Gal turit patarimų ar savų patirčių šia tema?
Sūnus kitąmet keliaus į pirmą klasę. Neramu, nes vaikas - labai nedrąsus, drovus, besislepiantis už kitų nugarų, sunkiai adaptuojasi naujame kolektyve, labiau mėgstantis laikytis nuošaliau. Mąstau, ką galėčiau padaryti, kad mokslo metų pradžia jam būtų kuo lengvesnė
Tegul po truputį pratinasi kalbėti pats, pvz. pas gydytoją, parduotuvėje, kirpykloje ir pan. Stenkitės, kad tuo metu nepatirtų neigiamų pojūčių, net jei ir labai sunkiai ištarė kelis žodžius, pasidžiaukite tuo, skatinkite ir girkite. Būtų labai pravartu jam kuo daugiau su vaikais bendrauti... kieme, pas gimines, darželyje ir kitur.
O kai rinksitės mokytoją, tai siūlyčiau paieškoti jautresnės ir švelnesnės. Sėkmės būsimam pirmokui!
O kai rinksitės mokytoją, tai siūlyčiau paieškoti jautresnės ir švelnesnės. Sėkmės būsimam pirmokui!
Vaikuciui nelankiusiam darzelio pirma klase buna didelis kosmaras.Lanke darzeli buna savarankiskesni,priprate prie vaiku burio prie auklyciu prie rezimo.Stenkites kad vaikas atejes i mokykla isigytu drauga su kuriuo jis jausis saugiau ir butu noras eiti i mokykla.Labai rinkites mokytoja,pasidomekine pazystamu kieno vaikas ira ejes pas kokia mokytoja
QUOTE(Jol. @ 2009 01 26, 19:49)
Vaikuciui nelankiusiam darzelio pirma klase buna didelis kosmaras.Lanke darzeli buna savarankiskesni,priprate prie vaiku burio prie auklyciu prie rezimo.
Visai nebūtinai
sveikutes mano mergite ir ira nedrasi bet nori ait imokila sako kat ji ten ras nauju draugu ir nori ka ja ten uzrasiciau i bureli
Papildyta:
[COLOR=red]tikiuosi ji ten prisitaikis toj mokikloj
ba deda ji daugk pastangu mokinasi labai kruopsei
Papildyta:
[COLOR=red]tikiuosi ji ten prisitaikis toj mokikloj
mano vaikas irgi labai drovus. dabar jau penktoj klasėj, bet neturi draugų, į lauką neina. atėjęs į mokyklą neina [prie klasokų būrio, o atsistoja ir vienas stovi
taip buvo nuo pat pirmos klasės ir niekas nepasikeitė
net einant kartu su manim, kai pamato kokius berniukius einančius, tai tuoj slepiasi ar už mano nugaros, ar nueina į šoną kuo toliau, ar akis dengiasi
na nežinau ką daryti
net einant kartu su manim, kai pamato kokius berniukius einančius, tai tuoj slepiasi ar už mano nugaros, ar nueina į šoną kuo toliau, ar akis dengiasi
QUOTE(furyy @ 2010 01 02, 21:47)
mano vaikas irgi labai drovus. dabar jau penktoj klasėj, bet neturi draugų, į lauką neina. atėjęs į mokyklą neina [prie klasokų būrio, o atsistoja ir vienas stovi
taip buvo nuo pat pirmos klasės ir niekas nepasikeitė
na nežinau ką daryti 
Sveikos,
Tik ką prisijungiau prie supermamų forumo ir skaitinėdame įdomesnes temas radau Jūsų pokalbį.
Jei įsikišu ne vietoje - iš anksto atsiprašau, bet, manau, turiu Jums neblogą patarimą.
Vaikams išdrąsėti, laisvai bendrauti, labiau pasitikėti savimi ir kt. labai padeda Lietuvos vaikų ir jaunimo centre esantys, į asmeninių gebėjimų ugdymą orientuoti Sėkmės akademijos būreliai: "Kūrybos šalis", "Spalvų labirintas", "Kelias į save" ir kt.
Prisegu kelias nuorodas su aprašais:
http://www.lvjc.lt/i...p;paslauga=1073
http://www.lvjc.lt/i...p;paslauga=1021
Mano siūlymas Jums:
pasikalbėti su šių veiklų / būrelių vadovais apie savo vaikus. Jų telefonus rasite prie aprašų (nuorodose). Manau, iš jų atsainėjimų į Jūsų klausimus puikiai suprasite, ar jie gali Jūsų vaikams padėti, ar negali.
