Įkraunama...
Įkraunama...

padėkime Rasai

QUOTE(soske @ 2009 01 09, 13:53)
parasiau i az, kaip saunu , kad atsiranda vis daugiau norinciu padeti!!!!!!!!  thumbup.gif  thumbup.gif

As irgi noreciau padet, bent rubais, ne skaip tik dabar laukiuosi 2 vaikelio ir perziurejau rubelius visus ka turiu 1 sunaus, o taip pat ir savo.Esu atrinkus pakankamai normaliu rubeliu kuriuos tikrai galiu atiduot zmonems , ir noriu , kad patektu pas tuos zmones , kuriems is tikruju to reikia, gal jie nera kazkokie ypatingi, bet jei tikrai neturi mamyte, tai tikrai manau apsidziaugtu.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 01 31, 16:45)
tai kdoel nepadejus? todel kad ji save laiko naslaite? kad pradejo gyvent su Gintarelio tevu? kad jis darbo iesko? g.gif ar cia parama tik sventoms butybems?

nesupykite, Soske, juk čia tik diskusija. Štai sakote, "kodėl nepadėjus". Ir tikrai, kodėl gi ne! Štai čia ir išsiskiria visas mūsų gerųjų pastangų srautas į dvi dalis - vienos eina pasiaiškinti, kiek stipriai ta parama reikalinga, kiek tiksli išdėstyta situacija, o gal tik žodžiai, grauduliui sukelti, o kitos - iškart kraut kraitelių. Tačiau vien dėl to, kad vienos pasidomi plačiau, o kitos - ne, nė vienos nėra blogos. Bet iš "besidominčių" niekada neteko išgirsti, kad štai "kraitelių krovėjos" (tiesiog trumpinu sąvokas) yra blogai darančios, nes nesidomi kam krauna ir dėl ko. Tuo tarpu "kraitelių krovėjos" uch kaip pasisako už vargšių mamyčių teises prašyti, o dažnai, tiesiog reikalauti paramos. Toleruokime vienos kitas. Aš esu toje pusėje, kur gavę "prašytojos" tel. nr. dažniausiai perleidžiu bent per interneto paieškos sistemą. To nedarau tik pavieniais atvejais, pvz., kai akciją paskelbia gerai žinoma paramos skyrelio dalyvė arba moderatorė. Bet kas blogo, neleistino mano veiksmuose? Dažniausiai, randami keisti faktai, sutapimai, neaiškumai, taip ir lieka sau, nes tik pati sau užsibrėžiu paramos būtinumo ribą konkrečiu atveju, su kitoms net nesidalinu informacija. Kitos gi, daugiau pasisako viešai. Tačiau tampa "atpirkimo ožiais" dėl kurių, matai gi, kaltės nepavyko vienas ar kitas paramos projektas. Remkit, remkit, niekas netrukdo. Ar trukdo?
O man, tarkim, yra didesnių prioritetų - ta, kuri išties yra vieniša, yra vertesnė paramos, nes jai automatiškai yra sunkiau, kuri išties neturi vežimėlio, o ne neneturi šešto vežimėlio ar antro vaikštuko, yra vertesnė paramos, todėl visa mano parama nukreipiama pagal prioritetus. Ir kai paskelbiu, kad atiduodu daiktelius, pabrauktu tekstu pranešu, kam atiduodu - sunkiai besiverčiančiai šeimai. Tada nesupuola prašyt bele kas, o man atkrinta darbas gilintis į realijas, tai nėra labai malonu, negalvokit
Už tokią nepopuliarią mūsyse nuomonę mane galima apmėtyt akmenim, žinau, bet vis tiek laikysiuos savo. Tik aršiai neginsiu pozicijos, nes nėra prasmės. Tačiau niekas manęs neįtikins, kad įmanoma galvoti apie kitų vaikų darymą, kažkokius žalingus įpročius ar pan., kai vaikai yra tikrai alkani ar basi. Nuaukit savo vaikus ir neduokit jiems valgyt. Ar apie vyrą galvosit? Apie cigaretę? Sukčiavimą? Ne! Jūs galvosit tik ir tik apie savo vaikus. Nesislėpkim po išdidumu ar mandrom kalbom, vis tiek, dauguma mūsų - tiesiog mamos, moterys. Tad, suprantate apie ką aš čia parašiau...

