Įkraunama...
Įkraunama...

Klubų sąnariai, kas ir kaip?

kai mums buvo 2 mėn. pasitikrinom pas ortopedus kauniečius, jie tą pačią minutę uždėjo pagalvėlę, panešiojom 1 mėn. ir numetėm, o pas gydytojus ėjo praėjus 3 mėn po pirmo apsilankymo, pamelavau, sakiau, kad visą laiką nešiojpm, jie sakė kad dar negerai reiks dar 3 mėn panešioti, nuvažiavau su mergaite į vilnių, santariškes pas ortopedę, ji padarė rengeną ir viskas gerai, nereikia ir nereikėjo jos nešioti
labai gailiuosi, kad iškarto nepadarėm rengeno, o patikėjom ultra garso tyrimais, nors ir jie rodė tik milimetrų paklaidą tarp klubiukų, ko nežinojo kauno daktarai, jie skyrė, nes taip norėjo
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 08 11, 08:12)
Mums kiekvieno apsilankymo pas chirurga metu vis pabrezdavo, kad neduoti kojoms jokio poilsio, kad negaileti vaiko, kad nebutu jokiu pertrauku ir t.t.......maudydavome tik be tos pagalveles, bet neleisdavome suglausti koju, laikydavome ranka, kad issizergusi butu...... O pagalveles dabar tiksliai nepamenu bet per 6 men sunesiojome tris.....daktaras kiekvieno vizito metu pamatuodavo su liniuote tarp kojyciu ir jeigu budavome labai paauge israsydavo nauja. Va su tom naujom tai bedos turejom, jos gi didesnes, vaikas neprates, rekdavo vis vakara paprastai......

O siaip kiek pamenu man didziausia problema budavo, kaip jas isplauti......nuimti nesinori, nuo ranku ji tepasi, nes vis sviesios pasitaikydavo..... tai plovem gal viena pagalvele, kol ji mieojo, prazergeme, o isdziovinome ant elektrinio radiotoriaus per pora val.

Ir dar...nezinau kodel bet mums dare echoskopija, ultragarso net neskyre......gal todel kad buvo problema truputeli rimtesne nei isnire klubiukai......mums buvo jie neissvyste, nebuvo tos duobutes kur kauliukas turi ieiti..... tai ir nesiojome daug ilgiau nei 3 men.

Mes neskalbem visai, nes instrukcijoje buvo parasyta, kad skalbti negalima. Tai ir vaiksciojom su baisiausia purviniausia, stengdavausi vis kaip nors po rubeliais paslepti...
O gal jusu daktaras Borisevicius is KMUK?
Atsakyti
QUOTE (tany @ 2004 08 14, 20:05)
QUOTE (tauskalyte @ 2004 08 12, 11:50)
mum gydytoja sake, kad echoskopija rodo 70 proc. teisybes, o rentgenas 90 proc. kiek siuose zodziuose tiesos sunku pasakyti, bet mm padare rentgena ir tiksliai pabraize kampus, sake viskas gerai... dabar lankom masazus. ziuresim kiek tai duos naudos...
beje, dekui visoms uz pasidalinimus patirtimi apie ta nelemta Freika :-))))

O kur jus gydotės?

Dainavos poliklinikoje. ir iek pamenu lankemes pas gydytoja Laurinaviciene, jinai yra kazkokio skyriaus vedeja, man pasirode visai rimta gydytoja
Atsakyti
Merginos, nezinau ar pasakysiu naujiena. Bet freiko pagalveles israso vien Kaunieciams vaikeliukams. Specialiai padariau tyrima - ir nusprendziau kad kauno ortopedines nori prakist tu daiktu kuo daugiau, todel ir israso tuos biesus. Maniskei gyd. BORISEVICIUS liepe kategoriskai nesiot pagalveles, nuvarem pas kita kauno gydytoja (ilga istorija, ji pasirode beeesanti to paties boriseviciaus mokine) irgi sako nesiokit - bet jau nebetaip kategoriskai. O kai nuvaziavom I vilniu - pas Zitkeviciu (atrodo) nereikia tos pagalves nesiot.

Jei Kaune nustato displazija - [patarciau vaziuot i Vilniu ten tikrai pasakys ar reikia ar ne.

