Įkraunama...
Įkraunama...

epidūrinė nejautra

Norėčiau gydytojos paklausti, kuom gimdyvė rizikuoja rinkdamasi epidūrinę nejautrą? Taip pat sužinoti kokie yra pliusai? Kodėl natūralus gimdymas propaguojamas labiau?
Atsakyti
As gimdziau su nejautra, tikrai palengvino visa ta reikala, bet po to koki pusmeti vis jausdavau kazkoki tempima kaklo srityje.. huh.gif


Bet paskui praejo ir dziaugiausi, kad nesikankinau labai. Manau gydytojai isvardintu ir pliusu ir minusu, cia tiems, kas nebijo rizikuoti.. g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE (tukituk @ 2004 03 16, 14:22)
Norėčiau gydytojos paklausti, kuom gimdyvė rizikuoja rinkdamasi epidūrinę nejautrą? Taip pat sužinoti kokie yra pliusai? Kodėl natūralus gimdymas propaguojamas labiau?

todel, kad bet kokia intervencija, bet kokie vaistai, ypac jei ju nelabai reikia - nera gerai. Del to paties ir apie epidura sneka. kiek zinau, ta vaikuciu karta, kurie buvo pagimdyti su epiduro paglba, dar nera uzugusi ir nieks nenustate, ar tikrai jis kenkia vaikui ar ne. Ar kenkia mamai - tai is gydytojo girdejau, kad kenkia jei ne ten iduria g.gif bet sako, labai retai tai pasitaiko rolleyes.gif Del to, vaziuodama gimdyti, tariausi ir su gyd. ginekologe ir su anesteziologu. Po epiduro nieko blogo nejutau. Gimdyma atsimenu kaip svente, jau kita diena buciau sutikusi gimdyti dar viena tongue.gif
Pirma gimdziau su epiduru. Ir antra zadu taip pat. Jei tik galeciau pernesti skausma apskritai, aisku, gimdyciau naturaliai.

Bet is tiesu idomu, kiek yra "gandai", o kiek tiesos tame, kad epiduras kenkia. kokiu budu ir kam jis gali pakenkti?


Oj, tik dabar pamaciau, kad nebebus ginekologo atsakymu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurga: 09 balandžio 2004 - 15:23
Man įdomu, kodėl taip ilgai nėra jokio gydytojo ginekologo komentaro šiuo klausimu? g.gif Ar išviso sulauksiu, gimdyti man tai jau šią savaitę.
Atsakyti
Tai kad šio skyrelio pakolkas joks gydytoajs nekonsultuoja sad.gif .Geriausia būtų, jei kreiptumeis pasitart į gydytoją, kuri tave prižiūri ar į ligoninę, kurioje ketini gimdyt, užsuktum.
Atsakyti

Peridurinė nejautra jokios rizikos nesukelia.Jos metu nuskausminami sąrėmiai.Esant kai kuriems gimdymo jėgų sutrikimams,veikia kaip gydomoji priemonė,sąlygojanti reguliarią gimdymo veiklą,pagreitinanti gimdos kaklelio plėtimąsį.
Atsakyti