Įkraunama...
Įkraunama...

nuogumas

Sveiki,
jau ne pirmą kartą pastebiu, kad vyresnėlis (6 metai) mėgsta apsinuoginti blink.gif . Svarbiausia, kad jis tai daro prie mūsų - lyg tai būtų nutikę netyčia, ir dažnai jį užklumpu vieną, arba po kaldra čiupinėjasi dažnai. Pvz. šiandien: pakviečiau pusryčiauti, ateinu po kokių 10 min., o jis sedi nuogu užpakaliu ir maitosi prieš save ohmy.gif . Tokios siutas suėmė mad.gif , ir žinau, kad barti negalima. Paaiškinimų jis neturi - nežinąs kodėl taip daro sad.gif . Ar reikėtų pas specialistą kreiptis? Kaip reaguoti į tokius dalykus g.gif
Atsakyti
sad.gif niekas su tokiais dalykais nesusidūrėk? Baikit gąsdinti dry.gif
Atsakyti
Mano draugės mergaitė, būdama irgi maždaug 6 metų, visur nuoga šlaistinėdavo. Sakydavom, taigi apsirenk, kaip čia tu nuoga..o ji irgi maivydavosi. Kai pradėjo eiti į mokyklą ir prieš fizinio lavinimo pamoką reikėdavo persirengti, tai kitos mergaitės kažkaip jau išaiškino, kad negražu, kai tave mato nuogą. Mamos tai neklausydavo, kai tą patį sakydavo. Tai kažkaip kartu su atsiradusiu bandos instinktu ir praėjo jai noras pusplikei šlaistinėti. Matyt, kad suaugo.
Atsakyti
niu jei mokykloje pradėtų, tai nemanau, kad teisingai būtų suprastas. O berniukai - ne mergaitės g.gif
Atsakyti
Tai nėra sutrikimas, kad vaikas mėgsta apsinuoginti. Dar reiktų detaliau išsiaiškinti, kodėl jis taip elgiasi. Kad tą būtų galima suprasti, reiktų pastebėti, kada jis apsinuogina, kokiose situacijose, kas vyko prieš tai, kas vyksta po to, kai apsinuogina. Pirma mintis kyla, kad gal tokiu būdu atkreipia tėvų dėmesį į save, kai jam, pvz., nuobodu.
Jeigu vaikas masturbuojasi, tai irgi nėra laikoma sutrikimu, tačiau lytinių organų lietimas ar masturbacija sukelia labai daug nerimo tėvams. Jeigu kalbėtume apskritai apie tokio padidinto domėjimosi savo kūnu, noro pajausti malonumą dirginant lytinius organus sukeltas pasekmes, tai kalbėtume apie tai, kad vaikas savo energiją investuoja į tokią veiklą, kuri nėra naudinga jo vystymuisi. Jau geriau tą laiką galėtų skirti žaidimui, bendravimui.

Kad pakviestas neatėjo pusryčiauti, tai manau, galėjote ir parodyt, kad supykote. Tai labai normalu.

Ar gali būti, kad vaikas pajaučia Jūsų pasimetimą, kai jis apsinuogina, na, pvz., jei tada, kai Jūs kvietėt pusryčiauti, jei sakykim, Jūs būtumėt jį radusi ne nuogą, ar būtumėt apibarusi? Į šitą klausimą verta sau atsakyti, norint suprasti, kaip vaiko elgesys veikia Jūsų reakciją, ir kaip tą reakciją vėl priima vaikas, dėl ko apsinuoginimai kartojasi. Ką vaikas pajaučia iš Jūsų, kai taip elgiasi.

Ką daryti? Bendros rekomendacijos, jei vaikai čiupinėja lytinius organus, yra tokios, kad rekomenduojama nukreipti dėmesį, pasiūlyti ką nors įdomesnio.
Jei kreipsitės pas specialistą, jis galėtų suteikti išsamesnės informacijos.
Atsakyti
smile.gif ačiū

Atsakyti