Kauno medikai/chirurgai feuuuuuuuuuuuu
Atsakyti
Mums taip pat pasake,kad klubu sanariai neissivyste,santariskese tarp koju metalini stryba uzriso ,prie kulniuku.Ir nuimti tik maudant.Mes nesiojome nuo 1.5men iki5.5men,dabar dar vystiti placiai reika beveik 7men nevysciau,rugseji vel vizitas pas ortopeda paziuresim.Jei reikia nesioti,tai geriau nesioti,greiciau sugys.
Atsakyti
siulau daryt rengena, mum reikejo nesiot o kai po men padare pasirodo nereikejo , o raumenu tonusas padidejes,
Atsakyti
Sakykit, ar klubo sanariukai buvo isnire jau iskarto po gimdymo. Artima moteris pagimde dukryte, tai gydytojas sake, kad isnire klubo sanariukai. kazkodel tos pagalveles jai dar nededa. (mergaitei dabar 4 dienos)
Atsakyti
Taip is kart po gimdymo pasake padidejes raumenu tonusas,liepe masazuoti.
Bet po to nukreipe pas ortopedus,ir uzdejo tarp kojyciu metaline lentele.Dar irdabar 7.5men.placiai vystyti.
Atsakyti
Oi mamytes, su tom Freiko pagalvelem panasiai kaip su NSO. biggrin.gif .Bet linksma tiktada kai ju nereikia arba JAU nereikia.mano Ugnei reikejo nuo 3.5 men.Nesiojom saziningai iki 7 men.Viskas susitvarke.Bet as iki dabar nezinau ar tai buvo butina.Abejojau tada abejoju ir dabar, bet tada nusprendziau kad geriau pakankint maza vaikeli 3 men. negu paskui ji vargtu visa gyvenima.Buvo visko ir man sunku ir ji nerami( nors priprato).Bet va viena kojyte sleivoja iki dabar.Drauges mergaitei irgi reikejo bet ji nedejo tai jos jau 5.5metuku bet sleivoja ir labai stipriai.Na tiesiog nezinau nei ka pasakyt, bet gal geriau apsidraust.vel gi manau kad tie gydytojai daugiau nieko ir nedaro kaip tik apsidraudzia.Ir dar pastebejau kad butent Kaune tas dalykas labiau "ishbujojes".Mes Lankemes Raudonajam Kryziui tai buvo laaaaabai nemaloni gydytoja su visokiom replikom ,bet mes jos klausem.Taigi sunku ka patart tuo klausymu.
P.S.Bet jei vel reiketu viska pakartot elgciaus taip pat.
Atsakyti
Mano dukrytė pagalvėlę nešiojo nuo trečio iki šešto mėnesio- taigi, iš viso 3 mėnesius. Ir viskas susitvarkė (buvo neišsivystęs vieno klubo sanarys). Bet tą pagalvėlę nešiojom sąžiningai- po trijų nešiojimo mėnesių ji atrodė apgailėtinai. Šalia pagalvėlės dar darydavau mankštelę kiekvieną kartą kai keisdavau sauskelnes.
Atsakyti
Musu mažylė irgi nešiojo.Bet nuo 2 sav. ir apie 2 mėnesius.O rengeno aš neleidau daryti,su ultragarsu man atrodo saugiau.Rentgenas gali vaisingumui pakenkti,nors sako tikslumas 100%.Sako kad kuo ankščiau pradedi nešioti tuo greičiau susitvarko.Bet kai darė nuotrauką su ultragarsu jau po 2 mėn.,tai gydytoja sakė kad pas jus viskas tvarkoj, gal net nereikėjo nešioti.Tai siųlyčiau daugiau pasikonsultuoti.O nešioti reikia sąžiningai,nes kitaip nėra tikslo.
Atsakyti
Mes irgi nešiojom nuo trečio iki šešto mėnesio- taigi iš viso 3 mėnesius. Bet nešiojom sąžiningai, ne taip kaip kiti būna uždeda tik nakčiai, ar dienai. Kai uždėjom pirmą kartą mano pana kelias valandas žviegė, o vėliau apsiprato. Vienintelis nepatogumas buvo tas, kad tekdavo visada miegoti ant nugaros.
Sėkmės nešiojant, viskas bus gerai.
Atsakyti