Mielosios, artėja pavasaris ir sėklas bersime į žemę. Gal kuri nors pernai esat pasidariusi universalų prieskonių mišinį. Taip norėtųsi be E gyventi, nes ir pačiuose brangiuose prieskoniuose randu E. Pasidalinkit savo patirtimi.
QUOTE(speciuke @ 2009 02 03, 00:02)
Mielosios, artėja pavasaris ir sėklas bersime į žemę. Gal kuri nors pernai esat pasidariusi universalų prieskonių mišinį. Taip norėtųsi be E gyventi, nes ir pačiuose brangiuose prieskoniuose randu E. Pasidalinkit savo patirtimi.
Radau tokį receptuką,labai norėčiau išbandyti,bet dar nedariau.
1,5 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1,5 kg pomidorų,
200 g petražolių,
200 g saliero šaknų,
200 g krapų,
ankštpipirių,česnakų,
400 g druskos.
Viską sumalti,sumaišyti su druska,sudėti į sterilizuotus stiklainius.Tinka sriuboms,troškiniams ir kt.
labai gera tema tikiuosi atsiras aktyvistu kazkada pati raginau dalintis prieskoniu misiniu receptais temoje apie prieskonius ir imeciau situos receptus:
Kajeno prieskoniu misinys (naudoju vistienai):
3/4 puodelio druskos
1/4 puodelio maltu kajeno pipiru (astru!!)
2 saukstai maltu baltuju pipiru
2 saukstai maltu juoduju pipiru
2 saukstai maltos saldziosios paprikos
2 saukstai svoguno milteliu
2 saukstai cesnako milteliu
Prieskoniai kuskusui:
1/4 arb.s. cinamono
1/2 arb.s. paprikos
1/2 arb.s. malto kumino
1/2 arb.s. maltu kalendros seklu
2 1/2 arb.s. druskos
Papildyta:
Dar keletas recepteliu:
Kajeno prieskoniu misinys (svelnesnis ir skanesnis uz ankstesniji)
2 a.s. druskos
2 a.s. cesnako milteliu
1 a.s. juoduju pipiru
1 a.s. svogunu milteliu
1 a.s. kajeno pipiru
1 1/4 a.s. raudonelio
1 1/4 a.s. ciobreliu
1/2 saldziosios raudonosios paprikos
(sita misini dazniausiai naudoju su vistiena,pakepinta su zalia ir raudona paprika bei pievagrybiais ir truputeli patroskinta grietineleje)
Universali prieskonine druska:
850 g smulkios druskos
1 v.s. krapu druskos
1 v.s. svogunu druskos
1 v.s. cesnakines druskos
2 v.s. salieru druskos
2 v.s. saldzios paprikos
4 v.s. svieziai maltu juoduju pipiru
4 v.s. svieziai maltu baltuju pipiru
4 v.s. cukraus
1 v.s. muskato kevalo milteliu
1 v.s. kario
1 v.s. garstyciu milteliu
(tinka mesos, darzoviu troskiniams, sriuboms, bulvems ir kt.)
Kajeno prieskoniu misinys (naudoju vistienai):
3/4 puodelio druskos
1/4 puodelio maltu kajeno pipiru (astru!!)
2 saukstai maltu baltuju pipiru
2 saukstai maltu juoduju pipiru
2 saukstai maltos saldziosios paprikos
2 saukstai svoguno milteliu
2 saukstai cesnako milteliu
Prieskoniai kuskusui:
1/4 arb.s. cinamono
1/2 arb.s. paprikos
1/2 arb.s. malto kumino
1/2 arb.s. maltu kalendros seklu
2 1/2 arb.s. druskos
Papildyta:
Dar keletas recepteliu:
Kajeno prieskoniu misinys (svelnesnis ir skanesnis uz ankstesniji)
2 a.s. druskos
2 a.s. cesnako milteliu
1 a.s. juoduju pipiru
1 a.s. svogunu milteliu
1 a.s. kajeno pipiru
1 1/4 a.s. raudonelio
1 1/4 a.s. ciobreliu
1/2 saldziosios raudonosios paprikos
(sita misini dazniausiai naudoju su vistiena,pakepinta su zalia ir raudona paprika bei pievagrybiais ir truputeli patroskinta grietineleje)
Universali prieskonine druska:
850 g smulkios druskos
1 v.s. krapu druskos
1 v.s. svogunu druskos
1 v.s. cesnakines druskos
2 v.s. salieru druskos
2 v.s. saldzios paprikos
4 v.s. svieziai maltu juoduju pipiru
4 v.s. svieziai maltu baltuju pipiru
4 v.s. cukraus
1 v.s. muskato kevalo milteliu
1 v.s. kario
1 v.s. garstyciu milteliu
(tinka mesos, darzoviu troskiniams, sriuboms, bulvems ir kt.)
Negirdėjus aš tokios salierų druskos...
QUOTE(corolla @ 2009 02 03, 13:16)
Negirdėjus aš tokios salierų druskos...
kazkurioj prieskoniu parduotuvej buvau macius, bet kai nusprendziau gamintis si misini, tai aisku neberadau todel naudojau salieru miltelius, tik dejau ju truputi maziau. o siaip salieru druska irgi galima pasigamint - sumaisai sauksteli salieru milteliu su 2-3, gal 4 sauksteliais smulkios druskos ir turi nedariau ir tiksliu proporciju nezinau, bet principas tai toks. taip pat galima pasigamint ir krapu, cesnaku, svogunine ir panasias druskas.
Dėkui už receptus. O gal esate girdėjusios, kaip pasidaryti prieskonių mišinių iš Lietuvoje užauguntų augalėlių. Norėtųsi ekologiškų. Aš prisipirkau sėklų: bazilikų, čiobrelių, mairūno, rozmarino, isopų, ožragės, blakinės kalendros. Nežinau kas užaugs. Bet bandysiu pasidaryti iš savų užaugintų priskonių+druska, pipirai, morkos džiovintos. Svajoju, gal kas nors pavyks
QUOTE(speciuke @ 2009 02 03, 23:19)
Dėkui už receptus. O gal esate girdėjusios, kaip pasidaryti prieskonių mišinių iš Lietuvoje užauguntų augalėlių. Norėtųsi ekologiškų. Aš prisipirkau sėklų: bazilikų, čiobrelių, mairūno, rozmarino, isopų, ožragės, blakinės kalendros. Nežinau kas užaugs. Bet bandysiu pasidaryti iš savų užaugintų priskonių+druska, pipirai, morkos džiovintos. Svajoju, gal kas nors pavyks
tai savo uzsiaugintu prieskoniu neverta dziovint ir det i misinius, geriau naudoti sviezius. visai kitoks skonis ir aromatas!
O žiemos metu ką daryti?
QUOTE(speciuke @ 2009 02 04, 13:29)
O žiemos metu ką daryti?
vazoneliuose augint ziema auga kiek leciau, bet auga ir kvepia! geriausia rudeni pradet augint, tada dar greiciau auga ir ziemai jau turesi subujojusi krumuka
Dėkui už patarimą
Ar darote džiovintų preiskonių mišinius?