Įkraunama...
Įkraunama...

Mokytoja terorizuoja pradinukus

Prieš metus iš Vln persikėlėme į nedidelį miestelį šalia Klp, kuris jau yra pagarsėjąs pedagogų smurtu prieš mažamečius. Mano sūnus pradėjo lankyti vietinę mokyklą. Pusmetį rimtų nusiskundimų nebuvo, bet prieš mėnesį pastebėjau, kad sūnus miegodamas sapnuoja košmarusir šneka per miegus:"dar sujudėsi - paliksiu po pamokų". Taip pat pasakojo, kaip mokytoja vieno berniuko neišleido į tualetą ir jis prisišlapino ant kėdės, kaip mergaitei paėmė už plaukų ir trenkė galvą į stalą, kaip baisiai rėkia ant vaikų, kad būna atvejų kai vaikai grįžta namo šlapiomis kelnėmis. Maniškis jau bijo eit į mokyklą. Šį rytą ji užsipuolė rėkdama ir mane, nes maniškis viena diena vėlaiu išmoko eilėraštį,ir dėl to už bausmę turėjo išmokt kitą,bet neišmoko ir dabar reiks išmokt tris eilėraščius už bausmę. Tų "bausmės eilėraščių" jam pačiam reikės ieškoti bibliotekoje. Rėkė nežmoniškai, kad jis pats nesusiprato per dieną nueit į biblioteką jų susirast, kad nesavarankiškas, kad blogai auklėju ir ji nežino ką su juo daryt. O mano vaikas išsigandęs, kad gali išmokt ne tuos.
Šios mokytojos balsas aidi visoje mokykloje ir visi žino, kad tai ji šaukia. Ir kiek girdėjau tai vyksta seniai. Dar kas keista, kad šioje mokykloje pradinukai kartais paliekami antrais metais.
Galvojau eit pas mokyklos direktorę, bet ta mokytoja jos draugė ir ji netgi turi padėkų už gerą vaikų mokymą.Taigi dabar netgi nebežinau ką daryt, nes kita mokyklą yra tik Klp,o kelionė ten sudarytų apie pusantros valandos į vieną pusę.
Atsakyti
jei su mokyklos vadovybe, matot, šnekėt neišeina, kreipkitės į švietimo skyrių.. taip pat galit klausimą kelt viešumon (per žiniasklaidą).
Atsakyti
blink.gif blink.gif blink.gif
Pakalbėk su mokytoja griežtu tonu, pakalbėk su direktore. jei nepadės..
Kreipkis į švietimo ministeriją. Gali dar su tėveliais pakalbėt per susirinkimą ir viešai pakalbėti apie mokytojos elgesį, galite į susirinkimą pakviesti ir direktorę, ar visi tėveliai turi pasakyti kad tokio mokytojos elgesio netoleruosite. O su vaikais turite sutarti, kad jei mokytoja blogai elgesi, tėvai imasi veiksmu. Bet tai turi daryti visa klasė. Aš taip kovočiau su tokia mokytoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miledi.N: 21 sausio 2009 - 11:54
Deja, klasės susirinkimas per visus metus buvo tik 1 ir tai tik pinigėliams surinkti ir jame dalyvavo mažai tėvų. Po susirinkimo vivi kas buvo labai greitai išsibėgiojo, net nespėjau su niekuo pabendrauti. Atrodo, kad šiam miestelyje niekas niekam nerūpi. Dėl tos mergaitės bandžiau kalbėt su savo vyru, bet jis atsakė,kad ją augina viena motina, taigi ją terorizuot kaip ir nebaisu. Kiti tėvai atrodo,kad tos mokytojos bijo, jos vyras kažkoks miestelio pažiba.Manovyrasirgi sakoniekonedaryt,nes nebegalėsim gatve praeiti.Aš tai manau gal vaikui diktofoną duot ir tada su įrodymais į švietimo skyrių eit.
Atsakyti
QUOTE(Vora @ 2009 01 21, 13:46)
Mano vyras irgi sako nieko nedaryt

