Įkraunama...
Įkraunama...

Avinžirniai

Nagi, dalinkites patirtimi ir recepteliais, i kuriuos ieina avinzirniai smile.gif Keleta recepteliu cia jau radau, bet jie ismetyti po skirtingas temas. Gal tegu buna vienoj vietoj ax.gif ?
Atsakyti
Galiu pasiulyti išbandytą receptą. Gaminau sriubą su avinžirniais. Tikrai labai skanu.
Receptas ir aprašymas čia.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2008 12 27, 23:15)
Galiu pasiulyti išbandytą receptą. Gaminau sriubą su avinžirniais. Tikrai labai skanu.
Receptas ir aprašymas čia.

user posted image

Kaip tik siandien pati buvau radusi sita recepteli, tik va harisos neturiu. bet gal verta pabandyti pakeisti kokiu kitu astriu padazu... ax.gif
Atsakyti
kai darau a la plova biggrin.gif , idedu avinzirniu ir razinu (ypac su vistiena tinka) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 12 27, 23:51)
kai darau a la plova biggrin.gif , idedu avinzirniu ir razinu (ypac su vistiena tinka) smile.gif

Idomu! razinas su plovu jau ismeginau. kartu su razinom dar pridedu zaliu alyvuogiu ir paprikos. kitas bandymas - avinzirniai smile.gif
Atsakyti
Avinžirnius viriau Kūčių stalui- jie nesukrenta taip, kaip žirniai.... Išverdu be druskos, o padruskinu vėliau, kai jie jau išvirę, dar šilti.

Kitą rytą iš likusių avinžirnių kepiau kotletukus, kurie suėjo na ura (dingo nuo stalo, nespėjus susėsti pusryčiautojams). Taigi:
Avinžirniai
Šiek tiek majonezo (kad nebūtų taip sausa)
Kiaušinis
Česnakas
v.š. krakmolo
Džiūvėsėliai
Prieskoniai pagal skonį

Avinžirnius sumalam, įspaudžiam česnako, sudedam likusius produktus (išskyrus džiūvėsėlius- jie skirti apvoliojimui), suminkom. Formuojam nedidelius kotletukus ir kepam aliejuje, kol apskrus. Patiekti reiktų su salotom (galima šviežiom, galima burokėlių arba morkų) ir su česnakiniu-majoneziniu padažu (galima pirktiniu, galima pačioms pasidaryt.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 27, 23:30)
Kaip tik siandien pati buvau radusi sita recepteli, tik va harisos neturiu. bet gal verta pabandyti pakeisti kokiu kitu astriu padazu... ax.gif


harisa parduoda Iki. toks mazas metalinis indelis prie pomidoru pastu..
Papildyta:
Čia du receptai

http://www.skaniai.l...i-su-spinatais/
http://www.skaniai.l...rniai-su-suriu/
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2009 01 09, 19:18)
harisa parduoda Iki. toks mazas metalinis indelis prie pomidoru pastu..

O, aciu! Reiks uzbegt i IKI. Kazkaip isivaizdavau, kad cia kazkoks egzotiskesnis padaras, tai artimiausiose parduotuvese net ir neieskojau.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 09, 19:21)
O, aciu! Reiks uzbegt i IKI. Kazkaip isivaizdavau, kad cia kazkoks egzotiskesnis padaras, tai artimiausiose parduotuvese net ir neieskojau.... blush2.gif

Na ka, isbandziau alexxandros pasiulyta sriuba - tikrai labai skanu!!! dariau su harisa, bet manau, kad puikiausiai isipaisytu ir kokia astri adzika, svarbu, kad kalendros jaustusi thumbup.gif
o avinzirniu issiviriau per daug, tai nieko gudresnio ant staigiuju nesugalvojau, kaip susimalti juos i humusa. I mazdaug 200 g avinzirniu ispaudziau 1 citrinos sulciu, pridejau 3 skileteles cesnako, 2 saukstus sezamu pastos (tahini), druskytes, pipiru, kelis saukstus sultinio ir tiek alyvuogiu aliejaus, kad kombainu susimaltu i normalios teksturos kosele. Nu ir visai nieko smile.gif Vidurio Rytu virtuve man visiskai nepazistamas dalykas blush2.gif , tad kol kas spejau suprasti tik tiek, kad tas humusas (hummus) skaniai valgosi su sviezia ciabata ir salotom, bei tinka kaip mirkalas kukuruzu traskuciams.. Gal kas dar turi kokiu pasiulymu humuso suvartojimui:4u: ? Reiks pasiknist po kulinarines idejas... smile.gif
Atsakyti
Cia, paragavus neimanoma sustot smile.gif :
http://sonatinos-rec...vinirni_26.html

Marokietiskos baklazanu ir avinzirniu salotos

2 baklažanai
2 - 3 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g skardinė konservuotų avinžirnių
1 ryšulėlis šviežios kalendros, stambiai sukapotos
1 raudonojo svogūno galva, smulkiai supjaustyta
druskos, pipirų


Užpilui
1 a. š. paprikos miltelių
1 a. š. maltų kmynų
1 citrinos sultys
1 a. š. skysto medaus
4 v. š. alyvuogių aliejaus

Baklažanus supjaustyti storomis riekėmis ir dėti ant grilio grotelių. Aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir kepti, kol apskrus. Apversti, vėl patepti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti, kol bus minkšti, iš viso apie 8 - 10 min. Iškepusias baklažano riekeles perpjauti į keturias dalis.
Avinžirnius perskalauti, gerai nuvarvinti ir sumaišyti su baklažanais, svogūnais ir kalendra.
Užpilui sumaišyti visus ingredientus, užpilti ant salotų, permaišyti ir patiekti. Skanaus!

P. S. baklažanus iškepiau tiesiog keptuvėje, vietoje raudonojo svogūno naudojau paprastą. Vietoje šviežios kalendros įdėjau šviežio baziliko...

Atsakyti
o gal galit pasakyt kur perkat avinzirnius, nu taip noriu pasidaryt tokia misraine prie alaus ir nerandu as ju.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 02 05, 10:14)
o gal galit pasakyt kur perkat avinzirnius, nu taip noriu pasidaryt tokia misraine prie alaus ir nerandu as ju.... doh.gif

paskutini karta tai pirkau maximoj, bet reikia didesnese ieskot.ir ten ant etiketes jie pavadinti ne avinzirniais,o turkiskais zirniais. dar buna sveiko/ekologisko maisto parduotuvelese: http://www.sveikiproduktai.lt/ arba http://www.ekoeko.lt/
bet tose parduotuvelese puskilogramis avinzirniu kone dvigubai brangesnis nei maximoj, mat ekologiskas produktas smile.gif
Atsakyti