Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurytės, skrybėlytės, skarelės (schemos)

Kaip įsiūti kepurei pamušalą:

user posted image

http://club.osinka.r...%...69&start=15
http://forum.knitty....showtopic=14533

"pamusala darau taip, pasiimu medziaga, paskaiciuoju ploti, tarkim galvyte 50 cm tada darau 25 cm x 2 + 1 cm rezerve susiuvimui. Dar priklauso kokia medziaga, pas mane tamposi dar gerai, jei nesitampo medziaga , tada reikia dar rezervo uzdeti. Iskerpu norimo plocio staciakampi, isilgai sulenkiu ir nukerpu kampuka per abi puses ir atvertus gauni suapvalinta virsu. Viska susiunu.
Kepure reikia ciut didesne daryti, bet tikrai nedaug, nes jei megsta, ji tamposi, tik ilgi tai tikrai daug didesni reikia daryti . Siaip pamusalas kepures visada buna toks laisvesnis, na ne taip kad pirktinese kepurese buna, bet kai uzsideda ant galvytes viskas apsitempia".
(Laura_online)
Atsakyti
QUOTE(Alacka33 @ 2014 02 25, 20:38)

QUOTE(Alacka33 @ 2014 02 26, 10:27)
Aš pati gan ilgai ieškojau aprašymo, radau angliškai http://grosblog.word...sweet-baby-cap/ ir noriu pasidalint vertimu:

APRAŠYMAS
(jau su komentarais "iš asmeninės patirties)
Matas: 28akys = 10cm (nematavau)

Siūlai: 50g (vienai kepurėlei užtekau 25g (90m) kašmyro (60% lana merino, 40% kašmyro)siūliukų; jais rekomenduojama megzti 3,5 - 4 Nr virbalais; aš mezgiau virbaliukais, kurie tokio stoio, kaip kad tie 5, kuriais tradiciškai mezgam kojines/pirštines)

Dydžiai: 6 mėn (maniškės, tikiuos, tiks naujagimėms...) (1) 2m

Užmesti 121 (125) 131 akį ant 2,5mm vielute sujungtų virbalų, apmegzti 7 eiles ripsu (viena eilutė gerom, kita - išvirkščiom akim), tuomet paimame 3mm virbalus ir mezgame lygiu raštu, kaitaliodami spalvas kas dvi eiles (mano kepurėlės vinspalvės).

Skančioje eilutėje akys uždedamos ir suimamos tokiu būdu:
1 geroji, vienas užmetimas, 18 (18) 19 gerųjų; trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (19) 20 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji, vienas užmetimas, 18 (19) 20 gerųjų, trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (19) 20 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji, vienas užmetimas, 18 (19) 20 gerųjų, trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (18) 19 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji
Kartoti šiuos uždėjimus ir suėmimus kas antrą eilutę, 8 (9) 10 apėjimų, tuomet daryti tik suėmimus kas antrą eilutę, kol lieka 7 (11) 11 akių. Tada suiminėti akis po dvi, kol liks vienintelė akis.

Raištelius primezgiau taip: iš dviejų šoninių kampelių išmezgiau po 4 akis; vieną nukeliu, viną išmezgu, vieną nukeliu, siūlą palikdama priešaky, vieną (paskutinę) išmezgu išvirkščiai; apsuku - kartoju taip pat. Mezgam tol, kol atrodo, kad ilgio pakanka... O dar galima žarneles nusimegzti pradžioj, ir įmegzti į pirmąją kepurytės eilutę, gausis dar dailiau.

Tik žiūriu, kad reik patikslint šį tą...
Kepurytė mezgama RATU - APVALIAI, na, kaip kojinė. Užtat ir sako pirmas eilutes megzt "ripsu" - vieną eilutę gerom akim, kitą išvirkščiom (nes kitaip nesigautų tas ripsas  ), o paskui jau megzt tik gerom.
Tam angliškam variante siūlo megzt ant vielut sujungtų virbalų, bet, iš teisybės, patogiau megzt paprastais tiesiais virbalais kaip kojinėms. Va, tik bėda, kad, ypač jei siūlai storesni/kepuriukas didesnis, tai nelabai telpa visos akys ant tų standartinio ilgio kojinių virbalų, arba labai jau reikia saugot, kad akys "nepabėgtų". Aš imu megzt keturiais virbaliukais, kai akių kiek sumažėja - tada ant vieno virbalo būna po vieną "snapelį".
O dar - nuo tos eilutės, kur reikia pradėt daryt tik suėmimus, tai suėmimus darau tik ten, kur ir buvo "takelis", o ten, kur buvo uždėjimų "takelis" (su skylutėm) tiesiog mezgu geras akis. - iki pat viršaus. Iš pradžių man tas pasirodė įtartina, bet iš tiesų viskas gerai pavyksta 
Na, sėkmės visom, kas imsitės šito darbelio
Atsakyti
user posted image
user posted image
Atsakyti
user posted image
QUOTE(Ievuxe @ 2014 05 28, 15:08)
Labai issamus paaiskinimas, kaip tuos skrybelaiciu bryliukus padaryt tokius grazius ir klusnius, kad nesiraitytu smile.gif

http://www.liveinter.../post324580282/
Atsakyti
Pats paprasčiausias "tinklelis":
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(vivilitta @ 2014 06 29, 20:45)
Ačiū už įvertinimą smile.gif
Sunkoka rasti berniukams kažką "šviežesnio". Radau rombiukais kepurytės schemutę, tik nėriau plačiau, kad gautųsi beretytė. Įkeliu, gal kam prireiks:
http://st.stranamam....68090_55781.jpg


user posted image
Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2015 02 21, 16:46)
O čia mano mažutė kepka, mažam berneliui iš merino vilnelės
user posted image



QUOTE(Abelo @ 2015 02 21, 22:20)
Prašom smile.gif
http://blog.deramore...uilting-stitch/
Tik aš mezgiau ratu, tai blogos pusės eiles dariau atvirkščiai nei aprašyta. Ir tarpeliuose mezgiau ne vieną, o tris eilutes tamsiai mėlynas (rašte jos šviesiai mėlynos), nes man norėjos daugiau to mėlynumo smile.gif

Atsakyti
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Labai issamus paaiskinimas, kaip tuos skrybelaiciu bryliukus padaryt tokius grazius ir klusnius, kad nesiraitytu smile.gif

http://www.liveinter.../post324580282/
*
O kur rasti tos juosteles pirkti?
Atsakyti
QUOTE(justicir @ 2009 01 18, 19:41)
Merginos, visų patogumui sukūriau šią temą, kad būtų kuo lengviau atrasti schemutes.

Labai prašau, nerašykite čia komentarų ir prašymų.


Paskutinė kepurių tema prašymams, komentarams – čia.
Atsakyti