Vėliau galėsite atvesti vaiką į pasirinktą grupę pabandyti.
Kadangi nesu visiškai nešališka (puikiai pažįstu šiuos žmones) - savo nuomonės Jums neperšu.
Tačiau galite pabandyti. Tai Jus dar viena galimybė padėti savo vaikams:)
Linkėjimai
You.rate
Vakar žiūrėjau TV laidą "Valanda su Rūta" apie patyčias mokykloje ir mokytojų ir tėvų, mokinių nesusikalbėjimą. Stebiuosi, kad tėvai tokie abejingi. Pakeičiau vaikui mokyklą ir tik po to keikiuosi, tiksliau sakant, keikiu buvusią mokyklą...Matot, kad kas negerai, keiskit vaikui mokyklą ir ,būtinai, kitų tėvų pasiklausinėkit mokyklą rinkdami. Labai daug nuo mokytojų priklauso. Lėtas, nedrąsus vaikas nėra koks nesveikas. Jam tiesiog nors vieno draugo reikia ir kad mokytoja palaikytų.
QUOTE(You.rate @ 2010 01 06, 12:17)
Sveikos,
.
Kadangi nesu visiškai nešališka (puikiai pažįstu šiuos žmones) - savo nuomonės Jums neperšu.
Linkėjimai
You.rate
.
Linkėjimai
You.rate
Tai, kad viskas tik Vilniuje vyksta
QUOTE(flight @ 2009 01 06, 13:41)
Sūnus kitąmet keliaus į pirmą klasę. Neramu, nes vaikas - labai nedrąsus, drovus, besislepiantis už kitų nugarų, sunkiai adaptuojasi naujame kolektyve, labiau mėgstantis laikytis nuošaliau. Mąstau, ką galėčiau padaryti, kad mokslo metų pradžia jam būtų kuo lengvesnė
Sveiki
O jūsų sūnus lankė darželį?
O kadangi jus dar tik eisite į pirmąją klasę, manau nevertėtų taip pergyventi, juk visi vaikučiai bus nauji, vieni su kitais susipažins greitai
O mokyklose per tėvelių susirinkimus kalbėsite su klasės mokytoją, aptarsitę vaikų elgesį bei bendravimą, drausmingumą ir jus nusiraminsite, kai sužinosite jos jūsų sūnus , kaip ir visi maži vaikai puikia sutaria ir turi draugų
O kaip jis bendrauja su savo draugais, taip pat nedrąsus? Gal jis tiesiog gėdijasi naujų žmonių?
Papildyta:
Svarbiausia nepaveluoti įsikišti į vaikų nesutarimus, ir spręsti problemas laiku.
Papildyta:
QUOTE(Sate @ 2010 02 26, 19:22)
Vakar žiūrėjau TV laidą "Valanda su Rūta" apie patyčias mokykloje ir mokytojų ir tėvų, mokinių nesusikalbėjimą. Stebiuosi, kad tėvai tokie abejingi. Pakeičiau vaikui mokyklą ir tik po to keikiuosi, tiksliau sakant, keikiu buvusią mokyklą...Matot, kad kas negerai, keiskit vaikui mokyklą ir ,būtinai, kitų tėvų pasiklausinėkit mokyklą rinkdami. Labai daug nuo mokytojų priklauso. Lėtas, nedrąsus vaikas nėra koks nesveikas. Jam tiesiog nors vieno draugo reikia ir kad mokytoja palaikytų.
Teisingai, kiekvienoje mokykloje ir skirtinga tvarka.
Kadangi aš esu dar mokinė vyresnių klasių, tai neseniai perėjau į mokyklą, nes teko keisti gyvenamąją vietą. Ir aš labai laiminga, bijojau , kad gali būti kažkas blogai.
Senoje mokykloje , apskritai mokykloje buvo patyčios, ir jos vyko ir vyksta dabar, nors mokytojai ir pats direktorius apie tai žino.
O naujoje mokykloje ačiū Dievui viskas gerai, žmonės visai kiti, jokių patyčių
Todėl mielos mamytės, auginkite savo vaikų pasitikėjimą ir kuo dažniau kalbėkitės su jais. Nes dažniausiai vaikai nedrįsta kalbėti pirmi, o esant bėdai ir jeigu ji užsitęsusi, net ir paklausus vaikas iš baimės nesakys tiesos. Todėl nuo pat mažens ugdykite savo vaikų pasitikėjimą, kad atsitikus bėdai , nebijotų prašyti pagalbos.