Nu jei nieko nedarysit tai taip ir toliau visi kentės 4u.gif
O vaikams kokių psichologinių problemų įvarys, paskui iš psichologų neišeisit...
Parašyk laišką į ministeriją iš kokio e-mailo, kad tavęs neatpažintų, paaiškink, kad gyveni mažam miestelyje ir nenori problemų. Papasakok ne vieną atvėjį, o jie jau tegu aiškinasi.
Ir jeigu tai mažas miestelis, vaikų tėvai gal kaimynistėje gyvena, galima nueiti ir pasikalbėti su jais.
Aš kovočiau už savo vaiką box.gif ir mokytoją gerai pašokdinčiau taip kad bijotų kitą kartą ir balsą pakelt. Ji mano vaiko neskriaustų gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Vora @ 2009 01 21, 14:46)
Deja, klasės susirinkimas per visus metus buvo tik 1 ir tai tik  pinigėliams surinkti ir jame dalyvavo mažai tėvų. Po susirinkimo vivi kas buvo labai greitai išsibėgiojo, net nespėjau su niekuo pabendrauti. Atrodo, kad šiam miestelyje niekas niekam nerūpi. Dėl tos mergaitės bandžiau kalbėt su savo vyru, bet jis atsakė,kad ją augina viena motina, taigi ją terorizuot kaip ir nebaisu.  Kiti tėvai atrodo,kad tos mokytojos bijo, jos vyras kažkoks miestelio pažiba.Manovyrasirgi sakoniekonedaryt,nes nebegalėsim gatve praeiti.Aš tai manau gal vaikui diktofoną duot ir tada su įrodymais į švietimo skyrių eit.

Apytikriai susidariau vaizda, kuris, deja, iprastas mazesniuose miesteliuose verysad.gif Jei kreipsites i svietimo skyriu ir ta mokytoja atleis-jusu kaimukas liks be specialisto, vadinasi, teks vis tiek vazineti i didmiesti. Kaip minejote, visiems yra dzin, puiku, nesikiskit ten, kur jusu neliecia. Taciau jums jusu vaikas nedzin, vadinasi, turit imtis priemoniu ir skubiai. Kaip buvusi pries 100 metu mokytoja noreciau patarti 4u.gif :
1. Pradzioj nueikit pasikalbeti pas mokytoja. Viena. Del savo vaiko. Del jo elgesio. Del pastangu mokytis, prasykit pagalbos, patarimo. Niekas taip neistirpdo senyvo pedagogo sirdies, kaip gudrus demesio atkreipimas i savo vaika. smile.gif Nerekit, neieskokit tiesos, vis tiek liksit neteisi tongue.gif O va jei gudriai pradesit "mokytoja, maniskis uzuomarsa, gal galit parasyti jam, mokytoja, jis silpnesnis cia ir cia, gal galit...mokytoja, jam sunkiai sekasi ten ir ten, gal galit uzmesti aki, busim dekingi"-pamatysit stebuklus. Del to, kad ji rekia, zinokit, cia ne rekimas, cia profesine liga, kai kalbama pagarsintai, kad perrekti kitus. Kai isejau is mokyklos pirma pusmeti mano draugai vis stabde, sakydavo, ko tu reki, mes girdim biggrin.gif O man atrode, kad kalbu normaliai blush2.gif
2. Jei tai neduos pastangu(nors garantuoju, kad tikrai duos, jei tik negrasinsit jai susidorojimu biggrin.gif ), eikit pas direktore. Nesvarbu, kad jos drauges, nesvarbu, kad visiems dzin, bet direktore yra pavldi ne draugei, o aukstesnem instancijom. Tada galima pagrasinti auditu, ko ji tikrai nepageidaus. Tad nori nenori tures ji kazka daryti, o jei darys, vadinasi, kalbes su ta mokytoja, o jei kalbes su mokytoja, vadinasi, jusu vaika paliks ramybej 4u.gif Jus islosiat 4u.gif
3. Jei vis tik direktore tampa nepajegi sutvarkyti tos mokytojos elgesio, vadinasi, zygiuojat tiesiai i svietimo skyriu. Tas, aisku, isklausys, nepatikes, sius inspektorius tikrinti pamoku, stoves uz duru, klausys. Net jei mokytoja ir veidmainiaus, vis tik islos ne tik jusu vaikas bet ir visa klase.

Zodziu, as pradeciau nuo ramaus pokalbio su mokytoja 4u.gif Auginu du mokyklinio amziaus vaikus, ir kiek buvo jau konfliktu-visada taikiai spresdavom su mokytojais, neteko kreiptis i valdzia.
Atsakyti
Na pirmas variantas nelabai gali tikti, nes šiandien sūnus pasakojo,kaip mokytoja rėkė ant vienos mergaitės, kad ji net apsiverkė, nors jos mama jau buvo atvažiavusi kalbėtis su mokytoja. Blogiausia, kad vaikai kiekvieną dieną mato kaip terorizuojamas vienas ar kitas vaikas ir gali pradėti tokį elgesį toleruoti. Maniškis pyktį ant šuns išlieja. Pas mus univerkėj atsimenu buvo toks dėstytojas, kuris per kiekvieną paskaitą pasakojo kaip vaikystėj mokytojas vaikus terorizavo. Tai pas jį egzą iš pirmo karto išlaikydavo vos keli, ir tai jie būdavo kokį kartą apšaukti.
Taigi, kaip mokytoja neturėdama net atatinkamo išsilavinimo augina (traumuoja )teroristus.
Atsakyti
QUOTE(Vora @ 2009 01 21, 16:08)
Tai pas jį egzą iš pirmo karto išlaikydavo vos keli, ir tai jie būdavo kokį kartą apšaukti.

