Įkraunama...
Įkraunama...

Priešlaikinis gimdymas

Sveikos būsimos ir esamos mamytės,

gal pagimdėt anksčiau termino? Kiek tada buvo savaičių
jūsų mažyliui, kaip sekėsi vėliau ir dabar. Papasakokit
dėl ko įvyko priešlaikinis gimdymas.
Ačiū už atsakymus
Atsakyti
Aciu dievui, neturiu tokios istorijos papasakoti smile.gif
Atsakyti
As pagimdziau 3,5 savaitem anksciau. Tik isejau i dekreta, sakau, dabar tai pailsesiu, pasilepinsiu. Bet kur tau - is karto vaikas i si pasauli pasibelde. Sunus gime 53 cm ir 3 kg. Labai gerai issivystes - is karto gavom 10 balu!
Beja, ne kiekvieno prieslaikinio gimdymo reikia bijoti. Girdejau labai kompetentingos gydytojos pasisakyma, kad paskutinias 4 savaites pries gimdyma kudikis daugiau nebesivysto. Tik svori priaugineja, ko pasekoje tik gimdyti sunkiau.
Ne kiekvienas pries termina gimes vaikas yra automatiskai neisnesiotas. Paskutiniu metu medicina daugiau orentuojasi ne i gimdymo termina, bet i vaiko svori. Jei maziau nei 2,5 kg - vaikas neisnesiotas. (Bent jau taip vienoje brosiuroje skaiciau). Beja, ir nustatytu laiku gime vaikuciai, kurie maziau sveria - skaitomi neisnesiotais.
Atsakyti
Gimdziau 2 sav anksciau, gime 2.895kg ir 49cm dukryte. gydytoja sake, kad nuo 38sav vaikas jau isnesiotas. Ivertino 8 balais, nes del apsisukusios virksteles buvo pridususi. Dabar turim gudria trimete. clap.gif
Atsakyti
Gimdžiau 36 savaičių mergytę - kaip ir neišnešiota, bet svėrė 3060g ir ūgio turėjo 50cm.Viskas buvo išsivystę, pati kvėpavo, valgė ir t.t., inkubatorių nereikėjo. Taip kad ir neaišku - per ankstyva ji ar ne, nes pagal svorį ir ūgį nepsakytum rolleyes.gif Dabar auga labai smarkiai, viskas kaip ir OK
O įvertinimą gavom 9-10 balų (čia kažkaip iš karto gimus ir po 5 min.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiuke2002: 17 kovo 2004 - 09:35
QUOTE (catina @ 2004 03 16, 23:49)
Girdejau labai kompetentingos gydytojos pasisakyma, kad paskutinias 4 savaites pries gimdyma kudikis daugiau nebesivysto. Tik svori priaugineja, ko pasekoje tik gimdyti sunkiau.

Butent! Iki 37savaites vaikas vystosi, o likusias tris tik svori augina, kad mamai sunkiau pagimdyti butu rolleyes.gif
Atsakyti
na, mano istorija daug kas zino - panele gime 30 sav, svere 1650g ir buvo 41 cm dydzio. Is pradziu maitino per zonda, gulejo inkubatoriuje, veliau sildomoje lovyteje. Is ligonines isleido 5 sav, kai jau svere virs 2300. Paprastai neisnesiotus kudikius, jei nera jokiu kitu problemu ligonineje laiko, kol jie pasiekia 2kg riba.

Man pats gimdymas buvo lengvas - saramiai prasidejo netiketai ir gan dazni. Kai gimdziau neleido stangintis - panele pati islindo. Ja man tik parode ir isnese i inkubatoriu - pirma para dar deguonies terapija taike.
Plauciai jau buvo beveik issivyste, retinopatijos isvengem.

Priezasties niekas nenustatinejo.

