Įkraunama...
Įkraunama...

Svaigsta galva ir ūžia joje(ne Karlsonas)

Sveiki, kadangi kelios galvos geriau nei viena ir svaigstanti. Tai gal kas zinosite, pazinsite kas man yra.
Pirma karta tai buvo pries metus. Darbe bedirbant prie kompo taip susvaigo galva, kad net uz stalo griebiausi. Paskui tik silpna taip buvo visa diena.
Ir taip po koki karta i 2 menesius. Maniau, kad gal spaudimas kaltas ar tai aukstas ar tai zemas.
Dabar, kai esu nestuke pradejau sekti spaudima- nes pagal akiu gydytoja turetu buti mazas:nes arterijos susiaurejusios, o kraujagysles paplatejusios. Tai vidaus gydytoja liepe namie matuot spaudima. Beveik visad apie 120/80 ant abieju ranku panasiai. Bet pirmadieni prabudus ir verciantis ant kito sono susisuko galva. Smarkumas praejo, bet vistiek iki vakar vakaro taip silpna, kojos linksta- tokia kaip maisu trenkta. Vakara vakare sedau televizoriaus ziureti ir vel kaip uzejo svaigulys galvos, tik akyse aptemo, viskas aplink suktis pradejo, taip kad net pradejo(beje spaudima pamatavom- 120/80). Po valandziukes kitos ir vel atlego. Ir taip trenktai iki siol ir jauciuosi, jei guliu ramiai ar nejudu lyg ir nieko, nors kiek sujudu -pasijaucia. Siandien eisiu pas gydytojus, bet gal kam panasiai taip buvo ar yra, ar bent nujauciate kas galetu buti?
P.S. gal ir buvo tokia tema, bet tiesiog neturiu jegu jos ieskoti.
Atsakyti
Galvos svaigimas gali buti del daugybes priezasciu. Kraujo,sirdies ir kraujagysliu ,nervu, ligos,neuroreguliacijos sutrikimai ir pan.
Tavo kraujo spaudimas normalus, taigi kaltas ne spaudimas g.gif .
O kaip su hemoglobino kiekiu kraujyje? Gal tau mazakraujyste?
Ar seimos gydytoja nesiunte pas neurologa?
Man yra kazkas panasaus buve-tiesiog nei is sio nei is to smarkiai susvaigdavo galva.Dare visokiausius tyrimus,tyre kraujagysles ir pripazino,kad galva svaigsta del galvos kraujagysliu spazmu.O spazmai atsirasdavo del vegetacines funkcijos sutrikimo. Be to,turiu sirdies funkcijos sutrikimu,tai irgi salygoja galvos svaigima.Vienu zodziu nesiplesiu cia daugiau ir nerasysiu litaniju smile.gif,o tau,manau verta apsilankyti pas savo seimos gydytoja,kuri zino,kokiomis ligomis sergi ar esi sirgusi ir pasitarti del specialistu konsultaciju. Sekmes heart.gif .
Atsakyti
susiduriau su galvos svaigimu.kankinausi trejus metus del sios problemos, o gydytojai problemos niekaip nerado , nors teko ir ligoninen pakliut, kadangi taip svaigo galva, kad nei paeit negalejau viskas sukosi ratu, pykino.Taciau nieko rimto nenustate.Bet viena gydytoja susiprotejo nusiusti pas kraujagysliu gydytoją-angiochirurgą.Jis man iš karto nustatė diagnozę-tarpslankstelinių arterijų anomaliją.Žodžiu budavo užspaudžiamos arterinės venos, taip reikiamas kraujo kiekis nepatekdavo į smegenis ir taip atsirasdavo svaigimas.Dabar man atliktos dvi operacijos ir po truputi reikalai gerėja smile.gif Bet aišku to svaigimo priežasčių yra tikrai nemažai, gali būti dėl mažakraujystės, dėl stuburo problemų, žodžiu reik kažkaip išsiaiškinti priežastį.Bet siūlyčiau paprašyti savo gydytojos, kad nusiūstų pas kraujagyslių specialistą išsitirti kraujotaką.
Atsakyti
Man irgi nustatyta tarpslanksteliniu arteriju ir miego arterijos anomalija huh.gif .Tyre kelis kartus Grybo g. ir kiekviena karta tyrimai vis blogesni huh.gif .Gydytojai siule operuotis,bet as vis dar delsiu.
Atsakyti
Gali būti ir 2 kaklinio slankstelio poslinkis. Jį gydo manualistai.
Atsakyti
QUOTE (indreja @ 2004 10 22, 23:21)
Man irgi nustatyta tarpslanksteliniu arteriju ir miego arterijos anomalija huh.gif .Tyre kelis kartus Grybo g. ir kiekviena karta tyrimai vis blogesni huh.gif .Gydytojai siule operuotis,bet as vis dar delsiu.

