Tada ant kitos lentutes susimulkinau svieziu baziliko, krapu, thyme (ciobrelis greiciausiai), dejau sauso prieskoniu misininio be druskos ir pipiriuku, bei truputuka cili milteliu, viska susimaisiau ant lentutes. Druskos nedeti!!!!! Ant karpio uzpyliau po sauksta ant kievienos puses po sauksta alyvu liejaus ir itryniau, tada uzpyliau prieskoniu misiniu ir itryniau, ir i karpio vidu itryniau prieskoniu.
Sudejau i maisiuka ir i saldytuva.
Kuciu diena susismulkinau pora dideliu morku griezineliais.Kepimo inda patepiau aliejum ir susipyliau morkas. Susipjausciau smulkiai pievagrybiu, chestnut grybuku, cesnakelio pora skilteliu, susitarkavau viena morka per burokine tarka, sviezio baziliko ir krapu, susidruskinu ir papirpirinu viska ta misini. Karpi issiimiau is maisiuko ir padruskinau visa, tada sudejau i vidu ta darzoviu misini ir dejau karpi i kepimo inda ant morku, uzdengiau folija ir i ikaitinta iki 180 laipsniu orkaite.
Kepiau 30 min. tada karpi apverciau ir aplaisciau issiskyrusiu sultiniu. Kepiau dar apie 30 min. Per ta laika apviriau bulves ir susidejau aplink karpi ir dar kepiau apie 10 min.nuemus folija.
Dar issiviriau maziuku kukuruzu burbuoliu, sparaginiu pupeliu ir kalafijoro. Ir va rezultatas musu kuciu vakariene ( na ne tradiciskai lietuviskai, bet pasnikiskai, be mesos, kiausiniu ar pieno produktu)
Skanu labai buvo
Ziuriu tylu ramu cia, niekas nerodo savo sventiniu patiekalu, tai as kol minute turiu ikeliu savo kucioms gaminta karpi
Gavau virs 2kg karpi 23 gruodzio. t.y diena pries kucias, nusiploviau, nusivaliau zvynus, tada issivaliau vidu, nupjoviau galva ir uodega. Vel nusiploviau ir nusisausinau. Tada padariau ipjovas va taip:
Tada ant kitos lentutes susimulkinau svieziu baziliko, krapu, thyme (ciobrelis greiciausiai), dejau sauso prieskoniu misininio be druskos ir pipiriuku, bei truputuka cili milteliu, viska susimaisiau ant lentutes. Druskos nedeti!!!!! Ant karpio uzpyliau po sauksta ant kievienos puses po sauksta alyvu liejaus ir itryniau, tada uzpyliau prieskoniu misiniu ir itryniau, ir i karpio vidu itryniau prieskoniu.
Sudejau i maisiuka ir i saldytuva.
Kuciu diena susismulkinau pora dideliu morku griezineliais.Kepimo inda patepiau aliejum ir susipyliau morkas. Susipjausciau smulkiai pievagrybiu, chestnut grybuku, cesnakelio pora skilteliu, susitarkavau viena morka per burokine tarka, sviezio baziliko ir krapu, susidruskinu ir papirpirinu viska ta misini. Karpi issiimiau is maisiuko ir padruskinau visa, tada sudejau i vidu ta darzoviu misini ir dejau karpi i kepimo inda ant morku, uzdengiau folija ir i ikaitinta iki 180 laipsniu orkaite.
Kepiau 30 min. tada karpi apverciau ir aplaisciau issiskyrusiu sultiniu. Kepiau dar apie 30 min. Per ta laika apviriau bulves ir susidejau aplink karpi ir dar kepiau apie 10 min.nuemus folija.
Dar issiviriau maziuku kukuruzu burbuoliu, sparaginiu pupeliu ir kalafijoro. Ir va rezultatas musu kuciu vakariene ( na ne tradiciskai lietuviskai, bet pasnikiskai, be mesos, kiausiniu ar pieno produktu)
Skanu labai buvo
Labai gera idėja , reikės ir man taip pabandyt pagamint. Tik norėčiau sužinot okam reikia įpjauti karpį?
Avižiniai kepsneliai
Iš vakaro užsimerkiau stiklinę avižinių dribsnių šlakelyje pieno, ir palikau šaldytuve. Šiandien teliko įmušti kaušinį, įspausti česnako, pridėti prieskonių ir gerai išmaišyti. Kepti iš abiejų pusių, gerai įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Valgiau su raudonais kopūstais ir paprika. Šiek tiek pagailėjau prieskonių, tai užsidėjau kečupo, bet kitą kartą taip nebedarysiu
Alante, na kam reikia cituoti nuotraukas,ir dar visą paklodę?
Iš vakaro užsimerkiau stiklinę avižinių dribsnių šlakelyje pieno, ir palikau šaldytuve. Šiandien teliko įmušti kaušinį, įspausti česnako, pridėti prieskonių ir gerai išmaišyti. Kepti iš abiejų pusių, gerai įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Valgiau su raudonais kopūstais ir paprika. Šiek tiek pagailėjau prieskonių, tai užsidėjau kečupo, bet kitą kartą taip nebedarysiu
Alante, na kam reikia cituoti nuotraukas,ir dar visą paklodę?
QUOTE(Alantė @ 2008 12 26, 17:37)
Labai gera idėja , reikės ir man taip pabandyt pagamint. Tik norėčiau sužinot okam reikia įpjauti karpį?
Karpio oda labai stora, tai padarius ipjovas daugiau prieskoniu prasiskverbia i zuvyte, skaniau. Giliai pjauti nereikia, tik kad prapjauti skuryte
QUOTE(tasha @ 2008 12 25, 07:06)
Ziuriu tylu ramu cia, niekas nerodo savo sventiniu patiekalu, tai as kol minute turiu ikeliu savo kucioms gaminta karpi
superrr
Nu saunuoles merginos, sauniai pasidarbavote
QUOTE(Briliantas @ 2008 12 26, 15:08)
kiaulienos sonkauliukai...
ipjoviau, apibrasciau kiaulienos, baziliko prieskoniais ir apipyliau granatu sirupu...palaikiau taip pora valandu, tada biski aliejaus ir i orkaite gerai valandai ant nestiprios ugnies....salia agurkeliai ir garstyciu padazas
ipjoviau, apibrasciau kiaulienos, baziliko prieskoniais ir apipyliau granatu sirupu...palaikiau taip pora valandu, tada biski aliejaus ir i orkaite gerai valandai ant nestiprios ugnies....salia agurkeliai ir garstyciu padazas
Sonkauliai.... niam niam. Tik pas mane vienas klausymas, is kur pas tave laiko gaminti su tokiu mazu leliuku? Mano dukrytei jau 5 men. ir to jei MB su ja neuzsiima, tai neimanoma ka nors padaryti