QUOTE(aistejukas @ 2009 02 06, 18:08)
Nemanau, kad pakenktum, tik nepadaugink. Man irgi reikia jau traukti savo gumbiukus ir rusio.
gavau zinoves patarima NA temoj, kad geriau pamirkyti silpnam kalio permanganato tirpale. taip ir padarysiu.
QUOTE(jolita123 @ 2009 02 06, 18:48)
Sveikutės , noriu pasidžiaugti mano tik viena per žiemą numirė. Kitos 5 išgyveno, parnešiau iš rūsio ,po savaitės jau viena rodo budimo požymių. Nors pernai pavasarį pirkau 6 svyrančias po tris pokely buvo. Viena iš karto sudžiūvus buvo, o kitos nors ir rodė gyvybės požymius, bet išaugo tik dvi. Ir tikrai žydėjo labai silpnai.O tos nevyrančios didžiažiedės tai buvau aptulbus, po tai ir nusviro. Tai dabar galvoju kad reikia ik didžiažiedes pirkti. Jų svogūnai iš karto tokie dideli, ir leidžia ūglius tai ne po vieną kaip mano svyranėios o iš karto po kokius keturis. tiesa dar noriu paklausti, aš padėjau svogūnus ant servietėlės kartais papilu vandenuko, gal negerai?Gal geriau sodinti tiesiai į žemę?
Kaip suprasti, kad numire - kuo skiriasi gumbas?
Man irgi pirkta svyranti tokia vargana buvo, kad ismeciau tiesiog. nepasilikau.
Didziaziedziu pernai isdygo 3 daigeliai is gumbo, perpjoviau pusiau. Rudeni subrendo abi puses - tapo 2 gumbais. Sodinsiu, ir tikiuos sekmes.
As visada sodinau i zeme/vazona, ir pirmakart girdziu apie ''zadinima'' girdant ant serveteles

. Siaip as ne profesionale.
Mano drauge per viena ziema taip ir paliko inesusi vesioj patalpoj vazonuose/zemeje gumbus pamirsusi - pamate pavasari jau dygstancias