Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminti be keptuvės

Ką tik pradėjom gyventi atskirai.Kadangi pingus ,,surijo" remontas ir ,,mirtinai" būtini daiktai, likome be keptuvės (atlyginimai - kitos savaitės gale, tai iki tol tikrai nepirksim).Tai gal patarsite, ką skanaus psigaminti puode - būten pietums- šilto maisto.Ir ką nors iš mėso, pageidautina (nes gydytojai liepė daugiau mėsos valgyti).Ačiūsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lipke @ 2005 07 20, 11:45)
Ką tik pradėjom gyventi atskirai.Kadangi pingus ,,surijo" remontas ir ,,mirtinai" būtini daiktai, likome be keptuvės (atlyginimai - kitos savaitės gale, tai iki tol tikrai nepirksim).Tai gal patarsite, ką skanaus psigaminti puode - būten pietums- šilto maisto.Ir ką nors iš mėso, pageidautina (nes gydytojai  liepė daugiau mėsos valgyti).Ačiūsmile.gif


4u.gif Sveika,tai išvirk sriubos.Mano vaikas labai mėgsta kad sriuboje būtu vištienos šlaunelė,tai aš verdu tai su makaronais,tai su kopūstais,tai su ryžiais ir pomidorais. Pridėk morkų,bulvių prieskonių,Į pabaigą krapų,arba mėgsta labai agurkinė sriubą ir su šlaunele išverdu perlinės kruopas,perplaunu,tada dedu į sultinį,morkas susmulkinų,supjaustau bulves,sutarkuoju burokine tarka marinuotus agurkus,VISKĄ Į PUODĄ PAVIRINĮ DEDI PRIESKONIUS ŽALUMYNŲ IR LIUKS.
o DAR BE KEPTUVĖS GALI PASIDARYTI BALANDĖLIUS,ARBA FARŠIRUOTA PAPRIKĄ.
blogiausiu atvėju išvirti koldūnus,arba virtinukus(daryti penkes min,pigu ir paprasta ir greitai) thumbup.gif

O dar gali patroškinti kokia nors mesyte su daržovėmis visokių pridek patroškink ir viskas,šiek tiek pafantazuok.
Atsakyti
QUOTE(lipke @ 2005 07 20, 10:45)
Ką tik pradėjom gyventi atskirai.Kadangi pingus ,,surijo" remontas ir ,,mirtinai" būtini daiktai, likome be keptuvės (atlyginimai - kitos savaitės gale, tai iki tol tikrai nepirksim).Tai gal patarsite, ką skanaus psigaminti puode - būten pietums- šilto maisto.Ir ką nors iš mėso, pageidautina (nes gydytojai  liepė daugiau mėsos valgyti).Ačiūsmile.gif

Iš maltos mėsos gali galkas virti, koldūnus, cepelinus.Šiaip gali suktinukus pagamint - įsuk mėsos skiautelėn patepusi garstyčiom svogūno, rauginto agurko, morkytės, susmeik pagaliuku ir patroškink, paukštieną baltam padažiuke su daržovėm, bigosą gali gamint, guliašą, plovą....
Atsakyti
Galima mėsytę ir orkaitėje kepti - į bliekelę mėsytės, ant viršaus svoguniukų ( nepamažinant), o po to ar morkyčių, grybukų, kalfioro ar dar ko tik turėsit tuo momentu, o ant viršaus tarkuoto sūrio ir majonezo. va bus ir patiekaliukas thumbup.gif
Atsakyti
kas tas bigosas????
Atsakyti
puode galima mėsytę troškinti.
aš paprastai darau iš 0,5 kg mėsos. dviems tai porai dienų maisto į valias. tongue.gif supjaustai gabaliukais, užpili vandeniu, pridedi prieskoniu pagal skonį ir ant mažos "ugnies" troškini. taip pat pripjaustai morku, svogūnų ir viską suberi kartu. galima dar paprikos (labai skaniai kvepia rolleyes.gif ), brokolių. kiaulienai ar jautienai reikia apie valandą troškintis. jei neturi keptuvės tai padažo gali nedaryti. tiesiog kai baigia troškintis įdėdi keletą šaukštų grietinės ir viskas.
jei daržovių daug tai galima valgyt tiesiog su duona. jei tik mėsytė tai galima bulvių ar makaronų išsivirt.
skanaus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 21, 07:27)
kas tas bigosas????

