Įkraunama...
Įkraunama...

Turim žinoti, kaip elgtis, jei atsitinka nelaimė

nesulaikiau ir as asaru skaitydama Viskas gerai bet svarbiausia kad viskas gerai baigesi.
ir aisku vel gryzo mano prisiminimai (kuriu tikriausiai niekada neiseis pamirsti), kai mano mazoji springo (is viso 3 kartus smarkiai), 1-ma karta tai miegodama (tada kaip zinodama nuejau patikrinti ir iseinant is kambario ji pradejo springti).2-tra karta kai nepamaciau kad ji didesni kasni sausainio atsikando (nors pati ji laikiau), ziuriu tik kad springsta, is karto puoliau per nugaryte duoti, tai atkosejo maziuka gabaliuka, pagalvojau kad viskas, bet ziuriu kad ji jau net neprakvepuoja, tik akytes issipute, visos raudonos, veidukas raudonas, net pasaukt negali ir tokios dideles asaros rieda (net man dabar prisiminus pradejo riedeti).greit padejau pilvuku ant kojos ir pradejau per nugaryte duot, ziuriu iskrito didziausias gabalas (tas sausainis isbrinko, nes tokie "kempininiai" jie).po keliu akimirku ji, net nezinau kaip tai pavadinti, ar atveme ar atpyle, ir per burnyte ir per nosyte, atpila ir ryja kiek uzsilieka burnytej, nors tebeguli ant pilvuko.ir ant grindu soniuku guldziau ir vel ant kojos - nieko.nebezinodama ka daryt puoliau pati su burna traukt is nosytes nes pomputes nebuvo kada ieskoti.net nezinau kiek laiko praejo kol ji tik klykt pradejo, smarkiai ja apsikabinau ir kartu verkiau, dekojau Dievuliui ir jai.tik po kiek laiko pajutau burnoj toki kaip rugsties skoni, galvojau galvojau kol prisiminiau kad pietums ji buvo valgius trinta darzoviu sriuba, tai tikriausiai skrandeliui ji netiko ir gavosi rugimas, o kai uzspringo su tuo sausainiu tai ta toki vemimo refleksa ir issauke.
o 3-cia karta tai gal pries kokia savaite, vel jai miegant (kai nakciai pabandziau duoti skystos kosytes).pastebejau viena dalyka, kad kuo daugiau ji klykia, tuo daugiau springsta (gal sakau kad nespeja seilyciu nuryti klykiant).

antrasis kartas man buvo pats baisiausias, po jo as kelias naktis visiskai be miego buvau, ji tik sujuda o as jau prie jos.

