Mesyte, aisku, irgi grieko verta
Srove- salotytes tikrai prabangios
T.y. tikra palaima skrandukui... O acras grietineles nesutraukia? Ar kai viska blenderiuoji, tai sutirsteja padazas nuo acto?
Mesyte, aisku, irgi grieko verta
Mesyte, aisku, irgi grieko verta
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 17, 17:48)
siuo metu kai atsirado mazas broliukas ir vaikas mama pamate po pusantro menesio buna ir oziuku.....iki tol buvo superinis vaikas....bet dabar jau vel po biski susitarti pradedam...tikiuosi isivaziuosime.... nevalgo kasdien tokio maisto...
Aciu
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 17, 16:29)
Grazuciai 
QUOTE(Srove @ 2009 01 17, 16:37)
Oi kokie grazuciai
O pas mus vel zuvyte

Lasisa paprieskoniuota, iskepta keptuveje ir ryziai su svogunu - morku padazu

Lasisa paprieskoniuota, iskepta keptuveje ir ryziai su svogunu - morku padazu
QUOTE(Shalimar @ 2009 01 17, 11:18)
Krevetes apvolioti miltuose ir kepti ikaitintam aliejuj, apslakstyti citrinos sultim ir valgyt su salotom, skonis dieviskas
Ir atrodo dieviskai
Amerikoniski pietus
LAZANIJA
Makaronai lazanijai
Farsas(0,5 kg)
Svogunas
Cesnakas
Pomidorai(2-3)
Pomidoru padazas(2-3 st.)
Rikota(400 g.)
2 kiausiniai
1st. parmesano surio
3 st. fermentinio surio
Petrazoles,druska,pipirai
Lazanijos makaronus isvirti kaip nurodyta ant pakuotes. Svoguna supjaustyti ir pakepti, ispausti cesnaka, pakepti. Sudeti farsa, pakepti(neperkepti).Sudeti pjaustytus pomidorus, supilti pom. padaza, padruskinti, papipirinti ir patroskinti 10 min. Rikota ismaisyti su kiausiniais, parmesanu, smulkintom petrazolem, ideti druskos.
I kepimo indo dugna deti tiek mesos padazo, kad pasidengtu dugnas. Ant jo sudedam vienas salia kito makaronus. Vel apiplam padazu. Padengiam puse rikotos misinio, pabarstom 1 st. surio. Vel dedam makaronus,padaza,rikota, suri,makaronus, padaza.Apdengiam folija ir kepam 180 C orkaiteje 45 min. Po to nuimam folija uzberiam likusi suri ir dedam i orkaite dar 10 min. pakepam.Viskas.

LAZANIJA
Makaronai lazanijai
Farsas(0,5 kg)
Svogunas
Cesnakas
Pomidorai(2-3)
Pomidoru padazas(2-3 st.)
Rikota(400 g.)
2 kiausiniai
1st. parmesano surio
3 st. fermentinio surio
Petrazoles,druska,pipirai
Lazanijos makaronus isvirti kaip nurodyta ant pakuotes. Svoguna supjaustyti ir pakepti, ispausti cesnaka, pakepti. Sudeti farsa, pakepti(neperkepti).Sudeti pjaustytus pomidorus, supilti pom. padaza, padruskinti, papipirinti ir patroskinti 10 min. Rikota ismaisyti su kiausiniais, parmesanu, smulkintom petrazolem, ideti druskos.
I kepimo indo dugna deti tiek mesos padazo, kad pasidengtu dugnas. Ant jo sudedam vienas salia kito makaronus. Vel apiplam padazu. Padengiam puse rikotos misinio, pabarstom 1 st. surio. Vel dedam makaronus,padaza,rikota, suri,makaronus, padaza.Apdengiam folija ir kepam 180 C orkaiteje 45 min. Po to nuimam folija uzberiam likusi suri ir dedam i orkaite dar 10 min. pakepam.Viskas.

