manau, kad atėjo laikas man jau išbandyt punšą (karštą gėrimą dideliame inde), ar darėt, kokių žinot receptų, į kokius indus pylėt, ar jums patinka?
nors tema pakankamai sena, bet vistiek atsakysiu
as esu dariusi punsa, bet ne karsta, o salta
gavosi
jei domins, galesiu parasyti receptuka

as esu dariusi punsa, bet ne karsta, o salta





Turiu gera receptuka ne punso,o KRUSONO: Reikia nedidelio arbuzo ir sampano butelio.Nupjovus arbuzo virsu,ji isskobti,bet is krastu palikti po2-3 cm raudono arbuzo.Isimta viduri susmulkinti gabaliukais,isrinkti seklas ir sudeti i arbuzini inda.Uzpilti sampanu.Valgyti is puodeliu.Labai skanu ir linksma,jo pavalgius
)

QUOTE (Tutsi @ 2004 10 12, 08:04) |
nors tema pakankamai sena, bet vistiek atsakysiu ![]() as esu dariusi punsa, bet ne karsta, o salta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mane domina

nu jei domina...
reikia:
alaus
sprite
citrinu
apelsinu
cukraus.
visi gerimai ir vaisiai turi buti atsaldyti. Vaisius nuplauname, supjaustome griezineliais, sumetame i dideli inda. Tada supilame alu ir sprite (1/1, kiek pilate vieno, tiek ir kito). tada pridedame cukraus (pagal skoni), gerai ismaisome. tada idedame valandelei i saldytuva ir galime skanauti
nepagailekite vaisiu bei cukraus.
gal kai kurioms ir neskaniai nuskambes alaus ir sprite derinys, nu bet gerimukas
ypac tinka kokiam vakareliui ar gimtadieniui


reikia:
alaus
sprite
citrinu
apelsinu
cukraus.
visi gerimai ir vaisiai turi buti atsaldyti. Vaisius nuplauname, supjaustome griezineliais, sumetame i dideli inda. Tada supilame alu ir sprite (1/1, kiek pilate vieno, tiek ir kito). tada pridedame cukraus (pagal skoni), gerai ismaisome. tada idedame valandelei i saldytuva ir galime skanauti






zianu du variantus, nezinau punsas tai skaitosi ar ne
1 stiprus
i arbuza (viska daryti kaip Astra parase) supilam 0,5 degtines na kiek bandem tai skanu valgyt is kart, bent mum, kiti padaro pries diena, ar is ryto, bet man nepatiko, bent man skaniau ka tik supilta balta
, kai turi but
2 lengvas (itariu visiem zinomas)
i inda sudedam vaisius, vaisiai supjaustyti gabaliukais be zieveliu ir seklu, kriauses, obuoliai, citrinos, apelsinai, bananai , vynuoges (be kauliuku)
na as nededu kiviu, nes veliasi seklytes aplink dantis
visus vaisius uzpilti buteliu Sangrios, ir priklausomai nuo kiekio ipilt brendzio, as pilu ant 1,5 itros sangrios panasiai 100 gr. brendzio
valgai vaisius ir girteji
vel gi bent as jauciu silpnybe ka tik paruostam gerimui, ne pastovejusiam, beja nededu arbuzo, bent man jie nepatinka, nes sumiksteja, banana irgi koki 1 tesupjaustau, pagrinde vynuoges
1 stiprus
i arbuza (viska daryti kaip Astra parase) supilam 0,5 degtines na kiek bandem tai skanu valgyt is kart, bent mum, kiti padaro pries diena, ar is ryto, bet man nepatiko, bent man skaniau ka tik supilta balta


2 lengvas (itariu visiem zinomas)
i inda sudedam vaisius, vaisiai supjaustyti gabaliukais be zieveliu ir seklu, kriauses, obuoliai, citrinos, apelsinai, bananai , vynuoges (be kauliuku)
na as nededu kiviu, nes veliasi seklytes aplink dantis
visus vaisius uzpilti buteliu Sangrios, ir priklausomai nuo kiekio ipilt brendzio, as pilu ant 1,5 itros sangrios panasiai 100 gr. brendzio
valgai vaisius ir girteji

vel gi bent as jauciu silpnybe ka tik paruostam gerimui, ne pastovejusiam, beja nededu arbuzo, bent man jie nepatinka, nes sumiksteja, banana irgi koki 1 tesupjaustau, pagrinde vynuoges

