QUOTE(daividija @ 2009 09 24, 10:56)
Noreciau pasigincyti.Miltai turi labai daug reiksmes bandeliu,duonos gamybai.Zinoma,kad ne vien tik nuo ju priklauso,o nuo minkymo,kuo ilgiau minkai,tuo puresnes gaunasi,taip pat nuo teslos kietumo,kuo minkstesne tesla,tuo geriau.Cia kas liecia namines bandeles,duonos kepykloj nedirbau,tai nezinau.
Bet,kad miltai turi buti tinkami,tai faktas kaip blynas.
O aš kaip tik daugelį metų duonos kepykloje dirbau

Taip, miltai reikšmės turi, bet tikrai ne tokios dideles, kad cia reiketu per kelis puslapius visoms surasyti kokius naudoja

Geriausi ir tinkamiausi bandelėms, biskvitams ir šiaip visiems kepiniams yra Malsenos "Karališki", tai pagal juos ir reikėtų vadovautis perkant kažką panašaus. Tešla, taip kuo daugiau minkant tuo geresnė būna, tačiau negalima ir perminkyti, nes išgaruoja per daug vandens ir kepiniai nebūna minkšti (nebent jeigu turite tešlos minkyklė tada - taip). Į bandeles reikia dėti ne sveistą, o aliejų arba margariną (idealiausia margariną), tada jos bus minkštos. Taip pat derėtų atsiminti, jog norint pasigaminti kuo minkštesnių bandelių, nereikia dėti baltymų, nes jie kepdami denatūruojasi ir sukietėja, kas, kaip žinia, nevyksta su tryniais. Žinoma nesakau, kad reikėtų atsisakytį baltymų, tačiau daug nedėti. Kad bandelės būtų minkštos namų sąlygomis galima ant orkaitės dugno padėti dubenėlį su vandeniu, arba kai bandelės jau apkepė ištraukti ir apipurkšti vandeniu.