Varškės tortas «dulce de leche»Tobulas !! Tirpsta burnoje greičiau nei pajunti skonį


Padrindui :
( forma 24 cm. skersmens)
50 gr. sviesto
100 gr. miltų
50 gr. cukraus
50 gr. maltų migdolų
Įdarui:
600 gr. varškės
4 kiaušiniai
20 gr. krakmolo
150 gr. kondensuoto pieno
citrina
vanilinis cukrus
Papuošimui karamelinis padažas

Šaltą sviestą sutarkuoti, sumaišyti su likusiais produktais. Turi gautis masė panaši į šlapią smėlį. Iškloti formos dugną ir kepti 180 C orkaitėje 15 min. Atvėsinti.
Pertrinti varškę per sietelį,sumaišyti su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelės ir įspausti sulčių. Įmaišyti kondensuotą pieną. Kiaušinius labai gerai išplakti ir supilti į varškės masę, viską gerai išmaišyti. Pilti masę ant paruošto pagrindo ir kepti orkaitėje 180 C 10 min. tuomet temperatūrą sumažinti iki 140 C ir kepti dar 30 min.
Torto kraštai turi būti tvirti viduriukas šiek tiek "judantis" jei kraštai nesukietėję kepimo laiką pratęskite dar 5 min.
Ištraukus tortą nuimti formos kraštus ir statyti atgal į išjungtą orkaitę ir laikyti apie val. Orkaitės dureles palikti šiek tiek praviras. Po valandos tortą reikia atvėsinti kelias valandas laikant šaldytuve. Vėliau papuošti karameliniu kremu, padažu ar užpilu.