Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką? II

QUOTE(ptycka @ 2009 05 20, 01:55)
Perskaiciau merginos as Jusu diskusija. Ir tikiuosi, kad dabar pateikusi konkrecia savo situacija, sulauksiu pasiulymu. Nes dauguma sioje temoje pasakytu minciu yra grynai teorines. O man patarimu labai reikia nes jau pati nebezinau ka dar isbandyti. Turiu du nuostabius vaikiukus berniuka 2m ir 3men. ir dukryte 1m. ir 3men. Vaikuciai mano kaip ir visi tokio amziaus vaikai ir uzsinori konors ko negalima ir pykcius parodo ir isterijos kyla, o taip pat paklusniai tvarkosi zaisliukus ir mazoji jau rankioja ir deda i deze, ir pakelia nuo zemes koki daikta kuri numeta, o as pasakau kad vertetu ji ant stalo pvz padeti. Na zodziu kaip ir viskas gerai butu, jei broliukas seses neskriaustu, na kad ten pastumia ja ar uskliudo tai tarp vaiku visko buna ir zaislais nepasidalina, bet as kalbu apie tokius atvejus, kai isgirsti mazosios klysma atbegi, o brolis ja ant grindu parvertes ir galvyte i plyteles dauzo, tiek kad pas ja kraujas is nosytes pasirodo. Arba pas save kambari kur i kamputi uzspaudes ir kad lupa tai kaip pakliuvo. Na ispat pradziu kai tai prasidejo, (o dabar kai galvoju prasidejo visa tai kai mazoji savarankiskesne tapo vaikscioti pradejo) sesdavom su vyru ir aiskindavom jam kad sesyte myleti reikia kad mes ji mylim ir sesyte mylim ir mama tecio nemusa ar tetis mamos. Nezinau gal tas musu isikisimas toks ji paskatino taip elgtis ir toliau. Bet juk cia vaikas ne durim kokios spinteles dauzo, kad galetum sakyti ai padauzys nekreipsi demesio tai atsibos ir nustos.... Veliau kai nepadejo vyras grieztesnis jam pasidare ir i kampa pastatydavo ir per rankytes gavo ir bande parodyti ant jo kaip jis su sese elgiasi, ir galiausiai buvo kelnes numoves ir pliaukstelejes, bet man atrodo kad jokiu rezultatu tai neduoda. Bet kazkokia iseitis tai turi buti negalima juk "lupti" viano vaiko uz tai kad jis lupa kita. Abu juk mano man ispradziu mazosios gaila gad ja nuskriaude, o paskui ir sunelio kad jis tokios bausmes sulauke. Tai vat merginos neesu as tobula mama..... Prasau pasiulykit ar mintim pasidalinkit...... tik manau kad cia nevertetu rasyti apie tuos filosofinius dalykus, nes as ir pati skaitau gnygas apie vaiku auklejima, tik dar neradau tokios, kur butu gyvenimiski dalykai aprasyti, o ne bendros moralines nuostatos ir auklejimo ideologija.



As stengciausi sudaryti tokias situacijas, kad sunelis pasijaustu reikalingas sesei, pavyzdziui kviesti suneli padeti ka nors sesei, motyvuojant, kad sese dar maza nemoka, ten kaladeliu pastatyti ir panasiai arba parnesus is parduotuves ka sunelis labai megsta, paduoti sesytei, kad nunestu broliui. Vienu zodziu stengtis parodyti, kad sesei brolis labai reikalingas ir kad jis sesei reikalingas. Na ir suveliau doh.gif
Atsakyti
Labai aciu visoms uz patarimus smile.gif
Nezinau kodel, bet gal ir as taip nuspresciau kaip Jus perskaicius tokia situacija. Bet atrodo taip lyg sunus jaustu meiles ir demesio stygiu. Nei karto neesu pasakiusi vaikams kad tu viresnis o tu mazesnis del to tu klausyk o tu daryk ta ar ana. Man abu vaikai lygus juk istiesu jie abudu dar labai maziukai, tarp ju net metuku skirtumo nera. Todel ir as ju neisskyriu, gal vyras kartais taip pasako kad tu didesnis ir neskriausk mazesnes sesutes. O as su jais elgiuosi vienodai, abu turi zaisliukus tvarkytis, to ko negalima vienam tai negalima ir kitam, o kas galima tai abiem. gerimais, buteliukais ar kokiais skanumynais jie dalinasi. Va siandien einam is parduotuves jie sultis geria tai vienas truputi paskui kitam duoda ir man nieko sakyti nereikia abu geranoriskai. Paskui namuose kepta duonyte valge tai sunus sau paima gabaliuka ir sesei paduoda. O velliau ejom praustis rankyciu, tai as sunui sakau atnesk savo anciuka ( taip vadiname ju skalbiniu deze), jis megsta atsineses pats skalbinius sudeti i skalbimo masina, tai kol jis dejo sese priejo jai irgi buvo idomu paziureti, o gal paimti pabande koki rubeli, tai jis ja stipriai pastume. Na gal taip nori parodyti kad cia jo mama paprase. Na nezinau abu jie miega vienam kambaryje ir eina miegoti vienodu laiku, mes taip pripratinom su vyru kad atejo laikas ir abu i savo lovytes apeinam abudu pabuciuojame isjungiame sviesa ir labanaktis. Na tarkim jei mazoji miegotu su mumis, tai suprasciau kad jis vienisas jaustusi, o dabar visi turi savo lovytes. Ir seip diena jei knygutes skaitau tai abiem. Ir Seip jis pas mane labai meilus berniukas, mes dauk kartu per diena apsikabiname pasibuciuojame, pasimiluojame. O tas toks elgesys su sese kaip niekur nieko islenda, dabar jau pastaruoju metu kai pasakau kad negrazu taip mustis tai eina bando apsikabinti sese tik ta pyksta, nes buna uzgauta.
Atsakyti