pasidalinkite receptais, kokius gaminate bendrus patiekalus, kad tiktu ir teveliam ir vaikuciam tokiem ciut virs metuku.
na man i galva ateina tik virti varskeciai, varskes apkepas... bet brangiausiasis mano nuo tokiu patiekalu raukosi
sriubos visokius - na sunkiai man gaunasi... mat esam tokie ypac svogunu ir kitokiu prieskoniu megejai - tai juos vis tiek reikia kazkaip atskirai patroskinti, t.y. vistiek dar viena puoda/keptuve terlioti...
dar artimiausiu metu bandysim omleta...
o ka jus gaminate?
QUOTE(Simomama @ 2005 07 22, 13:43)
iŠ BENDRŲ PATIEKALŲ GAMINAM BLYNUS,
Šiaip nesistengiam labai vien maisto gaminimu gyventi, nes įdomesnių užsiėmimų sau yra, kai mažius užmiega.
Šiaip nesistengiam labai vien maisto gaminimu gyventi, nes įdomesnių užsiėmimų sau yra, kai mažius užmiega.
na vat blynai priskiriami prie sunkiai virskinamu produktu... ir dar keptas maistas...
o del stengimosi su maistu tai - nori nenori, vaikui tai valgyt reikia gi duoti - negali kaip sau abileko pakisti...
Vakar dariau balandėlius, su mažai prieskonių, vaikui labai tiko, suvalgė apsilapnodamas cielus du . Patys aišku prieskonių prisidedam.
Dar kartais darau meluzina, irgi sūnus mėgsta. Receptas nesudėtingas:
Į troškintuvą (jei turit laiko indą reikėtų atvėsinti pvz šaldytuve)ant dugno sudedu kalafijorą, ant viršaus faršą (reiktų daryt kaip kotletams, įdėti kiaušinių, riekelę batono, prieskonių (aišku saikingai)), ant jo supjaustytus pomidorus (odelę nulupti) ir ant viršaus tarkuoto permezano sūrio (dažniausiai dedu džiugą, arba kokį turiu). Ant viršaus kelis šaukštus sviesto, uždengiu ir į orkaitę 220C kepti apie valandą. apsibarstykite petražolėm ar kuo turite ir skanaus
Dar kartais darau meluzina, irgi sūnus mėgsta. Receptas nesudėtingas:
Į troškintuvą (jei turit laiko indą reikėtų atvėsinti pvz šaldytuve)ant dugno sudedu kalafijorą, ant viršaus faršą (reiktų daryt kaip kotletams, įdėti kiaušinių, riekelę batono, prieskonių (aišku saikingai)), ant jo supjaustytus pomidorus (odelę nulupti) ir ant viršaus tarkuoto permezano sūrio (dažniausiai dedu džiugą, arba kokį turiu). Ant viršaus kelis šaukštus sviesto, uždengiu ir į orkaitę 220C kepti apie valandą. apsibarstykite petražolėm ar kuo turite ir skanaus
QUOTE(ievaaaaa @ 2005 07 23, 16:19)
Vakar dariau balandėlius, su mažai prieskonių, vaikui labai tiko, suvalgė apsilapnodamas cielus du . Patys aišku prieskonių prisidedam.
Dar kartais darau meluzina, irgi sūnus mėgsta. Receptas nesudėtingas:
Į troškintuvą (jei turit laiko indą reikėtų atvėsinti pvz šaldytuve)ant dugno sudedu kalafijorą, ant viršaus faršą (reiktų daryt kaip kotletams, įdėti kiaušinių, riekelę batono, prieskonių (aišku saikingai)), ant jo supjaustytus pomidorus (odelę nulupti) ir ant viršaus tarkuoto permezano sūrio (dažniausiai dedu džiugą, arba kokį turiu). Ant viršaus kelis šaukštus sviesto, uždengiu ir į orkaitę 220C kepti apie valandą. apsibarstykite petražolėm ar kuo turite ir skanaus
Dar kartais darau meluzina, irgi sūnus mėgsta. Receptas nesudėtingas:
Į troškintuvą (jei turit laiko indą reikėtų atvėsinti pvz šaldytuve)ant dugno sudedu kalafijorą, ant viršaus faršą (reiktų daryt kaip kotletams, įdėti kiaušinių, riekelę batono, prieskonių (aišku saikingai)), ant jo supjaustytus pomidorus (odelę nulupti) ir ant viršaus tarkuoto permezano sūrio (dažniausiai dedu džiugą, arba kokį turiu). Ant viršaus kelis šaukštus sviesto, uždengiu ir į orkaitę 220C kepti apie valandą. apsibarstykite petražolėm ar kuo turite ir skanaus
Susidomėjau tuo meluzino receptu Reiks pabandyti .Nes ir man labai aktualu patiekalai visai seimai.Nesinori,ypač vasarą virt kelių skirtingų patiekalų.Bet nesupratau,kam tą indą gerai atšaldyti? Mano mergytė labai mėgsta naminius koldūnus.O faršą aš darau kaip įprasta iki tos vietos,kur reikia dėt prieskonių,druskos.Tada dalį atskiriu vaikui ir visko dedu ten saikingai,o sau kaip įprasta.Vaikui skirtus koldūnus padarau truputį kitos formos ir nesusimaišo puode Jei kepu kotletus,tai sau keptuvej,o vaikui sudedu ant verdančių bulvių viršaus ir įsitroškina garuose.Na,visokias sriubas tai verda bendras,bet druskos,prieskonių mažai dedu.
