QUOTE(hobo @ 2005 04 19, 12:24)
kas yra "LEČAS" ?
Hobo, nors tu ir sudirbai mano skaniąją okroško sriubytę, bet pasitarnausiu tau ir vėlei (vaje, ar tik aš neįsikinkau į vergiją?)
Lečo (vengriškai Lescó, dar vadinama Peperonata) yra troškinys iš paprikos, pomidorų ir svogūnų.
Lečo (konservuotos/ marinuotos) būna parduotuvėse stiklainiuose prie visų konservuotų gėrybių.
Žalios arba geltonos paprikos supjaustomos postambiais gabalėliais ir troškinamos su pomidorais bei saldžiosios paprikos milteliais, kol susidarys homogeniška masė ir paprikos susmuks. Dažnai šis pagrindinis lečo paįvairinamas svogūnais, spirgučiais ir vynu. Įvairovės dėlei galima įdėti aštrios rūkytos dešros, na, kad ir medžiotojų dešrelių.
Prašom, džiaukitės virtuvės paįvairinimu.
Elena mane aplenkė
QUOTE(hobo @ 2005 04 19, 12:55)
lečo, tai man rodos man patiktų.
Tada varyk į pardą Ieškok prie konservuotų agurkų
Sveikos mergaičiukės.Delano restorane esu valgiusi labai skania sriubytę - mėsos šiupininę tikrai jėga buvo Vis kai ten nueinu ir valgau ją pastoviai, nes labai skani.
Bet gal kas žinot kaip ją pasigaminti
Būčiau labai dėkinga.O dabar kai laukiuosi tai tik ir svajoju apie ją
Kaip mergaičiukės ją pagaminti??????????????????
Bet gal kas žinot kaip ją pasigaminti
Būčiau labai dėkinga.O dabar kai laukiuosi tai tik ir svajoju apie ją
Kaip mergaičiukės ją pagaminti??????????????????
Mes ''Sudaruskoj'' siupinine valgem .Labai skanu buvo .Pasiskaiciau ir atrodo cia radau receptuka,reiks isbandyt
Pasiskaičiau čia apie salianką ir nelabai suprantu...
Galvojau, kad tai yra patiekalas kilęs iš rytų, o pasirodo iš Estijos
Norėčiau jos pasidaryti, bet kad receptai gana skirtingi, kurią aš valgiau buvo tarkuota daktariška dešra, raugintais agurkais ir t.t.
Gal kas žinote tikrą originalų receptą?
Aš valgiau "Čili", tai gal jie gamina visai ne salianką, o tik vadina salianka????
Galvojau, kad tai yra patiekalas kilęs iš rytų, o pasirodo iš Estijos
Norėčiau jos pasidaryti, bet kad receptai gana skirtingi, kurią aš valgiau buvo tarkuota daktariška dešra, raugintais agurkais ir t.t.
Gal kas žinote tikrą originalų receptą?
Aš valgiau "Čili", tai gal jie gamina visai ne salianką, o tik vadina salianka????
Aš turiu štai tokį receptėlį
Algimanto Masiulio solianka
Po 100 g vištienos, jautienos su lajumi ir kito gyvulio mėsos smulkiai supjaustyti (cukraus gabaliukų dydžio), sudėti į puodą su nedaug vandens, paskaninti druska, įtarkuoti tris morkas. Užkaisti. Tuomet į atskirą indą supjaustyti kelis nedidelio šviežio kopūsto lapus (pusantros saujos), sudėti stiklinę virtų pupelių, šiaudeliais supjaustytą virtą burokėlį ir tris vidutinio dydžio bulves, supjaustytas cukraus dvigubo dydžio gabaliukais. Apkepti su 2-3 šaukštais margarino du žiedeliais supjaustytus svogūnus. Visa tai sudėti į verdančią mėsą. Po to sudėti apkeptas su margarinu dvi juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas, 10 kvepiančių pipirų. Baigiant virti, įdėti 5-6 šaukštus Suslavičiaus aštraus kečupo.