Vienintelis su kuo sutinku - kad vaikams turi būti viskas skirta. Bet kiek mūsų gerumo jiems atitenka? Tas gerumas neretai vėliau yra parduodamas skelbimuose ir niekas negarantuotas, kad gauti pinigai skiriami vaikams, ne rūkalams, svaigalams, sau, savo vyrams ar pan.
Tuo tarpu žinau mamų, jų yra netgi čia, tarp mūsų forumo dalyvių, kurios, sunkią akimirką gavusios paramą, po to, sugeba paremti kitus. Ir ne šiaip skudurais, kurių nebereikia, o į spintas jau netelpa, o naudotais, tačiau absoliučiai tvarkingais, sudėliotais, išskalbtais rūbeliais, daikteliais. Nes tik kančios, o ne vienkartinio geidulio - daiktų, daiktų, daiktų, - prispaustas žmogus sugeba užjausti. Jis nepuola pardavinėti, nors tie keli litai laaaabai praverstų skanesnėms vaiko baronkoms, jis dovanoja, remia, padeda. Ranka ranką plauna, tskant.

Žodžiu, paadvokatavom, pafilosofavom ir toliau gyvenkim draugiškai friends.gif

--

Tema yra paramos Rasai. Tad metas prie jos ir grįžti
Atsakyti
Kadangi pakalbėti šiuo klausimu įdomu, tačiau negalima teršti kitam tikslui sukurtos temos, sukūriau kitą - Paplepėjimų skyrelyje. Eima paplepėti, juk tai aktualu
Remti ar neremti?
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 01 31, 14:45)
tai kdoel nepadejus? todel kad ji save laiko naslaite? kad pradejo gyvent su Gintarelio tevu? kad jis darbo iesko? g.gif ar cia parama tik sventoms butybems?



niekas pries parama ir nepasisako. padekite. tik is pat pradziu galima buvo ir pasakyti, kad Rasa ne VIENISA, kad vyras salia yra, kad darbo iesko ir t.t. nes kai pradeda sitie faktai listi, tada jau kazkaip "nebesmagu".
"parama mamoms" seima paremti paprase. mama viska atvirai surase - kaip gyvena, kiek vyras uzhdirba, ko jiems reikia. bet ne vienos zinutes i savo rasliava negavo. niekam neidomu. (tiksliau kam idomu buvo, per a.z. susisieke, pagelbejo).
o Rasa taip dramatiskai pristatyta, tokia vargstanti ir t.t., visi taip padet puola, net keista.
sustacius abi seimas, dar neaisku kuri blogiau gyvena. ir niekaip nesuprantu - kodel vieniems SMe mamoms sunkvezimius daiktu pasiruosusios perlseiti, o i kitus 0 reakcijos. vat ir galvoju, kad parasyk - vienisha, vargstanti, nevalgiusi ir dar kuo graudesniu epitetu ir vaziuosi kaip per sviesta. o parasyk teisybe - ir niekam neidomu bus.
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2009 02 01, 14:34)
niekas pries parama ir nepasisako. padekite. tik is pat pradziu galima buvo ir pasakyti, kad Rasa ne VIENISA, kad vyras salia yra, kad darbo iesko ir t.t. nes kai pradeda sitie faktai listi, tada jau kazkaip "nebesmagu".

tai ir parašyta,kad mažiausiojo tėvas dirba kitam mieste,vėliau jie apbigyvens kartu rolleyes.gif
Atsakyti
matau,kad niekas neparašė,kaip Rasai sekasi toliau. Taigi,paskutiniame žurnalo "Panelės" žurnalo numeryje rašoma,kad ji jau gyvena su mažiausiojo tėčiu,persikėlė į Vilniaus rajoną. Kad labai patenkinta,nes gavo daug paramos-rūbais,sauskelnėm, maistu ir t.t., Gavo ir pinigių pervedimų, didžiausias iš jų-berods 500ltl. Dar,jei neklystu,gavo kažkiek apsilankymų pavalgyti kažkokiame vokiškame restorane smile.gif
Neturiu po ranka "panelės" (atidaviau broliui). Kas skaito šį žurnalą,manau galėtų papildyti 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Ritai 4u.gif As tarkim noredama kazkam padeti teikciau pirmenybe tam zmogui kuriam is tikruju tos pagalbos reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 03 06, 13:05)
matau,kad niekas neparašė,kaip Rasai sekasi toliau.