QUOTE(ievaaaaa @ 2005 07 23, 15:19)
Dar kartais darau meluzina, irgi sūnus mėgsta. Receptas nesudėtingas:
Į troškintuvą (jei turit laiko indą reikėtų atvėsinti pvz šaldytuve)ant dugno sudedu kalafijorą, ant viršaus faršą (reiktų daryt kaip kotletams, įdėti kiaušinių, riekelę batono, prieskonių (aišku saikingai)), ant jo supjaustytus pomidorus (odelę nulupti) ir ant viršaus tarkuoto permezano sūrio (dažniausiai dedu džiugą, arba kokį turiu). Ant viršaus kelis šaukštus sviesto, uždengiu ir į orkaitę 220C kepti apie valandą. apsibarstykite petražolėm ar kuo turite ir skanaus
vakar išbandžiau , tik pomidorų odelės nelupau ir indo nešaldžiau
buvo tikrai skanu tik, kadangi nebuvo parašytos proporcijos, kitą kartą dėčiau daugiau kalafijoro ir mažiau faršo
aciu aciu pasidalinusioms patirtimi, bet dar neleisiu nukeliauti siai temai i antra lapa - gal dar kas nors parasys
QUOTE(san @ 2005 07 22, 10:35)
pasidalinkite receptais, kokius gaminate bendrus patiekalus, kad tiktu ir teveliam ir vaikuciam tokiem ciut virs metuku.
na man i galva ateina tik virti varskeciai, varskes apkepas... bet brangiausiasis mano nuo tokiu patiekalu raukosi
sriubos visokius - na sunkiai man gaunasi... mat esam tokie ypac svogunu ir kitokiu prieskoniu megejai - tai juos vis tiek reikia kazkaip atskirai patroskinti, t.y. vistiek dar viena puoda/keptuve terlioti...
dar artimiausiu metu bandysim omleta...
o ka jus gaminate?
na man i galva ateina tik virti varskeciai, varskes apkepas... bet brangiausiasis mano nuo tokiu patiekalu raukosi
sriubos visokius - na sunkiai man gaunasi... mat esam tokie ypac svogunu ir kitokiu prieskoniu megejai - tai juos vis tiek reikia kazkaip atskirai patroskinti, t.y. vistiek dar viena puoda/keptuve terlioti...
dar artimiausiu metu bandysim omleta...
o ka jus gaminate?
Nesupratau, kodėl vaikui netinka prieskoniai ir svogūnai? Metinukui sriubos tikras išganymas. Juk dabar vasara, galima kiekvieną dieną virti vis kitokią daržovienę su kukuliais iš įvairiausios mėsos. Dar galima daryti begales troškinių su mėsa, žuvim ir pan.
QUOTE(Makarska @ 2005 08 03, 15:50)
Nesupratau, kodėl vaikui netinka prieskoniai ir svogūnai?
na taip visur raso...
na dar priklauso nuo to, kiek ju desi turbut - na mes jeigu jau taip kaip patys norim, tai svogunu dedam visur daug.
pvz., toks troskinys: ismirkytos pupeles, ismirkyti juros dumbliai ir svogunai lygiomis dalimis.
Vaikams iki 3 metų nepatartina gaminti maistą su prieskoniais, kuriuose yra natrio gliutamato, o visa kita žolelės, saikingai druskos, pipiriuko, kodėl gi ne ?
Anksčiau gydytojai rekomenduodavo ankštines daržoves vaikams duoti nuo 2 metų. Jei jos nepasikeitė, leliui pasistenk pupelių iš troškinio nekabinti, o jei ir pasitaikys viena kita, manau, kad tikrai nieko blogo neatsitiks.
Anksčiau gydytojai rekomenduodavo ankštines daržoves vaikams duoti nuo 2 metų. Jei jos nepasikeitė, leliui pasistenk pupelių iš troškinio nekabinti, o jei ir pasitaikys viena kita, manau, kad tikrai nieko blogo neatsitiks.
QUOTE(Makarska @ 2005 08 04, 12:38)
Vaikams iki 3 metų nepatartina gaminti maistą su prieskoniais, kuriuose yra natrio gliutamato, o visa kita žolelės, saikingai druskos, pipiriuko, kodėl gi ne ?
Anksčiau gydytojai rekomenduodavo ankštines daržoves vaikams duoti nuo 2 metų. Jei jos nepasikeitė, leliui pasistenk pupelių iš troškinio nekabinti, o jei ir pasitaikys viena kita, manau, kad tikrai nieko blogo neatsitiks.
Anksčiau gydytojai rekomenduodavo ankštines daržoves vaikams duoti nuo 2 metų. Jei jos nepasikeitė, leliui pasistenk pupelių iš troškinio nekabinti, o jei ir pasitaikys viena kita, manau, kad tikrai nieko blogo neatsitiks.
tai va, kad sau norisis nesaikingai
o troskinio tokio merginai nedarom - cia as norejau pailiustruoti, kiek mes vartojam svogunu
aš savo mažajai tik košes atskirai verdu. mėgstu kartais paeksperimentuoti virtuvėje, tai ir mažoji gauna visko paragauti... nebeskirstau, kur mums, kur jai. troškiniai tikras išsigelbėjimas o būtent vasarą...