Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(Olesta @ 2009 02 13, 22:22)
karsta.gif  karsta.gif  karsta.gif atsiprašau, bet romantikos nuotrukose nebeliko, ji visa išgaravo su prakaitu triūsiant virtuvėje, vieną blyną pasirodau, kiti dar įpusėję blush2.gif
griliažinis Valentino tortas, širdutės ant jo irgi griliažinės, receptas, jei domis surašysiu rytoj, nes šiandien aš jau be jėgų tą padaryti blush2.gif kadangi labai didelė foto realybėje, tai paspaudus padidės šita miniatiūra blush2.gif
user posted image


As recepto noriu! bigsmile.gif
Atsakyti
keksas
user posted image

300 g miltų
200 g sviesto
2O0 g cukraus
4 kiaušiniai
razinų, džiovintų abrikosų, slyvų, kokoso drožlių
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
dar dėjau šiek tiek citrinų kvapo (galima ir apelsino žievelę sutarkuot)

Sviestą kambario temperatūros išsukti su cukrum, van cukrum. po vieną įmaišyt kiaušinius. sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberti kvapus bei įv vaisius ir kitus priedus (galima dėti riešutų, kitų cukrintinių). viskaą išmaišyti ir sudėti į kepimo formą. kepti, kol prie pagaliuko nebelips tešla.
skanaus blush2.gif
Atsakyti
bigsmile.gif .....oi koks keksiukas , purutis , ir su razinom wub.gif , nu nusikopinau , ir tikrai kepsiu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As vel cia,tik su keksu ir sumazinta foto mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas, jis pas mus ankstyvas, ir jau tortukas dar vienas suteptas bigsmile.gif Gražios ir jaukios Jūsų namams šios šventinės dienos wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

GRILIAŽINIS TORTAS
user posted image

originalus receptas
kadangi apsiskaičiau, kad griliažinis tortas yra kepamas iš baltų ir rudų biskvitų ir pertepamas sviestiniu kremu ir apibarstomas griliažu, tai nutariau originalų receptą keisti. Taigi išsikepiau biskvitą baltą (gaunasi lygut lygutėlis, purus, skanus):

Tešlai:

5 kiaušiniai;
200 g cukraus;
150 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
100 g maltų migdolų;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui ir papuošimui:

150 g cukraus;
150 g kapotų migdolų

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlai skirtus kiaušinius dėti įmušti į dubenėlį ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys balkšva ir puri. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Šį mišinį užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Riebalais ištepti 26 cm skersmens torto formą. Supilti tešlą ir kepti orkaitėje 35-40 min. Iškeptą biskvitą ataušinti.

Griliažo gaminimas. Kepimo skardą iškloti aliuminio folija ir gerai ištepti aliejumi. Keptuvėje nuolat maišant ištirpinti cukrų ir pakaitinti, kad parusvėtų. Suberti migdolus ir sumaišyti su karamelės mase. Masę tepti ant aliuminio folijos ir viename krašte peilio nugarėle padaryti 12 mažų trikampių. Griliažą aušinti 15 min. Trikampius atsargiai atskirti, o likusį griliažą sulaužyti. (aš spaudžiau širdeles iš tos masės su metalinėmis meduolių formelėmis).

Rudam biskvitui panaudojau Juodojo miško 1 biskvito normą

Pertepimui: 200 g sviesto ir indelis (397g) Rududu. Abu kambario temperatūros. Sviestas išplakamas iki purumo ir pabalsta, jo tūris padidėja, tada po šaukštą įplakamas Rududu. Labai gero skonio pertepimas.

Biskvitą pertepiau gautu kremu: rudas, baltas, rudas biskvitai, į paskutinį sluoksnį kremo įmaišiau smulkesnio griliažo, likusiu griliažu apibarsčiau patį tortą, uždėjau širdeles ir turėjau likusios grietinėlės plaktos, tai dzibukus užtupdžiau dar iš jos kontūrų paryškinimui. Nes puošėja iš manęs kol kas menka, tai pagal savo išgales 4u.gif

Pastabos: biskvito man iš tokių normų liko dar vienam tortui, nesitikėjau, kad Juodojo miško biskvitas iš tiek nedaug produktų išeina toks didžiulis!

Ką gi sėkmės ir skanaus, jei kam patiko ax.gif o kai prapjausiu, tai pasakysiu savo nuomonę dėl biskvitų susigėrimo ir skonio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 14 vasario 2009 - 08:56
Labai saunus torciukas wub.gif
Mergaites, o man klausimas del to rudojo biskvito, ar jis jums lengvai persipjove, man su siulu jo niekaip nesiseke perpjauti schmoll.gif Gal del to, kad tik kita diena pjoviau, kaip guminis spaudesi, tai paskui vis peiliu pjausciau ir lipdziau doh.gif
Atsakyti
labas rytas ,
mes jau prapjovem miska..nu ,kad saldus,nors ir cukraus maziau dejau ,nei recepte raso..vistiek labai saldus,zodziu mano skoniui su Cipciuko meduciu nesulyginsi,nebent kas laaaaabai megsta sokolada.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 02 14, 10:26)
Labai saunus torciukas wub.gif
Mergaites, o man klausimas del to rudojo biskvito, ar jis jums lengvai persipjove, man su siulu jo niekaip nesiseke perpjauti schmoll.gif Gal del to, kad tik kita diena pjoviau, kaip guminis spaudesi, tai paskui vis peiliu pjausciau ir lipdziau doh.gif

schmoll.gif jei juodojo miško, tai perpjoviau kuo puikiausiai, bet ne sus siūlu, Rimi parduotuvėje speciali pjaustyklė buvo už 3,5 lt, tai su ja perpjaunu
Atsakyti
jau kaip skaniai atrodo Juodojo misko vidus wub.gif essen.gif zadu ir as pasigaminti si torta.
Olesta,o kas cia per pjaustykle?
Atsakyti
Ir as noreciau paziureti, kaip atrodo ta pjaustykle g.gif
Atsakyti
user posted image
tokia va, sorry už foto kokybę, baterijos paslabusios visai, o naujas vyras tik vakare parneš 4u.gif sputelkit ant foto, padidės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 14 vasario 2009 - 11:38
Siandien buvau, ta skyriu apziurejau, bet tokio daikto nemaciau schmoll.gif
Atsakyti