MAKARONŲ UŽKEPĖLĖ400g makaronų (bet kokių, geriau stambesnių,aš turėjau namuose "spiralinių")
400g mėsos (geriau būtų faršas, bet aš turėjau išsiėmusi kumpį, tai nemaliau)
Prieskoniai pagal skonį
1 svogūnas
1 morka
0,5l marinuotų morkų su paprikomis
100g sūrio
3 šaukštai majonezo
žiupsnelis petražolių
2 šaukštai koncervuotų žaliųjų žirnelių
PADAŽUI:
1stiklinė pieno
50g lydyto sūrio (aš turėjau su kumpiu, bet tinka bet koks, neturit tai išvis nereikia)
1 šaukštas miltų
300g pomidorų padažo
Makaronus išverdame ir leidžiame jiems atvėsti. tuo tarpu pasidarome padažą: piena supilam į keptuvę ir užverdame, beriame miltus ir lydyta sūrį, viska išmaišome ir kai pradės stingti, padažas paruoštas. (šiai gal geriau kol pienas šaltas įdėti miltus, išsimaišyti, kad nesutrauktų po to gabalais tų miltų) padažą supilame ant atvėsusių makaronų ir išmaišome.
Pakepiname tarkuotą morką ir pjaustytą svogūną. Vėl viską dedame į makaronus ir išmaišome. Susipjaustome mėsą labai smulkiais gabalėliais, o jei faršą turėsite tai dar geriau. Apkepiname mėsytę ir dedame į makaronus ir išmaišome. Dedame marinuotas morkas su paprika (vyras kai nemėgsta papirkų, aš jam atskirai tik morkas dejau, o į kitą pusę sau paprikas susidėjau. Bet tos morkos ir paprikos nebūtinos, šiaip gal ir yra pirkti nežinau, bet aš turiu mamos užvakuotus žiemai tas morkas su paprika) na ir vėl viską išmaišome ir tada iškloję skardą kepimo popieriumi sukratome puse makaronų masės i skardą, ir ištepame majonezu visą paviršių ir apibarstome žaliaisiais žirneliais, tada sudedame likusius makaronus, apibarstome petražolėmis ir kepame ikaitintoje iki 225laipsniu orkaitėje 20min, po to užbarstome tarkuotą sūrį ir kepame kol sūris išsilydis. SKANAUS

Sūrio galima daugiau dėti, aš laaabai mažai turėjau šaldytuve, tai nebėgau pirkti

O pomidorų neparašiau prie ingrinientų, čia jau papuošimui bet ką galima dėti