
sikste labai jau skaniai tavo kotletai atrodo!!!

Idedu ir as pirma karta. Patiekalas vadinasi 'tuscan chicken' - toskanietiska vistiena. Darytas is italisku patiekalu knygos.

Reikes:
serviruojant 4 zmonems
2 v.s. miltu
druskos pipiru
4 beodzius vistienos ketvircius
3 v. s. alyvu aliejaus
1 raudonas svogunas
2 skilteles cesnaku, smulkiai pjaustytu
1 raudono pipiro (saldziojo), pjaustyto kubeliais
ziupsneli safrono
150 ml vistienos sultinio arba 75ml vist. sult su 75ml sauso balto vyno
400 gr pomidoru (skardineje), supjaustyt
4 sauleje dziovintus pomidorus aliejuje, pjaustytus
225gr portabello grybu (sampinjonai kaip ir tas pats), pjaustytu (riekytu) - as nedejau, nes MB nevalgo grybu jokiu!
115g juodu bekauliuku alyvuogiu
4 v. s. citrinu sulciu
pagrazinimui basiliko lapu, as naudojau petrazole (nes tuo metu tik tai turejau)
Gaminimo metodas:
1.pamiltuoti lekste, pakrapyti su druska ir pipirais, apvolioti vistiena. Ikaitinti alyvu alieju dideliame ugniai atspariame puode (nes paskui viska det i orkaite teks, bet zinoma, galima viska ir keptuveje gamint ir tik paskui i orkaite su spec puodu).
Deti vistiena ir kepti ant vidutines ugnies kol apskrusta. Tada isimti ir padeti i sali.
2. sudeti svogunus, cesnaka ir pipirus (paprika) i puoda/keptuve, sumazinti ugni ir pakepti pamaisant apie 5 min, kol suminksteja. Tuo metu galite imaisyti safrona i sultini.
3.imaisyti pomidorus ir ju sultis, sauleje dz pomidorus, grybus, alyvuoges i ta puoda/keptuve, pamaisant patroskinti apie 3 min. Ipilti sultini su safronu ir citrinu sultim, uzvirinti viska ir ideti atgal vistiena i puoda/keptuve.
4. uzdengti ir kepti ikaitintoje orkaiteje 180 laipsniu apie 1 val, kol vista suminksteja. Papuosti su basiliku ir valgyti!
Siaip buvo parodyta paveikslely patiekta su ploksciais makaronais, as taip pat dariau.

Reikes:
serviruojant 4 zmonems
2 v.s. miltu
druskos pipiru
4 beodzius vistienos ketvircius
3 v. s. alyvu aliejaus
1 raudonas svogunas
2 skilteles cesnaku, smulkiai pjaustytu
1 raudono pipiro (saldziojo), pjaustyto kubeliais
ziupsneli safrono
150 ml vistienos sultinio arba 75ml vist. sult su 75ml sauso balto vyno
400 gr pomidoru (skardineje), supjaustyt
4 sauleje dziovintus pomidorus aliejuje, pjaustytus
225gr portabello grybu (sampinjonai kaip ir tas pats), pjaustytu (riekytu) - as nedejau, nes MB nevalgo grybu jokiu!
115g juodu bekauliuku alyvuogiu
4 v. s. citrinu sulciu
pagrazinimui basiliko lapu, as naudojau petrazole (nes tuo metu tik tai turejau)
Gaminimo metodas:
1.pamiltuoti lekste, pakrapyti su druska ir pipirais, apvolioti vistiena. Ikaitinti alyvu alieju dideliame ugniai atspariame puode (nes paskui viska det i orkaite teks, bet zinoma, galima viska ir keptuveje gamint ir tik paskui i orkaite su spec puodu).
Deti vistiena ir kepti ant vidutines ugnies kol apskrusta. Tada isimti ir padeti i sali.
2. sudeti svogunus, cesnaka ir pipirus (paprika) i puoda/keptuve, sumazinti ugni ir pakepti pamaisant apie 5 min, kol suminksteja. Tuo metu galite imaisyti safrona i sultini.
3.imaisyti pomidorus ir ju sultis, sauleje dz pomidorus, grybus, alyvuoges i ta puoda/keptuve, pamaisant patroskinti apie 3 min. Ipilti sultini su safronu ir citrinu sultim, uzvirinti viska ir ideti atgal vistiena i puoda/keptuve.
4. uzdengti ir kepti ikaitintoje orkaiteje 180 laipsniu apie 1 val, kol vista suminksteja. Papuosti su basiliku ir valgyti!

