Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Greta77 @ 2009 01 09, 13:17)
Ir as del bulviu noriu paklausti: tas bulves - armonikeles pirmiau reikia apvirti ir tik tada i orkaite ar kaip?  doh.gif

kada , ar iškart įpjaut? nieko neišpjaut tik įpjaut?? g.gif

bulvių aprašymo lauia visas būrys group.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 01 09, 10:49)
niu nelaabi suprantu kaip tų bulvyčių šonai (kur lupena-tos vietos) apkepa? ?  g.gif
niu labai skaniai parašei.. o kas tai per vsiestas (savo gamybos ar pirktas)??

o gal kaip NERYTĖ reik fritiūrkėj tas bulvytes apkept, kad taip apskrustų?? blink.gif  g.gif


sviestas savos gamybos, kai prasideda grilliaus sezonas jis \pas mus visad poranka... sviesta issukti su daug isspausto cesnako, deti siek tiek druskos ir daug provanso zoliu, viska ismaisyti ir sudeti i indeli thumbup.gif laikyti saldytuve, kaip normalu sviesta rolleyes.gif

fritiurinej tikrai graziai apskrus 4u.gif


QUOTE(Greta77 @ 2009 01 09, 12:17)
Ir as del bulviu noriu paklausti: tas bulves - armonikeles pirmiau reikia apvirti ir tik tada i orkaite ar kaip?  doh.gif

patarciau pirmiau apvirti, po to ipjausti ir i orkaite, sutrumpes kepimo laikas ir tikrai iskeps, kai kai kurioms idetos zalios neiskepa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 01 09, 08:23)
įdomus labai receptukas, turėtų būti skanu, tik nesupratau, ką ten su grybais reikia padaryt  ax.gif

na tiesiog isvirti smile.gif
Atsakyti
MAKARONŲ UŽKEPĖLĖ
400g makaronų (bet kokių, geriau stambesnių,aš turėjau namuose "spiralinių")
400g mėsos (geriau būtų faršas, bet aš turėjau išsiėmusi kumpį, tai nemaliau)
Prieskoniai pagal skonį
1 svogūnas
1 morka
0,5l marinuotų morkų su paprikomis
100g sūrio
3 šaukštai majonezo
žiupsnelis petražolių
2 šaukštai koncervuotų žaliųjų žirnelių
PADAŽUI:
1stiklinė pieno
50g lydyto sūrio (aš turėjau su kumpiu, bet tinka bet koks, neturit tai išvis nereikia)
1 šaukštas miltų
300g pomidorų padažo

Makaronus išverdame ir leidžiame jiems atvėsti. tuo tarpu pasidarome padažą: piena supilam į keptuvę ir užverdame, beriame miltus ir lydyta sūrį, viska išmaišome ir kai pradės stingti, padažas paruoštas. (šiai gal geriau kol pienas šaltas įdėti miltus, išsimaišyti, kad nesutrauktų po to gabalais tų miltų) padažą supilame ant atvėsusių makaronų ir išmaišome.
Pakepiname tarkuotą morką ir pjaustytą svogūną. Vėl viską dedame į makaronus ir išmaišome. Susipjaustome mėsą labai smulkiais gabalėliais, o jei faršą turėsite tai dar geriau. Apkepiname mėsytę ir dedame į makaronus ir išmaišome. Dedame marinuotas morkas su paprika (vyras kai nemėgsta papirkų, aš jam atskirai tik morkas dejau, o į kitą pusę sau paprikas susidėjau. Bet tos morkos ir paprikos nebūtinos, šiaip gal ir yra pirkti nežinau, bet aš turiu mamos užvakuotus žiemai tas morkas su paprika) na ir vėl viską išmaišome ir tada iškloję skardą kepimo popieriumi sukratome puse makaronų masės i skardą, ir ištepame majonezu visą paviršių ir apibarstome žaliaisiais žirneliais, tada sudedame likusius makaronus, apibarstome petražolėmis ir kepame ikaitintoje iki 225laipsniu orkaitėje 20min, po to užbarstome tarkuotą sūrį ir kepame kol sūris išsilydis. SKANAUS smile.gif
Sūrio galima daugiau dėti, aš laaabai mažai turėjau šaldytuve, tai nebėgau pirkti smile.gif O pomidorų neparašiau prie ingrinientų, čia jau papuošimui bet ką galima dėti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimapov: 09 sausio 2009 - 14:50
QUOTE(deimapov @ 2009 01 09, 14:49)
MAKARONŲ UŽKEPĖLĖ


O Dievuliukai, angeliukai r visi kiti sventieji kaip cia skanuuuuuu blink.gif doh.gif
Bet as dar pagalvojau, kad cia galima improvizuoti g.gif bigsmile.gif cia irgi gali buti kaip pica-saldytuvo likuciu naikintoja, taip ir makaronu uzkepele mirksiukas.gif
deimapov tu malacius moteryte friends.gif good.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 01 09, 15:55)
O Dievuliukai, angeliukai r visi kiti sventieji kaip cia skanuuuuuu blink.gif  doh.gif
Bet as dar pagalvojau, kad cia galima improvizuoti g.gif  bigsmile.gif  cia irgi gali buti kaip pica-saldytuvo likuciu naikintoja, taip ir makaronu uzkepele mirksiukas.gif
deimapov tu malacius moteryte friends.gif  good.gif

