Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
                Gal kas turite su vaizdine medžiaga kaip įdaryti vištą skaniai 
  ? Arba gal galite papasakoti kaip išimti kaulus gražiai? Koki ividu dedate įdarą ir kiek?  
 
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
                
                                    
                
                
                
            Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
QUOTE(Atize @ 2007 02 21, 21:27)
Gal kas turite su vaizdine medžiaga kaip įdaryti vištą skaniai 
  ? Arba gal galite papasakoti kaip išimti kaulus gražiai? Koki ividu dedate įdarą ir kiek?  
 
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
va va ,man irgi kazkaip neaisku kaip ten tie kaulai issiima
                Šiaip labai aiškiai viskas paaiškinta yra čia:
http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt
 o papildomai dar dėjau džiovintų slyvų bei abrikosų smulkiai pjaustytų ir vietoj graikinių riešutų dėjau anakardžius (tokius turėjau) tai skonis  
 ir dar galiu pasakyti, kad mes ją valgėme karštą ir užteko kokiom 4 dienom... 
                
                                    
                
                
                
            http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt
QUOTE(maripe @ 2007 02 23, 16:42)
Šiaip labai aiškiai viskas paaiškinta yra čia:
http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt
 o papildomai dar dėjau džiovintų slyvų bei abrikosų smulkiai pjaustytų ir vietoj graikinių riešutų dėjau anakardžius (tokius turėjau) tai skonis  
 ir dar galiu pasakyti, kad mes ją valgėme karštą ir užteko kokiom 4 dienom... 
http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt
Man skaitant nelabai aišku buvo kaip ten ka daryti
                Įdaras į vidų tai sumalti tą mėsą kurią nuimi nuo kaulų + šoninės + svogūnai + česnakai + petražolės ir viską sumali mėsmale. Aš dar pridėjau išmirkytų ir smulkiai supjaustytų slyvų bei abrikosų ir smulkintų riešutų, visa tai sumaišiau su paruoštu faršu ir tada kimšau vištą. (į faršą dar pridėjau prieskonių). Kiekiai ten parašyti 
 O tada aptepti vištą su majonezu ir prieskoniais.
Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra
 pabandysi ir suprasi, esmė nepridaryt didelių skylių, bet man kažkaip pavyko jų išvengti be didesnio vargo. Kai daeini iki blauzdų po jom irgi kiši rankas ir bandai išversti, tik reik pačius galus nupjaut kad sanariukai liktų prie odos 
 nu kai darysi tai kaip išeis taip ir padarysi, tik reik nebijot bandyt, nes atrodo sudėtinga, o iš tikro labai paprasta 
 aprašyt sudėtingiau 
                
                                    
                
                
                
            Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra
QUOTE(maripe @ 2007 02 23, 22:40)
Įdaras į vidų tai sumalti tą mėsą kurią nuimi nuo kaulų + šoninės + svogūnai + česnakai + petražolės ir viską sumali mėsmale. Aš dar pridėjau išmirkytų ir smulkiai supjaustytų slyvų bei abrikosų ir smulkintų riešutų, visa tai sumaišiau su paruoštu faršu ir tada kimšau vištą. (į faršą dar pridėjau prieskonių). Kiekiai ten parašyti 
 O tada aptepti vištą su majonezu ir prieskoniais.
Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra
 pabandysi ir suprasi, esmė nepridaryt didelių skylių, bet man kažkaip pavyko jų išvengti be didesnio vargo. Kai daeini iki blauzdų po jom irgi kiši rankas ir bandai išversti, tik reik pačius galus nupjaut kad sanariukai liktų prie odos 
 nu kai darysi tai kaip išeis taip ir padarysi, tik reik nebijot bandyt, nes atrodo sudėtinga, o iš tikro labai paprasta 
 aprašyt sudėtingiau 
Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra
Nu zinok nieko nesupratau
                Nu tai esmė ir yra tame kad ne kaulus is vištos reik traukt o skūrą nulupt nuo jos ir paskui į ta skūrą prigrūst įdaro, o kaulus išmest 
 o įdaras tikrai neišbėga, o jei bijai kad išbėgs gali su mediniais pagaliukais (dantų krapštukais) sukabint, kad skylės nebūtų 
 
Arba jei tu nori kad višta būtų su kaulais, paprasčiausiai prigrūsk į pilvą įdaro kokio nori ir tiek
 gal šitą tu turėjai omeny 
 tada įdaras irgi neiškrenta 
 įdaras gali būti ryžiai + slyvos + abrikosai ar pan. 
                
                                    
                
                
                
            Arba jei tu nori kad višta būtų su kaulais, paprasčiausiai prigrūsk į pilvą įdaro kokio nori ir tiek
                O aš kaulų neišiminėju 
 tiesiog prikišu vištą obuolių (čia kas nori lendą) ir užsiuvu užpakalį (kaklą kartais irgi reikia, jeigu didelė skylė) - mane taip baba mokino 
 Arba prikišu pamirkytų džiovintų abrikosų, skyvų, razinų. Labai skanu.
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            QUOTE(Atize @ 2007 02 21, 23:27)
Gal kas turite su vaizdine medžiaga kaip įdaryti vištą skaniai 
  ? Arba gal galite papasakoti kaip išimti kaulus gražiai? Koki ividu dedate įdarą ir kiek?  
 
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
Pažiūrėk štai čia:
http://giedrius-v.li....com/29054.html
Paieškojusi tame puslapyje, man rodos turėtum rasti ir paaiškinimą, kaip išpjaustyti tą vištą (dabar taip greit nerandu, bet žinau, kad tikrai buvo)
                Nesuprantu nieko jau  
   
  
  
 Vieni idaryta vištą laiko su kaulais, na tik viduj prigrūstą įdaro. O kiti is skūros formuoja vištą, taip išeina?... 
Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
                
                                    
                
                
                
            Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
QUOTE(Atize @ 2007 02 24, 20:48)
Nesuprantu nieko jau  
   
  
  
 Vieni idaryta vištą laiko su kaulais, na tik viduj prigrūstą įdaro. O kiti is skūros formuoja vištą, taip išeina?... 
Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
Esu čia aprašiusi, kaip aš darau (tingiu kartotis, manau, kad būtent šito teiravaisi) - išsiima beveik pliki kaulai, visa mėsa pasilieka su oda, o ir vištos forma išlieka. Tikrai nesunku. Šlauneliu ir sparneliu galinius kauliukus gali palikti, tada atrodo gražiau, bet jie kiek apskrunda. Tokiu atveju neapipiauni ratu odos kulšeliu ir sparnelių galuose, bet išvertusi imdama kaulus prieini iki paskutinio sąnario ir jį perpiauni - tuomet prikimšus vištą šlaunelės styro aukštyn, tarsi višta su kaulais būtų, o sparneliai kečiasi į šonus. Optiškai gražiau, bet aš dėl vietos stokos išimu viską, galiukus užrišu siūlu ir šlauneles standžiau prigrūdu, dar slyvų įkišu formai palaikyti. Atrodo ne taip gražiai, tas tiesa. Kalakutas (iš kurio mokiausi) išlaiko formą geriau. Nuorodos įdėti negaliu, nes to forumo nebėra.
                Na amalijos recepto kazko tokio ir norejau... Bet jeigu dar butu su vaidine medziaga tai is viso butu fantastika  
  
   Gal visgi prisiminsi kur matei taip farsiruojama kalakuta ir kokioj vietoj?
                
                                    
                
                
                
            
    





