Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(Lock @ 2009 01 27, 15:29)
Aha, šitą vietą ir aš žinau, pamenu, kažkada ten apsipirkinėdavom. Reiks užsukt, kai pas tėvus grįšiu.

O mes dešrelių išvis neperkam. Nes jos brangios ir neaišku, kiek ten tos mėsos išvis yra. Jau geriau grynos mėsos nusipirkt ir ką nors pasigamint.

tai beabejo geriau grynos mėsos nusipirkti, bet mes kartais užsimanom dešrelių vistiek
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 01 27, 15:29)
Nes jos brangios ir neaišku, kiek ten tos mėsos išvis yra. Jau geriau grynos mėsos nusipirkt ir ką nors pasigamint.

nera biggrin.gif bet uzkandziams gi mesos nesikepsi, tai desreles thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lingė @ 2009 01 27, 00:54)
pabandyk sita ji ne greit surugsta tad gali isivirt daugiau ir retkarciais pasimegut
pasigamink duonos rauga :ruginiu miltu0,400g ir ziupsneli druskos uzplikyk karstu vandeniu ir palik parai rugti
isrugas perkosk uzvirink suberk 0,5kgcukraus ir atsaldyk.sudek iskildytas mieles ir padet silton vieton 6-8 val kai prades atsirast putos idek 200gr razinu ,vanilino ismaisyk ir supilk i butelius ar sloikus ir po paros megaukis tokia gira gali laikyt saldytuve gan ilgai
  skanaus  ax.gif darbelio daug bet verta

Labai aciu 4u.gif .

Bet man dar vienas dalykelis neaiskus blush2.gif . Koki kieki vandens reikia uzpilti ant miltu?
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2009 01 27, 16:41)
nera biggrin.gif bet uzkandziams gi mesos nesikepsi, tai desreles thumbup.gif

O kodėl negalima užkandžiams mėsos keptis? Galima kotletų prisikepti ar kokį mėsytės gabalą, o po to jį pjaustyti ir valgyti. Arba aš užkandžiams kartais nusiperku rūkytą vištos krūtinėlę, bent jau iki pabrangimų ji kainavo apie 12.50 cestoje, tai super.
Atsakyti
mes dešreles retai perkam, vyras pripažįsta mano darytas namines, tai prišaldau ir ramu. O jei perkam dešreles vyras perka tik Tarybines.


Tiesa, taupymo sumetimais kepiau duoną pagal Oliverį, kas svarbiausia tai duonai tereikia miltų ir vandens bigsmile.gif šeštadienį kepiau pirmą kartą, mat ji rauginama apie savaitę ir tik tada kepama ir ta duona turi būti kepama kas savaitę, nes visuomet lieka raugo kitam duonos kepaliukui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 27 sausio 2009 - 16:08
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 27, 16:02)
mes dešreles retai perkam, vyras pripažįsta mano darytas namines, tai prišaldau ir ramu. O jei perkam dešreles vyras perka tik Tarybines.
Tiesa, taupymo sumetimais kepiau duoną pagal Oliverį, kas svarbiausia tai duonai tereikia miltų ir vandens  bigsmile.gif  šeštadienį kepiau pirmą kartą, mat ji rauginama apie savaitę ir tik tada kepama ir ta duona turi būti kepama kas savaitę, nes visuomet lieka raugo kitam duonos kepaliukui.

kad naminę duoną skoniu nepalyginama su pirktine sutinku, bet taupymo sumetimais kažin. aš kg duonos perku uz 2,69lt. tai nemanau, kad brangu. o kepant duoda, miltai ir elektra orkaitėje man kainuotų manau daugiau
Atsakyti
vyras pakarstavoo slapenkes biggrin.gif sake nebloga, dar atsipove, sakau tai gerai nes po 2.99 biggrin.gif sako skanu buvo kol nepasakei lotuliukas.gif jam kazkaip asociuojasi kaina su kokybe biggrin.gif bet vistiek dar gabala atsipjove biggrin.gif jau norejo ir i kiausiniene deti (sugalvojo kazkaip grizes issikepti, man visa dieno meniu sugadino) bet neleidau, sakiau sumustiniams pasilik smile.gif isvada - desryte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 01 27, 17:12)
kad naminę duoną skoniu nepalyginama su pirktine sutinku, bet taupymo sumetimais kažin. aš kg duonos perku uz 2,69lt. tai nemanau, kad brangu. o kepant duoda, miltai ir elektra orkaitėje man kainuotų manau daugiau