Dabar jau beveik nesiskiria nuo bendraamziu, tik kad yra labai islepinta. Is problemu yra likes tik labai padidejes raumenu tonusas, del ko vaiksto ant pirstu galiuku. Ir siaip nelabai randam sau tinkamu batuku - pedute yra maza, o keltis gan auksta ir jei batas tinka pagal ilgi - koja paprasciausiai i ji neitelpa. Planuojam kelione i Kauna - VLN atsisake siuti ortopedinius batukus, motyvuodami tuo, kad neturi tokiu mazu formu.
Atsakyti
Laba gimem 30-32 sav .pagal placenta 30 sav . Vaikutis 2500kg smile.gif 48 cm . Plauciu ventiliacija 8 dienos ,plauciukai nebuvo atsidare ,atidarinejo vaistukais ,isdeginti deguomim kvepavimo takai . Stojo sirdele ,vienu momentu blogai funkcionavo inkstukai ,inkubatorius ligonineje ,inkubatorius santariskese . Gelta uzsitesus ,itarimas vandenlige ,aisku retinopatijos tyrimas . Vaika nurase tik gimdymo namuose ,bet isgyvenom. dabar po 9 metu galiu pasakyt tik tiek nezinau is kur tu jegu buvo ,ir piena nusitraukinet (nes iskart pasake pieno nebus is kur pas jus pienas, pas jus net krutines nera ) ispradziu po lasiuka ,poto po puses stiklines is ligonines isvaziuojant puslitri palikau tai sesutei kuri sake pieno nebus laugh.gif laugh.gif laugh.gif Sunku buvo ,ir isikovot prie vaiko but nes kai inkubatoriuje buli nelabai mama salia leidzia bet nieko sugebejau , atveze inkubatoriu i palata ,poto sildoma lovele ,vel inkubatorius ,nes gelta paumejo ,kvarco terapija ir panasiai . Prognoze sedes apie metus ,kalbet prades ne anksciau dvieju ir isvis bus atsilikus ivairiapusiskai ,nes buvo deguonies bada apturejus . 6 men atsisedo ,7 men istare pirmaji zodi ,1.4men puikiai raiskiai snekejo (kas labai reta ) ,14 men pradejo vaikscioti .Ilgai cia pasakoti ,bet kai pasiziuriu i sita dabar jau dicke ,ji kitus lenkia ugiu ,mokosi tiesiok puikiai ,tesiok stebiuosi kaip greit nuraso gydytojai smile.gif
P.s jei ant pirstuku vaiksto silvute neziurejo jus del achillo sausgysliu ,gal jos patrumpejusios . pas mazaja taip ji net begioja ant pirsteliu jei be batuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE (renax @ 2004 04 06, 16:54)

P.s jei ant pirstuku vaiksto silvute neziurejo jus del achillo sausgysliu ,gal jos patrumpejusios . pas mazaja taip ji net begioja ant pirsteliu jei be batuku smile.gif

o kaip jas turi ziureti - tikrinti. Mums tik taip pamaige kojyte ir liepe mankstinti, kad nesutrumpetu sausgysles. Ir vakar jau batukus parsivezem, tai bent po kelias val i diena maunu.
Atsakyti
Mes buvom pas ortopeda turejom 20 spec masazu ,nes kol sausgysles per trumpos jiems skauda kai batuke raumenys tempesi ,na su laiku istempem smile.gif Masaziukai ,spec lankstymai ir panasiai .
Atsakyti
.......na as pagimdziau 2.5sav.anksciau,leliukas svere 2.643 ir 47cm.,bet cia jauciu pati prisidirbau,nes pirkom buta ir labai jau norejosi tvarkytis,tai is vakaro issiskalbiau uzuolaidas,issivaliau langus,o nakti jau prasidejo skausmai nugaroj,ryte vyras nuveze- tai gydytoja pasake,kad dar negimdysiu ir pagulde i ligonine,o as tiek verkiau,kad cia reikes gulet toj ligoninej,kad kaip nuvede i palata,as taip nusiraminau ir atsiguliau,gal po 5min. pajauciau keista ,karsta jausma,nubego vandenys,na ir pagimdziau,o mano leliukas gime sveikutelis,tik maziukas,buvo labai valgus,neatpilynejo,priaugdavo pradzioj po 1.8kg.per menesi,o viena tai 2.200kg.,tai gydytoja net stebejosikad lyg taip ir nebunabet jauciu ,kad blogai pasvere,na ,o dabar tai tikrai net negaleciau pasakyti,kad gime toks maziukas,visas pajacas,trys metai,sveria 16kg. uz savo bendraamzius didesnis,judrus normalus vaikas,taip,kad cia tas gimdymas keliom savaitem anksciau,manau,kad nieko blogo,mamai lengviau gimdyt rolleyes.gif
Atsakyti
Renax, Silvute kokios jūs stiprios, tiek visko
patyrėt taip ir stogas galėjo pavažiuot..
Beje daug labai garsių žmonių gimė anksčiau
laiko, tad ir jūsų mergaitės gal ateitį bus
kokios garsios personos..
Sėkmės smile.gif
Atsakyti