Ziuriu tylu ramu cia, niekas nerodo savo sventiniu patiekalu, tai as kol minute turiu ikeliu savo kucioms gaminta karpi

Gavau virs 2kg karpi 23 gruodzio. t.y diena pries kucias, nusiploviau, nusivaliau zvynus, tada issivaliau vidu, nupjoviau galva ir uodega. Vel nusiploviau ir nusisausinau. Tada padariau ipjovas va taip:

Tada ant kitos lentutes susimulkinau svieziu baziliko, krapu, thyme (ciobrelis greiciausiai), dejau sauso prieskoniu misininio be druskos ir pipiriuku, bei truputuka cili milteliu, viska susimaisiau ant lentutes. Druskos nedeti!!!!! Ant karpio uzpyliau po sauksta ant kievienos puses po sauksta alyvu liejaus ir itryniau, tada uzpyliau prieskoniu misiniu ir itryniau, ir i karpio vidu itryniau prieskoniu.

Sudejau i maisiuka ir i saldytuva.
Kuciu diena susismulkinau pora dideliu morku griezineliais.Kepimo inda patepiau aliejum ir susipyliau morkas. Susipjausciau smulkiai pievagrybiu, chestnut grybuku, cesnakelio pora skilteliu, susitarkavau viena morka per burokine tarka, sviezio baziliko ir krapu, susidruskinu ir papirpirinu viska ta misini. Karpi issiimiau is maisiuko ir padruskinau visa, tada sudejau i vidu ta darzoviu misini ir dejau karpi i kepimo inda ant morku, uzdengiau folija ir i ikaitinta iki 180 laipsniu orkaite.
Kepiau 30 min. tada karpi apverciau ir aplaisciau issiskyrusiu sultiniu. Kepiau dar apie 30 min. Per ta laika apviriau bulves ir susidejau aplink karpi ir dar kepiau apie 10 min.nuemus folija.
Dar issiviriau maziuku kukuruzu burbuoliu, sparaginiu pupeliu ir kalafijoro. Ir va rezultatas musu kuciu vakariene ( na ne tradiciskai lietuviskai, bet pasnikiskai, be mesos, kiausiniu ar pieno produktu)

Skanu labai buvo
