Įkraunama...
Įkraunama...

Pyragėliai su nesaldžiu įdaru

Seniau kepdavom tokius pyragėlius:

šaldyta sluoksnuota tešla su įdaru :
įdarui: poras smulkiai pjaustytas ir pakepintas, morka sutarkuota, kubeliais pjaustytos dešrelės (arba faršas, bet automatiškai kitoks skonis) , fermentinis tarkuotas sūris, druska, pipirai, sojos padažas. Niam labai skanūs gaunasi - sunkoki, bet greita išeitis tiek pietums tiek vakarienei ( nors geriau pietums) biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,norejau paklaust gal kuriai teko gaminti plikytus pyragaicius su nesaldziais idarais,noreciau kad pasidalintumet receptais bigsmile.gif
Atsakyti
atsiprasau jei ne visai i sia temele, bet irgi ne saldus ir su "idaru" keksiukai
Surio keksiukai (6 vnt):

100 (150) g surio (dedu ta kuris tuo metu saldytuve "Tilzes","Svalia" ir t.t.)
90 g miltu
1 arb.saukst. kepimo milteliu
2 kiausyniai
1 valg. saukst. pieno
2 valg. saukst. grietines (galima majonezo, arba 1 grietines+1 majonezo)
2 valg. saukst. alyvogiu aliejaus

Idarui galima deti bazilika, kmynus, smulkiai supjaustyta desrele, labai skaniai gavosi su pakepintu kumpiu(smulkiai supjaustytu), sampinjonus dejau taip pat pakepintus, kad ne duotu daug dregmes.

Viska sudedu i smulkintuva (blenderi) sumaisau, tuo paciu susismulkina suris, gaunasi tirsta vientisa mase. ta idara, ismaisau saukstu ir ispilstu i formele keksiukams kept. orkaite ikaitinti isanksto iki 200 C ir kepti 15-20 min. (tol kol pakils ir paskrus iki aukso spalvos)

Gaunasi labai greitai ir skanu. jeigu be idaro tai labai svelnus surio skonio keksiukai

P.S. siuo kiekio uztenka i 12 vnt. keksiuku formele, 1/3 formeles reikia uzpildyti.
Galima daryti ir dviguba porcija, formeles uzpildydi beveik iki krasto, tada keksiukai bus didesni (auksciau pakils)
Atsakyti
Vakar kepiaus labai skaniu mieliniu bandeliu su fetos surio idaru smile.gif siandien pusryciam dar like buvo, tai pasakysiu jog skonis toks pat geras kaip ir svieziai keptu thumbup.gif manau kad cia jos irgi tinka 4u.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 09 14, 15:22)
Seniau kepdavom tokius pyragėlius:

šaldyta sluoksnuota tešla su įdaru :
įdarui: poras smulkiai pjaustytas ir pakepintas, morka sutarkuota, kubeliais pjaustytos dešrelės (arba faršas, bet automatiškai kitoks skonis) , fermentinis tarkuotas sūris, druska, pipirai, sojos padažas. Niam labai skanūs gaunasi - sunkoki, bet greita išeitis tiek pietums tiek vakarienei ( nors geriau pietums)  biggrin.gif


As kartais darau su farsu, ir siek tiek rukyto kumpio, labai skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 09 24, 20:33)
Sveikos,norejau paklaust gal kuriai teko gaminti plikytus pyragaicius su nesaldziais idarais,noreciau kad pasidalintumet receptais bigsmile.gif

Va ir man butu labai idomu, nes as darau tik su zuvimi arba pikantiska misraine. O noretusi kazko kito...
Atsakyti
Sveiki, kartais kepu mielinės sloksniuotos tešlos pyragėlius su naminės mišrainės įdaru. Na čia tokiom šeimininkėms, kurios turi prisikonsrvavusios žiemai daržovių mišrainių(arba turi iš kur jų gauti biggrin.gif ). Į tą mišrainę dar įpjaustau kumpio. Perpjaunu tešlos lakštą per pusę, įdedu įdaro, suvynioju ir galus užspaudžiu. Ištepu skardą sviestu ir kepu pagal instrukciją 15min. berods. Truputį atvėsusias bandeles supjaustau giežinėliais. Labai tinka prie alaus.
Atsakyti
su sluoksniuota darau bandeles:
suris, darzoves (morkos, kopustas, paprika), pomidoru padazas, galima deti kumpio
tunas, melynas svogunas, paprika, kukuruzai
Atsakyti
Sveikos,
o jei noriu deti i idara dziovintu grybu ir kopustu, tai kopustus imt raugintus ar sviezius? Na aisku viska pakepinciau su grybais apvirtais ir maltais.
Atsakyti
Ir det saldyta bemiele ar mieline tesla? blush2.gif
Atsakyti
kepiau pagal bea receptą smile.gif į tešlą pridėjau sūrio ir alyvuogių biggrin.gif apsivalgymas doh.gif

user posted image
Atsakyti
labai gražučiai 4u.gif
aš į tešlą ir dedu sūrio, bei plonai plonai pjaustyto vytinto kumpelio, skonis nerealus ax.gif
Atsakyti