Tai lenkiškas patiekalas, kartais ir bigošu vadinamas. Pačiam tikrajam reikia raugintų kopūstų, šviežių kopūstų, kiaulienos, veršienos, rūkytos dešros, šoninės, lašinių skiautės, jų skūros, svogūno, džiovintų grybų na ir trupučio miltų, pomidorų pastos, druskos, cukraus ir pipirų.O dažniausiai į puodą suverčiami rauginti kopūstai, sudedama mėsa, kokios turi, įpilama vandens ir troškinama, kol suminkštės.Tada mėsa išimama, supiaustoma gabaliukais, suverčiama atgal, sudedami šviežūs kopūstai ( žiemą ir be jų gerai), dar patroškinama, tada sudedama pakepintas svogūnas su spirgiukais ( mano mama spirgų nedėdavo), ripkom supiaustyta dešra (jei turėdavom), padaroma "zasmažkė" su miltais ir tomatais (irgi ne visi daro), dar patroškinama.Pagal taisykles grybai išmirkomi ir atskirai su šviežiais kopūstais išverdami, paskui sumaišomi, bet man taip darant matyti neteko.Viskas būdavo vienam puode verdama, paskui orkaitėn kišama.Na, troškinti rauginti kopūstai su šviežia + rūkyta mėsa, va ir viskas.Tipiškas kaimiškas patiekalas, labai sotus.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 07 21, 11:13)
Tai lenkiškas patiekalas, kartais ir bigošu vadinamas. Pačiam tikrajam reikia raugintų kopūstų, šviežių kopūstų, kiaulienos, veršienos, rūkytos dešros, šoninės, lašinių skiautės, jų skūros, svogūno, džiovintų grybų na ir trupučio miltų, pomidorų pastos, druskos, cukraus ir pipirų.O dažniausiai į puodą suverčiami rauginti kopūstai, sudedama mėsa, kokios turi, įpilama vandens ir troškinama, kol suminkštės.Tada mėsa išimama, supiaustoma gabaliukais, suverčiama atgal, sudedami šviežūs kopūstai ( žiemą ir be jų gerai), dar patroškinama, tada sudedama pakepintas svogūnas su spirgiukais ( mano mama spirgų nedėdavo), ripkom supiaustyta dešra (jei turėdavom),  padaroma "zasmažkė" su miltais ir tomatais (irgi ne visi daro), dar patroškinama.Pagal taisykles grybai išmirkomi ir atskirai su šviežiais kopūstais išverdami, paskui sumaišomi, bet man taip darant matyti neteko.Viskas būdavo vienam puode verdama, paskui orkaitėn kišama.Na, troškinti rauginti kopūstai su šviežia + rūkyta mėsa, va ir viskas.Tipiškas kaimiškas patiekalas, labai sotus.


Lenkai šį patiekalą vadina BIGOS wink.gif
O tikrasis bigos verdamas keliais etapais, kelias dienas, bet taip niekas nesiterlioja.
Labai populiarus lenkuose patiekalas, beje.
Man patiko essen.gif
Atsakyti
Aš kai tik su vyru pradejau nuomuotis ir orkaite neveikė ir keptuves neturėjom, bet turėjom bulviu tarkavimo masina (ji sugedo iskart kai keptuve nusipirkom doh.gif ) tai daznai budavo cepelinai, ar kukuliai (cepelinai be farso su daug spirgiuant virsaus), daznai darydavau mišraines (dabar jau seniai prisiminiau, kad ir bedariau g.gif ), sriubas žinoma ax.gif
Atsakyti
Jei puodai yra, galima patroškinti skanių troškinukų viską prieš tai pakepus tame pačiame puode smile.gif Aš kartais vengdama bereikalingų indų plovimo taip darau smile.gif
Atsakyti
esu kepusi puode, tik sausai iššluostyti ir aliejų kepimui naudoti. Emaliuotame bliūde ant laužo kepiau kiaušinienę, tai galiu drąsiai sakyt: kepti galima, tik reikia atidumo, nes labiau tyška
Atsakyti
puode gali ivairiausius troskinius daryt, sriubas ir pan smile.gif
Atsakyti