Įkraunama...
Įkraunama...

Kojinytės, batukai, tapkutės (schemos)

QUOTE(shimmer @ 2015 02 10, 22:13)
gal kas galetu  tai lietuviskai aprasyti blush2.gif
http://leoservis_ru/...yazhem-tapochki



QUOTE(Abelo @ 2015 02 11, 21:54)
Nu, nepatingejau ir surasiau kaip supratau. Man atrodo, kad tam aprasyme dar ir kelios klaidos iveltos, tai parasiau, kaip mano nuomone turi but, remiantis foto.

Nukeltu akiu tapukai
Dydis priklauso nuo uždėtų akių skaičiaus. Kaip supratau, aprašytos 37-38 dydžio tapkutės.

Uždėti 68 akis. Megzti 4 eiles kraštelio. Pateiktam pvz., kiek įžiūriu foto, tai 1gera, 1išvirkščia akis. Toliau pasižymėti dvi vidurines akis (1foto matosi, kad tamsesnio siūlo dvi akutes vidury bus). Toliau 5 eilė yra pirmoji rašto eilė. Rašto eiles ir skaičiuoja.

1eilė (geroji pusė): imam kitos spalvos siūlą (pateiktam pvz - rožinis), 3akis gerom, 1 nukeliam, kad siūlas liktų už mezginio. Taip kartoti iki vidurinių pasižymėtų akių (toliau VA). Prieš pirmą VA darom užmetimą, tokiau abi VA nukeliam (siūlas lieka už mezginio), vėl užmetimas, *3geros, 1 nukeliam*. Tarp * kartojam iki eilės galo.
2eilė (blogoji pusė): *3geros akys, 1nukeliam, kad siūlas būtų prieš mezginį*. Tarp * kartojam iki VA. Abipus VA esančius užmetimus išmegzti geraja persukta akimi, pačias VA nukelti nemezgant, kad siūlas būtų prieš mezginį (kaip su visom tamsaus siūlo akim šitoj eilėj).

3eilė (GP): megzti tamsiu siūlu, rožinį paliekam. 1gera, 1 nukelti (siūlas už mezginio), *3 geros, 1 nukeliam, 3 geros*. Tarp * kartoti iki VA. Prieš pirmą VA darom užmetimą, tokiau abi VA nukeliam (siūlas lieka už mezginio), vėl užmetimas, *3geros, 1 nukeliam*. Tarp * kartojam iki eilės galo.
4eilė (BP): 1gera, 1 nukelti (siūlas prieš mezginį), *3 geros, 1 nukeliam, 3 geros*. Tarp * kartoti iki VA. Abipus VA esančius užmetimus išmegzti geraja persukta akimi, pačias VA išmegzti išvirkščiom akim. Toliau vėl * iki galo.

5eilė (GP): megzti rožiniu siūlu taip kaip 1eilę.

6eilė, kaip 2.

7 eilėj vėl keičiam siūlą ir kaip 3 eilę.

Ir t.t.
Kai bus po 7 eiles kiekvienos spalvos gėlyčių, ant virbalų turėtų būti 96 akys. Toliau 2 eilutės (1geros pusės, kita blogos) mezgamos rausvu siūlu, abiejose eilėse visos akys išmezgamos geromis. Ir dar 2 eilutės tamsiu siūlu, taip pat gerom akim.

Formuojamas padukas ir šonai. Kad būtų tvirtesnis, autorė mezgė sudėjus abu siūlus. Pradedama nuo 42 akies nuo krašto. 12 gerom akim, apsukam mezginį. 11 gerom akim, 2 sumegzt išvirkščiai, vėl apsukam mezginį. 11 gerom, 2 sumegzt ir taip toliau. Pradeda lenktis kraštai, formuodami tapuko šonus (žr. foto).

Kai pasibaigia ant virbalų buvusios šoninės akys, formuojasi užkulnis. Mezgam taip pat (11 gerom, 2sumegzt), tik tą paskutinę akį reikia primegzt iš krašto. Pažiūrėkit, foto, gal bus aišku. Tik autorė iš foto matosi, kad paliko kulnui tik tamsų siūlą. Ir tęsiamas sumezginėjimas iki viršaus, kol lieka tik 12 akių. Jas nuleidžiam. Sukaišiojam siūlų galus ir galim pradėt megzt antrą wink.gif

Atsakyti

http://natniko493.ru/master-klass/мастер-класс-сапожки-домашние-на-вой.html(nerti batai)

http://www.liveinternet.ru/users/jaroslava_alex/post341897007/ (nertibatai)

 


Pridėta:

Atsakyti

.


Pridėta:

Atsakyti