Mano šiupinynės receptukas
Pakepinu svogūną,virtą mėsytę,ar dakterišką dešrą,smulkiai pjaustyto rauginto agurko,pievagrybių,įspaudžiu pora skiltelių česnako(viską ant sviesto) ir užpilu pomidorų sultimis .Aišku pagal skonį prieskonių,man labai gerą skonį duoda Santa Marijos picai prieskoniai
Salianka tai valgom tik Latvijoje ziema, kai vaziujam slidinet i Zagarskalns, tai paslidineje einam valgyt salinkos, nerealiai skani, ypac susalus, ir vis galvodavau is kur gaut recepta, tai dabar jau virsiu
labai didelis aciu visoms uz nuostabius receptukus,va kaip tik rytoj ir bandysiu virt si skanumeli mano vyras be galo megsta sia sriuba tai manau nustebinsiu ji
na va sian savo seimina pradziuginau sia sriubyte,tai visi taip gyre
vyras net pakartot paprase!
dar kart aciu uz receptukus
vyras net pakartot paprase!
dar kart aciu uz receptukus
Na, parasysiu ir as receptuka 'jureiviskos soliankos', kuri nugvelbiau is vieno rusisko tinklapio. Toms, kurios skaito rusiskai, pateikiu tiesiogine nuoroda http://www.udaff.com/creo/81557.html, tik perspeju ypac drovias, kad labai daug keiksmazodziu
Kitoms isversiu tik recepta be visu seileteki sukelianciu smulkmenu, pateiktu tame aprasyme.
Isverdame mazdaug 300 gr. kiaulienos be kaulo, sultini ispilame, nereikalingas. Isverdame vista arba bent pora koju(as dejau krytinele, nes taip turejau), mesa istraukiame, i sultini edame 2-3 kubeliais supjaustytas bulves. Keptuveje ant aliejaus pakepiname supjaustyta (as dejau sutarkuota) morka ir svoguna, pilame i puoda. Taip pat pakepiname desreles (pieniskas), kol graziai paskrunda, pilame i puoda. Tada i puoda dedame bet kokia rukyta mesa ar desra, smulkiai supjaustyta. Po to dedame per puse perpjautas juodasias ir zaliasias alyvuoges ir supjaustytus 3-4 raugintus agurkus. Paragave pasudome pagal skoni ir papipiriname.2-3 lauro lapai. Siek tiek petrazoliu ir krapu. Ir galiausiai 2-3 skilteles citrinos, supjaustytos ketvirciais.
Siandien isviriau pirma karta. Vyras sako liuks. Ka jis sake valgydamas, nerasysiu, nes mane isregistruos uz keiksmazodzius. Labai tinka kaip vaistas nuo pagiriu Skanaus
Kitoms isversiu tik recepta be visu seileteki sukelianciu smulkmenu, pateiktu tame aprasyme.
Isverdame mazdaug 300 gr. kiaulienos be kaulo, sultini ispilame, nereikalingas. Isverdame vista arba bent pora koju(as dejau krytinele, nes taip turejau), mesa istraukiame, i sultini edame 2-3 kubeliais supjaustytas bulves. Keptuveje ant aliejaus pakepiname supjaustyta (as dejau sutarkuota) morka ir svoguna, pilame i puoda. Taip pat pakepiname desreles (pieniskas), kol graziai paskrunda, pilame i puoda. Tada i puoda dedame bet kokia rukyta mesa ar desra, smulkiai supjaustyta. Po to dedame per puse perpjautas juodasias ir zaliasias alyvuoges ir supjaustytus 3-4 raugintus agurkus. Paragave pasudome pagal skoni ir papipiriname.2-3 lauro lapai. Siek tiek petrazoliu ir krapu. Ir galiausiai 2-3 skilteles citrinos, supjaustytos ketvirciais.
Siandien isviriau pirma karta. Vyras sako liuks. Ka jis sake valgydamas, nerasysiu, nes mane isregistruos uz keiksmazodzius. Labai tinka kaip vaistas nuo pagiriu Skanaus
Viskas, seile jau iki kulnu
Varau i parduotuve produktu ir
Varau i parduotuve produktu ir
Perziurejau dar karta savo posta ir supratau, kad pamirsau kai ka. Taigi reikia i sriuba sudeti ir supjaustyta virta kiauliena ir vistiena, nuimta nuo kaulu ir susmulkinta. Atsiprasau
patiekalas , bet truputi nurugstinau tad citrinos nebedejau. kita karta tobulesne iseis .
Sriubyte savaitgali viriau, patiko nerealiai, kazkada panasia sriuba buvau valgiusi Rygoje, kazkokioje kavineje, bet namuose vis tiek skaniau.
o sita sriuba yra kilusi is Rusijos, pavadinimas imamas nuo rusisko zodzio "cело" - kaimas..Kai susirenka visas kaimas ir sunesa visokius savo maisto likucius, kas deshros gabala, kas skilandzio, kas lasiniu, ar agurku..ir is to verdama sriuba "selianka".
viriau siandien sita stebuklinga sriuba !!!
nu LABAI skanu
aciu visoms seimininkelems uz receptus, ir ka as be jusu daryciau
nu LABAI skanu
aciu visoms seimininkelems uz receptus, ir ka as be jusu daryciau
Na mes irgi siandien su draugu Cili Kaime valgem, tai ziaurei patiko, tik kad cia receptai truputi skiriasi, nu bet bandysiu ir as kazka gaminti