Tai beabejo galima improvizuoti, aš visada dedu ką turiu, tik receptą parašiau taip, ką šiandien dėjau smile.gif Labai gerai, kai likučių susikaupia tai toks patiekalas pats tas, padarai tvarką šaldytuve
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 01 09, 15:57)
Tai beabejo galima improvizuoti, aš visada dedu ką turiu, tik receptą parašiau taip, ką šiandien dėjau smile.gif Labai gerai, kai likučių susikaupia tai toks patiekalas pats tas, padarai tvarką šaldytuve


Cha mirksiukas.gif pasirodo va kokios maes saunios moteriskes ir mokam visus likucius skaniai sunaudoti ir neleidziam jiems nueiti per nieka schmoll.gif O jau pas mus kaime mano tetules, kad varo ant tu miesto moteriskiu, kad jos nemoka gyventi, taupyti ir maisto gaminti, o kai pasiziuri kiek jos sunims, vistoms, ar kiaulems isvercia visokiu maisto likuciu is puodu ir saldytuvu, tai mes pragyventume dar savaite beee.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 01 09, 16:03)
Cha  mirksiukas.gif  pasirodo va kokios maes saunios moteriskes ir mokam visus likucius skaniai sunaudoti ir neleidziam jiems nueiti per nieka schmoll.gif O jau pas mus kaime mano tetules, kad varo ant tu miesto moteriskiu, kad jos nemoka gyventi, taupyti ir maisto gaminti, o kai pasiziuri kiek jos sunims, vistoms, ar kiaulems isvercia visokiu maisto likuciu is puodu ir saldytuvu, tai mes pragyventume dar savaite  beee.gif

va čia tai tikra tiesa. kaime žymiai daugiau maisto išmeta, na neišmeta, gyvuliams suverčia, o bent jau aš stengiuosi kuo mažiau jo išmesti, aišku pasitaiko, bet vistiek tada bandai kažką daryti, kad likučiai susinaudotų
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 09, 15:26)
viska ismaisyti ir sudeti i indeli  thumbup.gif laikyti saldytuve, kaip normalu sviesta  rolleyes.gif


ačiū už ats aciuks.gif
tik dar klausimėlis, kiek laiko tokio sviesto galiojimo laikas? juk išspasuti česnakai ten gest nepradės???
nes jei neklystu, Oliveris visokius tokius sveistus siūlė šaldiklin mest.... g.gif
Atsakyti
Merginos pastoviai seku Jusu tema ir tyliai patiekalus isbandineju, savo nedrystu kelt dar smile.gif
noriu svilpikus gamintis dienu begyje ir noreciau skanaus balto padazo tokio kur mokyklose duodavo ten sudetyje sviestas su grietine ar su pienu ,bet pamenu kad man skanus budavo, gal kuri pamokytumet mane toki pasigamint tik su proporcijom prasau nes galiu ne i tema nuvaryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 01 09, 16:27)
Merginos pastoviai seku Jusu tema ir tyliai patiekalus isbandineju, savo nedrystu kelt dar smile.gif
noriu svilpikus gamintis dienu begyje ir noreciau skanaus  balto padazo tokio kur mokyklose duodavo ten sudetyje sviestas su grietine ar su pienu ,bet pamenu kad man skanus budavo, gal kuri pamokytumet mane toki pasigamint tik su proporcijom prasau nes galiu ne i tema nuvaryt  blush2.gif

mes vakar švilpikus valgėm, bet aš dariau iš pieno, miltų ir lydyto sūrio. aprašymas toks pat kaip MAKARONŲ užkepėlei padažą kur reikia darytis, nes dėjau tą patį, nes jo liko iš po vakar
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 01 09, 15:10)
bulvių aprašymo lauia visas būrys group.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nu sujuokinot, as manau, kad, kaip iskepa bulves, daug priklauso nuo bulviu rusies, nuo orkaites, nuo paruosimo kepimui ir temperaturos.Jei bulves vidutinio dydzio, pas mane jos iskepa(ipjautos) per pusvalandi, arba 40 min.(velgi bulves dydis)Kepu vidurinej orkaites dalyje, su funkcija-visos orkaites kaitinimas.Bulves aliejumi kepant slakstau maziausiai 4-5 kartus, arba pjaunu bulve pusiau ir link viduriuko vos vos ispjaunu iduba, kad laikytusi aliejus, tada isvis super apkepa.Aisku, skanu bulves pries tai paruosti su visokiom zolelem, ar prieskoniais megiamais, geriausiai supilti bulves i stipresni maiseli, ten supilti visokius prieskonius,cesnakus, kmynus, sezama,bazilika,druska, petrazoles(ka megstat) ir butinai aliejaus, uzsukti maiseli ir gerai pakratyti, galima net palaikyti siek tiek ir vel pakratyti.I skarda, kur kepsit reiktu irgi ipilti aliejaus tiek, kad eitu bent pakreipus skarda bulves apslakstyti kepant.Temp, statau apie 200, jei matau, kad maziau kepa padidinu, jei per stpriai pamazinu, zodziu pasireguliuoju.Tai tiek, kaip as kepu, nezinau, kaip gali neiskepti g.gif 4u.gif
Atsakyti