O kur tu taip pigiai perki duoną?

aistuzele, o tam duonos kepimui nereikia duonkepės? Gal galėtum receptą?
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2009 01 27, 15:01)
desreles mes perkam "yano" uz kg 8lt, bet tikrai skanios ax.gif


Teko ir situ ragauti thumbup.gif dar as ir virta kumpi "yano" perku(siandien kaip tik pirkau, akcija jam maximkej buvo 7,99lt uz kg) irgi labai neblogas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 27, 17:02)
mes dešreles retai perkam, vyras pripažįsta mano darytas namines, tai prišaldau ir ramu. O jei perkam dešreles vyras perka tik Tarybines.
Tiesa, taupymo sumetimais kepiau duoną pagal Oliverį, kas svarbiausia tai duonai tereikia miltų ir vandens  bigsmile.gif  šeštadienį kepiau pirmą kartą, mat ji rauginama apie savaitę ir tik tada kepama ir ta duona turi būti kepama kas savaitę, nes visuomet lieka raugo kitam duonos kepaliukui.

Gal butu galima receptuka blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 01 27, 16:18)
O kur tu taip pigiai perki duoną?

aistuzele, o tam duonos kepimui nereikia duonkepės? Gal galėtum receptą?

kadangi mano vyras mėgsta duoną, kuri kainuoja apie 5 litus, tai surizikavau blush2.gif

Duona pagal Oliverį

Pirma diena: dubenyje sumaišyti 500 gr ruginių miltų, įpilti tiek vandens, kad gautųsi minkšta tešla. Išnešti valandai į vėsią vietą pvz. balkoną, paskui pastatyti šiltoje vietoje ir uždengti plėvele.
Antra diena: pradės kilti burbulai, nieko nedarykite.
Trečia diena: tešla šiek tiek burbuliuos ir papilkės. Įmaišykite saują miltų ir šlakelį vandens, kad tešla būtų tokio pat tirštumo kaip pirmą dieną. Uždenkite plėvele.
Ketvirta diena: nieko nedarykite.
Penkta diena: turėtų pasidaryti parūgusi, atsiduoti salyklu pelenų spalvos tešla, kupina natūralių mielių. Į šią tešlą įmaišykite 1 kg ruginių miltų ir įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Minkykite 5 min. Prieš berdami druską, atidėkite 500 gr tešlos kitam kartui, uždenkite ją ir pastatykite į šalį. Kitą dieną vėl pradėsite iš pradžių. Duonos masę, kurią kepsite pasūdykite, suformuokite kepalą ir dėkite į dubenį ar miltais apibarstytu virtuviniu rankšluosčiu išklotą skardą. Palikite 14 val.
Šešta diena: kepkite duoną įkaitintoje 190 temp. orkaitėje, miltais pabarstytoje skardoje, įpjaukite gilius rėžius ir kepkite valandą arba kol apskrus ir pabeldus girdėtųsi duslus garsas. Ataušinkite ir skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 01 27, 16:18)
O kur tu taip pigiai perki duoną?

pas mus prie namų Šiauliuose yra "TAU" parduotuvė, tai ten visada perku duoną ir grietinę (2,09) ir šiaip jei ko pritrūkstam, kai šalia tai dažnai tenka užeiti. Duona vadinasi: "valstiečių duona", o gamintojas: "BITUTĖ"
Atsakyti