QUOTE(Masiania* @ 2009 01 17, 18:22)
Ieskojau siandien naujo recepto lasisai. Galbut buciau pasinaudojusi jusu, bet siame aprasyme nematau jokio informatyvumo.
Butent kokius prieskonius naudojote? Juk variantu simtai...
Kepete ant sviesto ar alyvu aliejaus...
sigitawhatever , Srove ir kitoms merginoms
QUOTE(Azazella @ 2009 01 17, 03:07)
Manu, kad nusistatymas del mikrobangiu yra visiskai klaidingas. As pvz. bulves verdu tik mikrobangeje, viena bulve isverda per viena minute, puode tokia bulve verda minimum 20 min ir praranda viska ka turejo savyje gero. Vinintele taisykle, galiojanti gaminant mikrobanvgeje- leisti maistui pastoveti trecdali to laiko, kuri buvo gaminamas, po to tik valgyti. Pvz. jei buvo gaminama tris minutes, valgyti tik po minutes kai issijungia mikrobange.
ne vieta gincytis, bet man tavo nuomone ZIAURIAI klaidinga
QUOTE(Srove @ 2009 01 17, 08:37)
shio uzsimaniau labiausiai
bet ir kitu niamniu neatsisakyciau
QUOTE(pakasiukas @ 2009 01 17, 19:38)
Ieskojau siandien naujo recepto lasisai. Galbut buciau pasinaudojusi jusu, bet siame aprasyme nematau jokio informatyvumo.
Butent kokius prieskonius naudojote? Juk variantu simtai...
Kepete ant sviesto ar alyvu aliejaus...
Butent kokius prieskonius naudojote? Juk variantu simtai...
Kepete ant sviesto ar alyvu aliejaus...
Alyvuogiu alieju naudojau. Siaip rieskanius visi visada pagal save renkasi - ka turi ir kas jiems labiau patinka
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 17, 19:58)
Alyvuogiu alieju naudojau. Siaip rieskanius visi visada pagal save renkasi - ka turi ir kas jiems labiau patinka
Si karta buvo truputis soju padazo, zuvies priskoniai, pipiriukai.
Taigi ir sakau, kad variantu simtai, o norejosi suzinoti tavo varianta
Aciu
O stai ir as su savo sriubike "siupinine" ir varskes-manu apkepu"
Sriubike pagal Nerytes receptuka, bet buvo siek tiek ir pakeitimu
nebuvo alyvuogiu, nes ju mes nemegstam
O varskes apkepas - tradicinis:
2 pokeliai varskes
2 kiausiniai
5 saukstai cukraus
5 saukstai manu
1 stikline truputi pasildyto pieno
3 saukstai sviesto
aliejaus, dziuveseliu kepimo indui patepti ir pabarstyti
Varske, kaiusiniu trynius, cukru, tirpinta sviesta ir piene pabrinkintus manus (apie 20min) gerai issukti, baltymus isplakti iki standziu putu, sukresti i varskes mase ir atsargiai ismaisyti. Viska supilti i paruosta(patepta aliejumi ir pabarstyta dziuveseliais) kepimo inda ir kepti 200C orkaiteje apie 30 min.
Valgem su avieciu uogiene, o as da ir grietines isidejau
Sriubike pagal Nerytes receptuka, bet buvo siek tiek ir pakeitimu
O varskes apkepas - tradicinis:
2 pokeliai varskes
2 kiausiniai
5 saukstai cukraus
5 saukstai manu
1 stikline truputi pasildyto pieno
3 saukstai sviesto
aliejaus, dziuveseliu kepimo indui patepti ir pabarstyti
Varske, kaiusiniu trynius, cukru, tirpinta sviesta ir piene pabrinkintus manus (apie 20min) gerai issukti, baltymus isplakti iki standziu putu, sukresti i varskes mase ir atsargiai ismaisyti. Viska supilti i paruosta(patepta aliejumi ir pabarstyta dziuveseliais) kepimo inda ir kepti 200C orkaiteje apie 30 min.
Krevetes, Saltiena
Kibinai su varske ar skanu???
niekad nesu kepusi
, gal isbandyt kada
Kibinai su varske ar skanu???