Taigi, kaip mokytoja neturėdama net atatinkamo išsilavinimo augina (traumuoja )teroristus.

Kad univerkej neislaiko egzaminu-kalti patys studentai, jog "ant durniaus" eina cool.gif Ir siaip gana pas mus mokytis del pazymio, laikas isauginti geru specialistu karta, kurie troksta mokytis.

lotuliukas.gif thumbup.gif Topinis sakinys lotuliukas.gif Kur cia tuos teroristus augina? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vora @ 2009 01 21, 16:08)
Na pirmas variantas nelabai gali tikti, nes šiandien sūnus pasakojo,kaip mokytoja rėkė ant vienos mergaitės, kad ji net apsiverkė, nors jos mama jau buvo atvažiavusi kalbėtis su mokytoja.

Jus maziau klausykit savo sunaus, o padarykit, kaip sakau 4u.gif Jus net nezinot, del kokiu priezasciu ta mergaityes mama buvo pas mokytoja, gal del kokio nemokamo maitinimo mirksiukas.gif Jus nueikit ir pakalbekit pradziai, o paskui darykit atitinkamas isvadas 4u.gif
Atsakyti
matau tik vieną išeitį. jei tai nukreipta prieš visus vaikus ir nepatenkinti visi ar bent daugelis tėvų, surašyti raštą su tėvų parašais apie tokį mokytojos elgesį ir nuvežti miesto savivaldybės švietimo skyriui.
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2009 01 21, 14:57)
Parašyk laišką į ministeriją iš kokio e-mailo, kad tavęs neatpažintų, paaiškink, kad gyveni mažam miestelyje ir nenori problemų. Papasakok ne vieną atvėjį, o jie jau tegu aiškinasi.

Tiriami yra tik pasirašyti skundai ...schmoll.gif
Bet jei tikrai problema yra ne vaiko tingėjimas ieškoti eilėraščių bibliotekoje - kodėl neparašius pasirašyto skundo apie mokytojos darbo metodus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 21 sausio 2009 - 16:42
QUOTE(Urartu @ 2009 01 21, 16:14)
Tiriami yra tik pasirašyti skundai ...schmoll.gif
Bet jei tikrai problema yra ne vaiko tingėjimas ieškoti eilėraščių bibliotekoje - kodėl neparašius pasirašyto skundo apie mokytojos darbo metodus?

drinks_cheers.gif Be to jeigu skundas iš karto bus siunčiamas į švietimo ministeriją, jie grąžins rajono švietimo skyriui,o šis- mokyklai.Yra eiliškumas.

Šiaip gal siūlyčiau pakalbėt su kitais tėvais. Na negi nė vieno nepažįstat. Nreiktų tikėt viskuo,ką vaikas sako. Nueikit kartu su juo, sakykit, ką jis pasakoja. Matysit, kuris teisus. Iš patirties pasakysiu, kad kartais po to tėveliai puola mokytojų atsiprašinėt... Šiais laikais tėvai ne tokie, kad leistų savo vaikus terorizuot. Negi niekas daugiau nesiskundžia.
Abejoju,kad mokytoja nebijotų netekti darbo. Pradinių klasių mokytojų, kurios neturi darbo, tikrai daug. Jeigu ir šią mokytoją atleistų,atsirastų kita. Juo labiau, kiek supratau, tai mokykla ne pradinė. Vadinasi ne kokia glūduma...
O gal parašyk,kokia tai mokykla g.gif
Atsakyti
Netikiu, kad mokytoja nebijo patikrinimu visokiausiu . O direktore tuo labiau. Jei zinos, kad Jus galite apskusti mokytojos veiksmus, tai ir draugyste baigsis, nes bijos prarasti vieta. Jusu vaikas praras pasitikejima tevais. Jis dar maziukas ir jam nelabai suprantamas dalykas, kodel tevai jo negali apgynti. Jei miestelio zmones zino visa situacija apie mokytoja, tai manau tikrai palaikys Jus. Vyras bijos gatve eiti, o nebijos kad jo vaikutis bus traumuotas psicholagiskai ir neaisku kas baisiau. Sekmes ir stiprybes.
Atsakyti