tiesa, po to kazkur skaiciau kad jei vaikas atpylineja per nosyte ir jei nera salia kokios pomputes, tai mamai su burna reikia traukti (nors tada as dar to nebuvau skaicius, o kaip ismasciau tai net neisivaizduoju)
Atsakyti
Netycia uzsukau i sia tema, ir perskaiciau viska iki galo. Baisu kai paskaitai, bet aciu dievui viskas su laimingom pabaigom.
TIKRAI REIKTU TEMOS BE KOMENTARU TIK, SU PAAISKINIMAIS, DEL PIRMOSIOS PAGALBOS SUTEIKIMO
Atsakyti
Atejau i sia tema turedama labai mazai laiko, bet parasysiu kas nutiko mums ir kaip isvengem skrandzio plovimo.
Turiu tokiu skalbimo milteliu FAIRY liguid tabs vadinasi ten gabaliukai tokie salafane yra skystis. visa ta maisiuka meti i skalbimo masina ir ten jis uzsiputoja ir isplauna drabuzelius.
pamaciau kai mazius viena toki pasigave makt i burnyte ir kaip viska - kanda, spejau prisokti, bet jau skystis pasipyle ir i burnyte ir pro sali, zodziu ......... veme nerealiai, vare sliaukom, paskui uzputojo burnytej nosytej ir t.t. eme krankseti klykti ir pan.........
visumoje: puoliau skambintis i lietuva pazystamai moteriskei kuri 30 metu dirba vaiku ligoninej ant greitosios. ir jei isgere kaip maniskis tik kokius 2 arbat saukstelius - gali maciai kazka padaryti-reikia paciai pilti vandens kisti pirsta kad vaikutis suvemtu (maniskiui 13menesiuku tuoj) kaip jau ims vemti tulzimi-geltonomis putomis - tada reikia 2arbat saukstus aliejaus supilti kad pravalytu skranduka nuo chemikalu, jei gerai isveme ir nematyti melynuojant koju pirstuku ir geriau jauciasi - viska ok ir nereikia vezti i ligonine plauti skranduko-nes ten baisu kiek zinau ir kiek ji sake.
poto nedaug duoti valgyti o duoti geria. kadangi buvo leisgyvutis pirkom arbuza kuri labai noriai ta diena valge o gerti ir valgyti nieko nenorejo. vakarop jau buvo kaip niekur nieko tik nusiklykine ir pervarge nors ir pamiegoje.
mums viskas baigesi gerai, notrs byuvo didele pamoka 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogute: 25 rugpjūčio 2011 - 14:33
Skaiciau visas istorijas ir galvoju kaip gerai kai gerai viskas bajgiasi.
Mano mazutei buvo pusantru metuku kai skersvejo metu isduze kambario duru stiklai supjauste kakta.
Labai issigandau kai pamaciau kiek daug kraujo tokiam mazam vaikuciui....
Tuo metu protas tiesiog uzsiblokavo, nebezinau nei kokiu numeriu greitaja kviestis, nei vaiko amziaus neprisiminiau... Kada jau veze i santariskes siuti zaizdas paklause koks vaiko vardas ir as tiesiog save pagavau begalvojant koks vardas vaiko. Siaubinga soka ne tik vaikas patyre,bet ir mes patys, kada pasake gyditojas kad viskas bus gerai ir jau baigia sutvarkyti zaizdas as tiesiog nualpau.
O visada sako jog reikia islikti ramiems tokiose situacijose.. bet kaip ta padaryti kai matai jog tavo mylimam vaikuciui blogai ar skauda?!
Atsakyti
Kai jau truputi atsigavau (pilnai tikriausiai neatsigausiu niekada) papasakosiu jums mums nutikusia istorija, po kurios, galbut kazkas mane pasmerks kaip netikusia mama, kuri nesuziuri savo vaiko arba pasimokins is mano klaidos, ko nelinkeciau nei vienai...

Mano mazoji (1.5 metu) viena vakara sugalvojo paziureti pro langa, kaip ji labai megsta. Kadangi palanges placios, tai ji ir pasedi ir paguli ten. O as tvarkiau jos drabuziukus, atrinkinejau. Kaip isgirdau bum... atsisukus pamaciau dukryte gulincia ant zemes... Greit pribegau ir pamaciau issigandusias akis. Greit pakeliau nuo zemes, emiau raminti, kai pamaciau kai ji visa isitempe ir istiese rankas, tarsi noredama isikabinti i mane... Ir ta momenta nustojo kvepuoti... Pradejo melynuoti, mano vaikas mire mano akyse... Emiau daryti dirbtina kvepavima ir sirdies masaza, norejau ta sekunde buti keliose vietose - bekt pas kaimynus pagalbos, skambint greitajai ir vyrui. Bet salia buvo tas gleznas kunelis, kurio as maldavau nemirti... Padarius 3-4 iputimus isgirdau tylu verkima, jus neisivaizduojat, kokia tai buvo palaima mano ausims! Is kart puoliau skambinti greitajai. O vaikas vis verke. Greitosios laukiau atrodo visa valanda, nors kaip vyras po to pasake, kad atvaziavo max per 10 minuciu. Kazkiek gydytoja apraminusi mane, liepe pasiimti vaika ir kuo greiciau vaziuoti. Kelias buvo nesibaigiantis, o greitoji vaziavo letai, bet taip tik man atrode. Aciu visiems Kliniku daktarams budejusiems ta vakara, nes kai mes atvaziavom, mus labai greit uzregistravo, palydejo i kabineta, po minutes atejo daktare, apziurejo ir tiesiu taikymu i rentgena. O tada prasidejo ilgosios minutes, belaukiant atsakymo. Atleke vyras, sugirdem misinuka ir su siaubu laukem kas bus. Visa ta laika dukryte stipriai apsikabinusi kakla buvo pas mane, be jokio garselio ar judesio. Vis klausdavau saviskio ar ji nemiega... Pavalgius, po kokiu 15-20 minuciu isgirdau tylu - kas cia? Kalbejo mano mergyte... O tada vaikas mano ir atsigavo - i viska rode pirstuku ir klausinejo, laipiojo kedem. Kai atejo neurologe apziuret, tai net nusistebejo, kad sita mergina po tokio "skrydzio". Musu laimei jokiu luziu nebuvo (nes smugi sumazino mano atrinkinejami drabuziai), net smegenu sutrenkimo nebuvo!!! Tai buvo visiskai sveikas vaikas, besimalantis kabinete. Bet mane labiausiai jaudino tai, kad ji nekvepavo. Pasirodo tokie maziukai zmogiukai is didelio isgascio tiesiog pamirsta kvepuoti. Svarbiausiai kad po kritimo ji karta suverke, nes jei is kart butu praradusi samone, tada butu jau rimta. Gave pamokymus i ka atkreipti demesi mus isleido namo is priimamojo. Buvo beveik vidurnaktis, visur tylu ir tik svieseles dega. Kad jus butumet girdeje, kaip emocianaliai mazoji pradejo i viska rodyti ir kazka savo kalba pasakoti. Vyras vos galejo ja nulaikyti! Tada as pravirkau, pirma karta, is skausmo, baimes, dziaugsmo, meiles... Ta nakti sedejau prie jos loveles ir dekojau Dievui, kad neateme is manes mano meiles guzikelio...

