Panos, tai kaip ta vynuogiu vyna gamint???? Jau sultys baigia surugti... HELPPP
QUOTE(Giegrute @ 2007 09 23, 21:57)
Panos, tai kaip ta vynuogiu vyna gamint???? Jau sultys baigia surugti... HELPPP
Itariu, kad pavėlavau. Sultys jau surugo arba rūgsta vynelis. Šiemet nedariau, dar nuo praeitų kartų daug liko. Visgi labai skanus gaunasi iš aviečių maišytų su gervuogem. Gero skonio buna ir vyšnių. Tiesa visus darau desertinius tirštus ir saldžius) vien ilgesniam laikymui.
mes darėm paprastą vyną iš obuolių sulčių. štai praėjus 3 metam, jis nuostabaus skonio kaip pirktinis
Aš dariau vyšnių vyną pagal rusišką receptą iš nuorodos pirmam puslapyj, vakar jau ragavom, tai labai geras gavosi
Labai nesunkiai buvo pagamint vyną ir be jokių mielių, tik kad nelabai skaidrus, bet naminiai vynai turbūt visi neskaidrūs būna
Labai nesunkiai buvo pagamint vyną ir be jokių mielių, tik kad nelabai skaidrus, bet naminiai vynai turbūt visi neskaidrūs būna
Prašom pasidalinti vyno iš obuoliukų receptuku
QUOTE(vidule @ 2008 10 28, 19:46)
Prašom pasidalinti vyno iš obuoliukų receptuku
Man brolis pasakė savo receptą šiandien, nes irgi šįvakar užsiimsim vyndaryte (pirmą kart gyvenime)
Taigi:
17 litrų obuolių sulčių
3 litrai vandens
2 kg cukraus
Vandenį pašildyti, suberti cukrų ir palaukti kol ištirps. Tada sumaišyti su sultimis ir supilti į talpas. Sandariai užkimšti ir būtinai įleisti šlangelę į vandenį, kad burbuliuotų. Stebėti, kad stiklainiuke (į kurį įmerkta šlangelė) nepritrtūktų vandens, nes jei vynas gaus nors biškutėlį oro - pavirs į actą.
O mums 50 litrų sulčių teks vynu paverst, nes per darbus pavėlavau užvakuoti
Sveikutės, mergaitės. Kitą vasarą kai mes tuoksimės, planuojam pasidaryti gero vyno. Jį atidarytume auksinių vestuvių proga. Tai va...Gal patartumėte kokį įpatingą recepčiuką ar šiaip kokių įdomių patarymų apie gero skonio išlaikymą duotumėte. Kažin iš kokių uogų tas vynas gautųsi įpatingai skanus ir prašmatnus?
QUOTE(Gintute @ 2008 10 28, 23:38)
Man brolis pasakė savo receptą šiandien, nes irgi šįvakar užsiimsim vyndaryte (pirmą kart gyvenime)
Taigi:
17 litrų obuolių sulčių
3 litrai vandens
2 kg cukraus
Vandenį pašildyti, suberti cukrų ir palaukti kol ištirps. Tada sumaišyti su sultimis ir supilti į talpas. Sandariai užkimšti ir būtinai įleisti šlangelę į vandenį, kad burbuliuotų. Stebėti, kad stiklainiuke (į kurį įmerkta šlangelė) nepritrtūktų vandens, nes jei vynas gaus nors biškutėlį oro - pavirs į actą.
O mums 50 litrų sulčių teks vynu paverst, nes per darbus pavėlavau užvakuoti
Taigi:
17 litrų obuolių sulčių
3 litrai vandens
2 kg cukraus
Vandenį pašildyti, suberti cukrų ir palaukti kol ištirps. Tada sumaišyti su sultimis ir supilti į talpas. Sandariai užkimšti ir būtinai įleisti šlangelę į vandenį, kad burbuliuotų. Stebėti, kad stiklainiuke (į kurį įmerkta šlangelė) nepritrtūktų vandens, nes jei vynas gaus nors biškutėlį oro - pavirs į actą.
O mums 50 litrų sulčių teks vynu paverst, nes per darbus pavėlavau užvakuoti
Kaip gavosi obuolinis vynelis ? Labai idomu..
Sveikutes, nezinau ar as cia i teisinga skyriu, bet visgi:
noriu pasidaryti naminio vyno, tik nelabai turiu uogu, taigi klausiu- gal kas turite kokiu agrastu ar serbentu Vilniui ar rajone? Galeciau nusiskinti uz simboline kaina, kad ir saldainiu dezute buciau labai labai dekinga
noriu pasidaryti naminio vyno, tik nelabai turiu uogu, taigi klausiu- gal kas turite kokiu agrastu ar serbentu Vilniui ar rajone? Galeciau nusiskinti uz simboline kaina, kad ir saldainiu dezute buciau labai labai dekinga
Gal kam reikia talpu vyno gamybai - turiu parduot du butelius - 20 ir 30 litru, pastarasis vyteliu pintinelej.
Sveiki, o kam vanduo pilasi i ta vyna?
Jeigu is pat pradziu nepyliau, o jau baigineja burbuliuoti, tai galeciau dapilt, ar negerai bus?
Jeigu is pat pradziu nepyliau, o jau baigineja burbuliuoti, tai galeciau dapilt, ar negerai bus?