Atskirai lėkštutėje turėtų būti pasmulkinta galvutė česnako, krapų, petražolių (salierų lapų), svogūnų laiškų, stiklinė alyvuogių be kauliukų, mažais gabaliukais supjaustytos 3-4 dešrelės (sosiskos). Visa tai, išskyrus česnakus, sudėti į šiupininę.
Jei jos skonis rūgštokas, pridėti cukraus. Į lėkštę įdėti grietinės, o tuomet pilti sriubą, užberti smulkinto česnako.
Algimanto Masiulio solianka
Po 100 g vištienos, jautienos su lajumi ir kito gyvulio mėsos smulkiai supjaustyti (cukraus gabaliukų dydžio), sudėti į puodą su nedaug vandens, paskaninti druska, įtarkuoti tris morkas. Užkaisti. Tuomet į atskirą indą supjaustyti kelis nedidelio šviežio kopūsto lapus (pusantros saujos), sudėti stiklinę virtų pupelių, šiaudeliais supjaustytą virtą burokėlį ir tris vidutinio dydžio bulves, supjaustytas cukraus dvigubo dydžio gabaliukais. Apkepti su 2-3 šaukštais margarino du žiedeliais supjaustytus svogūnus. Visa tai sudėti į verdančią mėsą. Po to sudėti apkeptas su margarinu dvi juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas, 10 kvepiančių pipirų. Baigiant virti, įdėti 5-6 šaukštus Suslavičiaus aštraus kečupo.
Atskirai lėkštutėje turėtų būti pasmulkinta galvutė česnako, krapų, petražolių (salierų lapų), svogūnų laiškų, stiklinė alyvuogių be kauliukų, mažais gabaliukais supjaustytos 3-4 dešrelės (sosiskos). Visa tai, išskyrus česnakus, sudėti į šiupininę.
Jei jos skonis rūgštokas, pridėti cukraus. Į lėkštę įdėti grietinės, o tuomet pilti sriubą, užberti smulkinto česnako.
QUOTE(Vilija+ @ 2005 07 26, 17:21)
Sveikos mergaičiukės.Delano restorane esu valgiusi labai skania sriubytę - mėsos šiupininę tikrai jėga buvo Vis kai ten nueinu ir valgau ją pastoviai, nes labai skani.
Bet gal kas žinot kaip ją pasigaminti
Būčiau labai dėkinga.O dabar kai laukiuosi tai tik ir svajoju apie ją
Kaip mergaičiukės ją pagaminti??????????????????
Bet gal kas žinot kaip ją pasigaminti
Būčiau labai dėkinga.O dabar kai laukiuosi tai tik ir svajoju apie ją
Kaip mergaičiukės ją pagaminti??????????????????
Sveikutės, tai ar tikrai niekas nežinote kai pasigaminti mėsos šiupininę , nes man ji irgi labai skani ir sosti . Tai greičiausiai nėra kažkos naujas patiekalas, gal ir jūsų mamos ar močiutės gamindavo, labai norėčiau receptukų. atrodo, kad iš sriubų ją vieną galėčiau pastoviai valgyti
aš delano restorane nesilankau, tad gal galima pasakyti bent ingridientus. o mes visos ir sukurpsim receptuką be to, aš namie gaminu mėsišką pupelių šiupininę. tai gal čia kažkas irgi panašaus
QUOTE(krika @ 2006 03 09, 11:49)
aš delano restorane nesilankau, tad gal galima pasakyti bent ingridientus. o mes visos ir sukurpsim receptuką be to, aš namie gaminu mėsišką pupelių šiupininę. tai gal čia kažkas irgi panašaus
Labai norėčiau pupelių šiupininės recepto , manau, kad bus kažkas panašaus. Kiek valgiau šiupininių, čia įvairiose kavinėse, lėktėje dažniausiai matydavau: įvairios mėsos, greičiasiai faršo, įvairiu parūkytų mėsyčių supjaustyta, dar randu bulvių, marinuotų agurkų, kartais alyvuogių, ketčiupo dar tikrai deda Tai laukiam receptų