Siaip buvo parodyta paveikslely patiekta su ploksciais makaronais, as taip pat dariau.
QUOTE(ew_a @ 2009 01 19, 20:40)
noriu paklaustyti ka reikia daryti verdant zirniu sriuba, kad zirniai issileistu, viriau dvi valandas, zirniai buvo perskelti pusiau, bet neissileido. Esu girdejus, kad sodos idejus jie issileidzia, bet neturiu sodos, gal yra kokiu kitu priemoniu 

Niekad ir man neiseidavo, bet karta pamirsau ir liko kokia valanda virti, buvo mazai vandens, ir nemaisiau nes pamirsau kad verdu, nei prisvilo ir gavosi tokia tirsta sriubyte, pries tai mazdaug para laiko juos pamirkiau
Kiaulienos suktinukai


reikes:
Kiaulienos (nugarines ar kumpio)
sonines
marinuotu agurkeliu
sultinio kubelio
Uzmarinuojam is vakaro kiauliena (cesnakas,garstycios,majonezas,sojos padazas,pireskoniai).
Ant kiaulienos dedam sonines gabaliuka ir agurkeli.

Susukam ir susmeigiam dantu krapstukais.

Apkepam keptuveje trumpai,ir sudedam i kepimo inda,ir uzpilam azdaug 300g sultinio. Pasaunam i orkaite 200 laisniu temperaturoje,kepam apie 1val. Skanaus!


reikes:
Kiaulienos (nugarines ar kumpio)
sonines
marinuotu agurkeliu
sultinio kubelio
Uzmarinuojam is vakaro kiauliena (cesnakas,garstycios,majonezas,sojos padazas,pireskoniai).
Ant kiaulienos dedam sonines gabaliuka ir agurkeli.

Susukam ir susmeigiam dantu krapstukais.

Apkepam keptuveje trumpai,ir sudedam i kepimo inda,ir uzpilam azdaug 300g sultinio. Pasaunam i orkaite 200 laisniu temperaturoje,kepam apie 1val. Skanaus!

emu abu patiekalus..

QUOTE(6663 @ 2009 01 19, 21:08)
tu rik emi emi, o kada savo sedevru paduosi mum


QUOTE(pandora2006 @ 2009 01 19, 12:15)
greitai

kovoju su tinginiu..

QUOTE(ew_a @ 2009 01 19, 16:40)
noriu paklaustyti ka reikia daryti verdant zirniu sriuba, kad zirniai issileistu, viriau dvi valandas, zirniai buvo perskelti pusiau, bet neissileido. Esu girdejus, kad sodos idejus jie issileidzia, bet neturiu sodos, gal yra kokiu kitu priemoniu 

nereikia jokiu sodu ir paslapciu





Dajli atrodo labai skaniai kai jau iskepe,
bet ar viduj ten ne zalia mesa dar palikus, neiskepus pilnai?


QUOTE(lotta23 @ 2009 01 19, 21:58)
Dajli atrodo labai skaniai kai jau iskepe,
bet ar viduj ten ne zalia mesa dar palikus, neiskepus pilnai? 


iskepus ten gerai,tik nuo sonines ten tas rausvumas

Viskas butu ziauriai skanu siandien, nes nieko neviriau, sesetuke ima abu patiekaliukus, as dar priedo kotleta zuvini jamu, prie tu dvieju


QUOTE(lotta23 @ 2009 01 19, 19:38)
QUOTE(Dajli @ 2009 01 19, 19:47)
Abu nerealiai patrauklūs

o štai mūsų vakarienė

Kepenėlių kotletus dariau taip: 600g kepenėlių sumaliau, kartu ir svogūno galvą, bei 6skilteles česnako. tiesa prieš malank, kepenėles supjausčiau smulkiais gabaleliais ir ismirkiau pasudytame vandenyje koki pusvalandi. i sumaltas kepeneles dejau druskos, mesos prieskoniu, vegetos, miltu 5saukstus ir kepiau ikaitintoje keptuveje.