thumbup.gif

Šaunuolė Soskė, kad padedi Rasai thumbup.gif Prisijungčiau jei būčiau VIlniuje ax.gif
Atsakyti
gavo restorane pietus visiems metams visai seimai smile.gif
pinigu gavo nemazai, rubu- kalnus.
siuo metu , bent jau ramu, kad tikrai pavalgius.
nesiveliu cia tiesiog i diskusijas, nes mano nuomone, kad padeti jai reikia, nesikeicia nuo to ar ji gyvena Vilniuje, ar turi vyra, ar jis ieskosi darbo ir t.t.
tiesiog smagu kad pagalbos sulauke daug, aciu visoms kurios prisidejo, bendrausiu toliau su ja ir jei ka parasysiu cia, tikedamasi pagalbos, o ne diskusiju remti ar ne (tam yra kita tema).
Atsakyti
labadiena esu Rasa Jokubauskiene gal mane jau dauk kas pamenate dauk kas mano vaikams ir man padejote pirma noriu padekoti tems kure mane palaikete. turiu didele problema noriu jusu paprasyti gal kas galetu man patarti ka man daryti problema toke ( mano mamos seso pasiule vazioti i uzseni uzsidirpti pinigu pasake kad ten susitare kad menesiuka padirpsime ir galesime atsivesti vaikus kartu as patikejau norejau vaikams geresnio gyvenimo kad laimingesni je butu nes taip sunku pasidare letuvoj bet viskas ivyko netaip kaip man sake vaikus plikau jos viriausei dukrai vazevome penkese tetos dukra sugyventinis jos as ir mano draugas vaiko tevas padirbejome savaite nebedave darbo sedejome be darbo paskambino tetos dukra kad uzsidege sale esantis prie namo namelis atvazevo gaistrine policija tikslei apie tai neko nezinau tik zinau kad atvaziavo vaiku teisiu tarnyba ir pajeme vaikus kaskodel ir pati net tikslei nezinau delko ji su manimi net nesusisieke viska man paaiskinti su teta isikveteme mikra adgal i lietuva ko greiceu grysti pakalbejau su darbo bosu koke situacija pas mane susitareme kad paskolins ant kelio pinigu kad galeciau vazioti vaikus pasimti o draugas pasiliks ir atidirps skola kaip atvaziavo mikriukas pajimti mus jis labai isiuta kad tapacia diena radome mikra net nesupratau kas jam nutiko taip isejo kad nedave pinigu teta vena isvaziavo nes jos dukra uz ja sumokejo o man taip ir nekas nepaskolino grizimui. pati negaliu patiketi jau proejo puse metu dirbu kekviena diena nesioju lapelius ir tik galvoju kad uzsidirpti ant kelio man algos gaunu tik 20svaru i 2savaites buna kad uz nuoma leku skoloj ce nera taip lengva kaip atrode visad kaip galvoji butu neblogai isvazioti uzsidirpti tik noriu jusu paprasyti patarkite man ka daryti nes nebezinau ka daryti verkiu kekviena diena begalo ju pasiilgau ir nebezinau ka daryti???????
Atsakyti

nieko nesupratau.
Atsakyti
Nieko nesupratau is to pasakojimo doh.gif
Kodel dirbi tik uz 20 svaru per 2 savaites, kodel neieskai kito? Kiek zinau uz 10 svaru per savaite Anglijoj neimanoma pragyvent, net vietos kambary uz tiek neisnuomosi.
Vaikus paeme todel turbut kad vaiku teises nerado mamos, o mama nepaliko jokio rastisko paaiskinimo kur ji yra ir kas tuo metu globos vaikus.
Siulyciau ieskot geriau apmokamo darbo, arba tiesiog kreiptis i kokia Lietuvos ambasada ar tam mieste gyvenancias lietuves mamas, gal padetu su darbu g.gif
Atsakyti