na man tai net nekilo abejonių-operuotis ar ne, nes jau buvo daėję iki tokio laipsnio, kad vos iki parduotuvės 200m nueidavau, tad laukiau operacijos kaip išganymo. ir ji man labai padėjo, tris mėnesius nebejaučiau jokių simtomų, o po to vos pajutus užsirašiau antrai operacijai ir po jos esu sveika, kraujotaka pilnai atsistacius, tik dar turiu problemų su stuburu kaklo srity, tai dar kartais truputy iškyla šiokių tokių sutrikimų, bet šiaip nepalyginsi, kaip jaučiaus prieš ir po operacijos.Todėl jei yra rimtų , operuotinų sutrikimų, niekas kitas nepadės , tik operacija, vaistais gydytis beprasmiška-juk nerysi jų visą gyvenimą, o ir jų poveikis nelabai žymus.Siūlau kriptis pas prof. P. Pauliuką-lazdynų ligoninės angiochirurgijos sk. vedėją, jis vienintelis Lietuvoje atlieka šias operacijas, tad manau tik jis gali pasakyti ar ji būtina.Jis labai fantatiškas gydytojas ir pabendravus su juo visai nebaisu operuotis smile.gif Operuoja jis Vilniuje, arba Molėtuose
Atsakyti
Priezasciu gali but daug , o as per visus nestumus taip jauciaus ir aisku , kad grese mazakraujyste ,bet viskas susitvarke ,pagerus gelezies tabletes, ir hemaglobinas atsistate thumbup.gif bet man sukdavosi ir akyse juoduliukai lakstydavo wacko.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kad radau sia tema, nes jau norejau klausti del galvos spazmu. Sakykit, o kas tai per sritis - andriochirurgija? Ir nuo ko pradeti, kai nori issitirti kraujotaka galvoje ir pan? Ar gyd. Pauliukas padaro visus tyrimus Lazdynuose, ar pas ji uzsirasyti tik tada, kai planuoji ( ar dvejoji ) del operacijos? INDREJA ir TULA, cia ypac jusu klausiu, nes jus "praktikes" rolleyes.gif
Atsakyti
Pagrindinai svaigimai su kraujotakos sutrikimias susiję. Dar ypač jei būna alpimai, tiria ir dėl epilepsijos.
Atsakyti
QUOTE (Saulytes mamyte @ 2004 11 07, 12:39)
Kaip gerai, kad radau sia tema, nes jau norejau klausti del galvos spazmu. Sakykit, o kas tai per sritis - andriochirurgija? Ir nuo ko pradeti, kai nori issitirti kraujotaka galvoje ir pan?

Angiochirurgija-tai kraujagysliu chirurgija. Jei nori issitirt kraujotaka, gal reiktu pradeti nuo savo gydytojo. O jei ne - kreiptis i "privacias stukturas". Yra ivairiu kraujotakos tyrimu, kai kurie net su tam tikru rizikos laipsniu (pvz, angiografija). Bet as visu pirma issitirciau akiu dugna. Pvz, man tokiu budu nustate, kad spazmai kyla del susiaurejusiu akiu dugno kraujagysliu. Ir vienintelis terapijos budas - reguliarus plecianciuju ir kraujagysles maitinanciu-tausojanciu vaistu kursas..
Beje, bet kuriuo atveju patarciau pasikonsultuoti (bent del tyrimu eiliskumo) su savo gydytoja, nes, pvz, vienai pazistamai Grybo g. tyrimus pradejo daryti nuo brangiausio, kuris, beje, nieko neparode. Kompiuterine smegenu tomograma buvo pigiausia ir efektyviausia (rezultatu prasme), bet ja padare paskutine. Ir dar - nezinau, ar Grybo g. atliekamas vadinamasis Doplerio tyrimas. Pries 5 metus Lietuvoje ji atlikdavo TIK Santariskiu klinikose.
Atsakyti
Siaubute, geriausiai daignoze nustatytu gydytojas. Ash irgi turejau tokia problema. Viena karta susvaigo galva...ir svaigo ji man kelias paras be perstojo...nejau i darba, negalejau vaikchioti.... Taigi nervu gydytojas siunte shviestis ir atrodo kad kakle kazhkokios ataugos formuojasi ir spaudzhia kazhka...ishrashe masazhus, mankshtas..ir atrodo padejo..( aishku ir vaistu ishkart ishrashe, kurie labai greitai ta svaigima nueme).... shiaip gali buti del nusilpusios centrines nervu sistemos...ir kaip jau rashe del daugelio kitu priezhaschiu. Reikia ishsitirti.
Atsakyti
QUOTE (Saulytes mamyte @ 2004 11 07, 12:39)
Kaip gerai, kad radau sia tema, nes jau norejau klausti del galvos spazmu. Sakykit, o kas tai per sritis - andriochirurgija? Ir nuo ko pradeti, kai nori issitirti kraujotaka galvoje ir pan? Ar gyd. Pauliukas padaro visus tyrimus Lazdynuose, ar pas ji uzsirasyti tik tada, kai planuoji ( ar dvejoji ) del operacijos? INDREJA ir TULA, cia ypac jusu klausiu, nes jus "praktikes" rolleyes.gif

taip, pirmiausia deretu kreiptis i savo seimos ar apylinkes gydytoja, kuris paskirtu visus reikiamus tyrimus,taip pat reikalui esant nukreiptu pas kraujagisliu specelista, kuris istirs kraujotaka ir pasakys negalavimu priezasti.tada visi sie tyrimai bus nemokami, o jei noresi tirtis privaciai, tai savaime aisku uz tyrimus teks moketi.prof. P. Pauliukas konsultuoja visais kraujotakos sutrikimu klausimais, tik geriausia butu tureti siuntima. smile.gif siaip jei nieko rimto, tai bet kuris kraujagysliu specelistas paskirs gydyma, dazniausiai tai buna kraujagysles pleciantys vaistai.sekmes.jei iskils kokiu klausimu, klausk, mielai pasidalinsiu savo patirtim. smile.gif
Atsakyti