Pasakojau jums tai del to, kad nedarytumet mano klaidos. O jei vis delto kazkas panasaus atsitiktu, svarbiausiai nepasimeskit ir bandykit grazinti vaika i gyvenima visomis imanomomis priemonemis...
Atsakyti
Dukrytė 1 m. mūsų nelaimei apsiplikino skysčiais. Užsivertė ant savęs kavos puodelį.Nors kava jau buvo praaušusi ir dar skiesta šaltu pienu..Kai užsivertė puodelį,puoliau vilkti rūbus,o reikėjo kirpti ir tiesiog nuimt,nes kai vilkau dar labiau pažeidžiau odelę.Paskambinom į greitąją ,viską pasakė ką daryti kol atvažiuos..Bet neišvengėm ligoninės su lašinėm ir t.t.....baisu
Mamytės, visada žinokite ir kitas įspėkite,kad nusiplikinus skysčiais reikia nuplikytą vietą kišti po šaltu vandeniu ir kaip ilgiau laikyti,tada pasekmės odytei ne tokios baisios!!
Atsakyti
Nesulaikiau asaru kaip ir daugelis mamu pati auginu dukryte , aciu Dievuliui, kad saugo musu vaikucius.....
Pasidalinsiu savo patirtim, kai buvo nusiplikius mano krikstodukryte verdanciu pienu verysad.gif
Tai ivyko pries ketverius metus, viska primena raudonas veidukas, randai ant krutinytes ir rankytes...
Velu vakara skambutis, girdziu vaiko klyksma ir savo drauges balsa, su manim kalba jos vyras, kad dukryte apsiplike pienu ar gali mano vyras atlekti ir nuvezti i ligonine, patys masinos neturejo. o buvo velus ziemos vakaras, baisiausia puste, maniskis ta para budejo darbe, o jie sveciavosi pas senelius kaime, iki kurio kelias buvo uzpustytas, kad greitosios automobilis nepravaziavo (kokia ten greitoji senas pazikas), spejau tik striuke uzmest ir batus uzsidet, vaziavau o kelio nesimate, ten kur zvyrelis prasidejo isvis uznesta viskas buvo, visa laime kad vyras i darba isvaziaves buvo su mano masina, opaliko visureigy
nulekiu vaikas klykia is skausmo, kol mama apkabinus glaudzia lygtais aprimsta, atvaziuojam i rajono ligonine i priimamajy laukiam daktaro, apziurejes skescioja rankom ir burba kad cia nieko nebus reikia i vilniu. As jam sakau tai vezkit, o jis dar nepatenkintas atkerta kad jnetrudytumem, nu zinot kantrybe perpilde tai, kad lydincios gydytojos ar kaip ji ten vadinasi nebuvo, tipo palaukit 10 min tuoj atbegs, kaip supratom ta poniute taip namie budejo.....Savavaliskai pasiemem vaika is priimamojo ir tiesiiai i santariskes vezem, mergyte dvi paras pragulejo reaminacijoj kur morfiju lasino, kaip daktarai sake gerai kad mama nepasimete ir iskart po saltu vandeniu pakiso ir tuos brabuzius nuplese, kitaip pasekmes butu dar skaudesnes, nes pieno virimo tempetarura aukstesne nei vandens.
Pasimokiau is artimo nelaimes, nededu jokiu karstu skysciu kur gali pasiekti mazoji.

