Punso vakarelis - labai smagu!!
Mergvakariams ir siaip geru draugu susitikimams - patartina
Mergvakariams ir siaip geru draugu susitikimams - patartina
Siulau pabandyti toki varianta
SVAIGINANTIS PUNŠAS
1 šaukštelis žaliosios arbatos arbatžolių,
6 mėtos lapeliai,
150 ml degtinės,
1/2 l balto vyno,
1 kivi,
1 citrina,
2 šaukštai cukraus,
1/2 l gazuoto mineralinio vandens,
ledo gabaliukų.
Arbatžoles užplikyti 100 ml vandens. Arbatą atvėsinti ir nukošti. Mėtą užpilti dėgtine ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Po to sudėti ledą ir supilti vyną. Iš pusės citrinos išspausti sultis, o kitą pusę supjaustyti griežinėliais. Kivi aplupti ir taip pat supjaustyti griežinėliais. Arbatą supilti į gėrimą, viską atvėsinti. Sudėti citrinos ir kivio griežinėlius. Supilti mineralinį vandenį.
SVAIGINANTIS PUNŠAS
1 šaukštelis žaliosios arbatos arbatžolių,
6 mėtos lapeliai,
150 ml degtinės,
1/2 l balto vyno,
1 kivi,
1 citrina,
2 šaukštai cukraus,
1/2 l gazuoto mineralinio vandens,
ledo gabaliukų.
Arbatžoles užplikyti 100 ml vandens. Arbatą atvėsinti ir nukošti. Mėtą užpilti dėgtine ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Po to sudėti ledą ir supilti vyną. Iš pusės citrinos išspausti sultis, o kitą pusę supjaustyti griežinėliais. Kivi aplupti ir taip pat supjaustyti griežinėliais. Arbatą supilti į gėrimą, viską atvėsinti. Sudėti citrinos ir kivio griežinėlius. Supilti mineralinį vandenį.
Vieną vasaros dineą su draugėmis Cosmopolitan'e aptikom punšo receptą. Kaip pašėlusios visą dieną planavom vakarienę su svaiginančiu punšu. Prisipjaustėm vaisių, maišėm su šampanu ir vynu, dar ko tai dėjom... Ir nusivylėm.. Jis nebuvo toks ypatingas, o čia radau neblogą receptuką, reiks išbandyt.
Mes darom labai paprasta varianta... Net nezinau, tikriausiai čia labai toli nuo punšo, kriušono ar dar ten kažko. Bet skanu tai labai.
visokius konservuotus vaisius (persikus, ananasus, braskes, kriauses ir t.t.), sezoninius vaisius, vynuoges, mandarinus žodžiu viską kas po ranka pasimaišo supjaustom kubeliais ir užpilam sangria, saldesniu vynu (kažkada maximoj pirkom avietini aromatinį vyną). Šampanas man šiame patiekale nepatinka
, jis tik prarūgusių vaisių skonį priduoda. Beje, vaisių turi būti laaabai daug. O tada kabliuoji "alkoholizuotus" vaisius ir nejučia girtėji
Nes labai skanu...
visokius konservuotus vaisius (persikus, ananasus, braskes, kriauses ir t.t.), sezoninius vaisius, vynuoges, mandarinus žodžiu viską kas po ranka pasimaišo supjaustom kubeliais ir užpilam sangria, saldesniu vynu (kažkada maximoj pirkom avietini aromatinį vyną). Šampanas man šiame patiekale nepatinka
o gal kas zinot kaip sumiksuot Mojito kokteili? labai jau atsibodo tie vynai sampanai ir kiti standartiniai gerimai.
QUOTE(monce @ 2005 12 28, 01:44)
o gal kas zinot kaip sumiksuot Mojito kokteili? labai jau atsibodo tie vynai sampanai ir kiti standartiniai gerimai.
taigi va čia viskas vaizdžiai parodyta
Dar vienas punso variantas: saldus vynas, sampanas, mineralinis, apelsinu sultys, saldytos uogos ir ledo gabaliukai- gerti iskart padaryta.
QUOTE(lengvute @ 2004 03 16, 15:20)
manau, kad atėjo laikas man jau išbandyt punšą (karštą gėrimą dideliame inde), ar darėt, kokių žinot receptų, į kokius indus pylėt, ar jums patinka?
buvau vasara vestuvese
Sveikos mamytės,
labai ieškau ir deja niekur nerandu indo punšui - toks didelis dubuo su uždedamais kabliukais ant kurių pasikabina puodeliai, dar yra samtis. Šis indas populiarus amerkoje bet čia LT niekur jo nerandu...
gal kas matė kur yra jų pirkti??? Būčiau labai dėkinga!!!
lauksiu atsakymų į AŽ
labai ieškau ir deja niekur nerandu indo punšui - toks didelis dubuo su uždedamais kabliukais ant kurių pasikabina puodeliai, dar yra samtis. Šis indas populiarus amerkoje bet čia LT niekur jo nerandu...
lauksiu atsakymų į AŽ
picoj Jazz labai pamėgau šaltą vyno punšą. Nusirašiau sudedamąsias dalis 'putojantis vynas alita, žagarės vyšnių likeris, baltas vynas ir kažkoks tai triple sec'.
Gal žinot kokią kurio gėrimo dalį reiktų pilt jį darant?
bent jau panašiai
Gal žinot kokią kurio gėrimo dalį reiktų pilt jį darant?
Mes per Naujus jau tradiciskai darome kazka panasaus i punsa. Reikia konservuotu vaisiu, balto putojancio vyno, truputi raudono vyno (del spalvos), kokiu nors likeriu (issvarinam bara, ypac skanu su medaus likeriu), vermuto. Skanus, bet pavojingas, nes alkoholio daug, nors ir nesijaucia