QUOTE (Astra @ 2004 10 12, 09:18) |
Turiu gera receptuka ne punso,o KRUSONO: Reikia nedidelio arbuzo ir sampano butelio.Nupjovus arbuzo virsu,ji isskobti,bet is krastu palikti po2-3 cm raudono arbuzo.Isimta viduri susmulkinti gabaliukais,isrinkti seklas ir sudeti i arbuzini inda.Uzpilti sampanu.Valgyti is puodeliu.Labai skanu ir linksma,jo pavalgius ![]() |
Liuks gerimukas,pas draugus gerem

QUOTE (Tutsi @ 2004 10 14, 09:22) |
nu jei domina... ![]() ![]() reikia: alaus sprite citrinu apelsinu cukraus. visi gerimai ir vaisiai turi buti atsaldyti. Vaisius nuplauname, supjaustome griezineliais, sumetame i dideli inda. Tada supilame alu ir sprite (1/1, kiek pilate vieno, tiek ir kito). tada pridedame cukraus (pagal skoni), gerai ismaisome. tada idedame valandelei i saldytuva ir galime skanauti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Savaitgaly išbandysiu

Dariau, tik manau, kad jis skaniausias po paros, kai jau gazas nuėjęs, na padarai iš vakaro, o ryte geri. Tada


Nykštukų kavinėj ragavau karštą punšą per šiaudelį: juoda arbata, medus, citrinų sultys, romas atrodo
, įdomus skonis
, dar kažkokius dariau iš knygos, bet dabar nepamenų receptų, sudėtingi, ieškau dar naujų



Mano tai punsas toks tikra bomba:
:
Neissigaskit pamate naudojamu ingrideintu kieki:). Sis punsas skirtas dideliam kiekiui zmoniu, kai prikeliauja daug sveciu, bet visi bus patenkinti ir gerai apgirte:)
Pastaba: siam punsui naudoju labai dideli plastmasini bliuda ir tada su samciu visiems pilstau.
2 buteliai raudono vyno;
1 butelis sampano;
350 g degtines;
2 litrai vynuogiu sulciu (geriausia raudonu);
2 indeliai konservuotu vaisiu misinio (skystis nuos vaisiu irgi supilamas i visa mase)
2 kriauses ar obuoliai supjaustyti kvadrateliais.
Taigi visa sita geri supilam i viena bliuda, sudedam vaisius, pamakaluojam ir ragaujam ar ne per stipru. Paskui pagal skoni galima pripilti arba vynuogiu sulciu arba degtines: cia kam ko truksta:). Punsa pilstome su samciu i placias stiklines ir patiekiam sveciams su sauksteliu, kad galetu issigraibyti bei suvalgyti "girtus" vaisius.

Neissigaskit pamate naudojamu ingrideintu kieki:). Sis punsas skirtas dideliam kiekiui zmoniu, kai prikeliauja daug sveciu, bet visi bus patenkinti ir gerai apgirte:)
Pastaba: siam punsui naudoju labai dideli plastmasini bliuda ir tada su samciu visiems pilstau.
2 buteliai raudono vyno;
1 butelis sampano;
350 g degtines;
2 litrai vynuogiu sulciu (geriausia raudonu);
2 indeliai konservuotu vaisiu misinio (skystis nuos vaisiu irgi supilamas i visa mase)
2 kriauses ar obuoliai supjaustyti kvadrateliais.
Taigi visa sita geri supilam i viena bliuda, sudedam vaisius, pamakaluojam ir ragaujam ar ne per stipru. Paskui pagal skoni galima pripilti arba vynuogiu sulciu arba degtines: cia kam ko truksta:). Punsa pilstome su samciu i placias stiklines ir patiekiam sveciams su sauksteliu, kad galetu issigraibyti bei suvalgyti "girtus" vaisius.