Mergyte uzsiverte karsto pieno puoduka, kuris kazkaip atsidure ant stalo krasto, apsiplike veiduka, krutinyte, rankyte, kliuvo pilvui, o pasekmes skaudzio nes pienas, girdint kaip klykia vaikas is skausmo paciai asaros riedejo, o kai islipau is masinos jau santariskese visas kunas ir balsas pradejo drebeti, tik tada turbut suvokiau kas atsitiko.....



QUOTE(Viskas gerai @ 2010 04 09, 15:05)
O gal veliau issiaiskinote kaip teisingai reikia elgtis vaikui nusiplikius ir galetumet su mumis pasidalinti ziniomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ede_la: 02 lapkričio 2011 - 00:55
Per pirmos pagalbos "pamoką" mokė,kaip vaikiukui padėt užspringus.
Jį reikią apverst aukštyn kojom, apglėbt maždaug per nugarytę ir trenkt per užpakaliuką,kad verkt pradėtu.
Buvo atvejis,kai bananu mažasis paspringo, nei pirmyn,nei atgal, bet šitas metodas momentaliai padėjo, išspjovė lauk iškart.
Tik jokiais būdais negalima vaiko kratyt aukštyn kojomis paėmus, nes tada gali stuburiukas gali išnirti, juk ten galima sakyt net ne kauliukai, o kremzlytės pas tuos pumpuriukus smile.gif
Atsakyti
Info apie paspringimą
kasmet miršta apie3800 žmonių. jei žmogus gali kalbėti tai reikia jį skatinti išsikosėti ir jokiu būdu neleisti pasišalinti (reikia būti šalia, ne maža kas)
Kūdikį gelbėti šitaip: guldome ant vienos rankos (pilvukas remiasi į rankos vidinę pusę) ir su plaštaka prilaikome kakliuką, galva nusvirusi žemyn, 5 kart suduodame nestipriai tarp menčių. Jei tai nepadeda verčiam į kitą pusę (nugara ant mūsų rankos) ir 5 kart suduodame per krūtinkaulį (tarp spenelių). PAtsigavusį vaiką patartina vežti į ligoninę patikrinti, nes dalis svetimkūnio gali užkimšti bronhus.
jei paspringsta jau didesnis vaikiukas ar suaugęs ir yra sąmoningas: atsistoję iš šono viena ranka paremkite ligonio krūtinę ir palenkite į priekį, kitos rankos delnu staigiai ir stipriai suduokite iki 5 kartų tarp menčių. smūgiai tarp menčių galimi tik sąmonigam stovičiam ar sėdinčiam ligoniui.
Kitas būdas sąmoningam stovičiam žmogui :sugniaužkite vienos rankos kumštį, suimkite kumštį kita ranka, nykštį įremkite į pilvą, šiektiek virš bambos, abiem rankom spauskite stuburo kryptimi ir šiek tiek į viršų. Jei tai nėščia moteris rankas sunertas laikyti ant krūtinkaulio (spenelių aukštyje). Merginos pasitreniruokite būtinai, tuomet kai bus nelaimė bus įgudis.
Beje jei paspringai ir esi vienas tai bandyti :abiem rankom greitai spustelti viršutinę pilvo dalį, arba greitai pasilenkus spustelti pilvą į kietą daiktą )kėdės atramą).
Atsakyti
Dieve mano... kokie nutikimai.. ne viena asara nubraukiau... tikrai paskaitai ir bent jau tam momentui sau pazadi dar akyliau saugoti savo vaikuti.. nezinau, kaip sunku butu prarasti savo vaika.. bet to tikrai nenoriu suzinoti.. dukrytes visas mano gyvenimas..
Atsakyti
mano abi springo kai maitindavau.. nes pradedavo labai smarkiai begti pienukas... viena karta, taip isgasdino, pradejo spingti, dusti ir atrodo jau net nekvepuoja... kaip buvau persigandus.. siaubas.. pirmas vaikutis ir jai dar tik kelios dieneles... aciu D buvo mama, tai papurte truputi aukstielnika (nors taip sako kad negalima, bet kai nebera ka daryt..) ir pradejo normaliai kvepuoti... po to karto bijojau viena maitinti, kad vel neuzspringtu... nes pati negalejau greit atsistoti smarkiai plysusi buvau ir labai blogai susiuve buvo... doh.gif
Atsakyti
Man viena medike sake, kad vaikuciai skystu maisteliu, seilem rimciau paspringt negali, jie issikoso. Ant sono guldau visada, o kai seilytem tai nieko nedarau, pati pakosti ir viskas gerai. disney channeldisney gamemario gamessuper mario flashmario games
Atsakyti