Įkraunama...
Įkraunama...

Pieniška daržovių sriuba

Prisimenat, tokiomis sriubomis mus maitindavo močiutės vaikystėj. Kiek suprantu, tai elementariausia sriuba su pienu, kopūstai, morkom, bulvėm... Bet ką dar ten reikia dėti ir kaip ją virti? Ar vandenį maišyti su pienu ar ne? Praeitą sykį viriau, tai kažkokios nuosėdos susidarė viršuje, nors viską buvau nuskutus ir nuplovus kruopsčiai.
Atsakyti
Camril,
man labai patinka tokia paprasta pieniška sriubytė{morkos+bulvės+žirneliai}
įmėtu sviestuko ,ir pienukas.
Antra mano sriubytė{bulvės+morkos+žiediniai kopūstai}
į šitą sriubytę dar dedu muskato vos ,vos .
Alyvų aliejaus įlašinu.{kartais šią sriubą sutrinu trintuvu elektriniu,tai priklauso nuo nuotaikos,pienukas}
Atsakyti
QUOTE(camril @ 2009 02 10, 13:36)
Prisimenat, tokiomis sriubomis mus maitindavo močiutės vaikystėj. Kiek suprantu, tai elementariausia sriuba su pienu, kopūstai, morkom, bulvėm... Bet ką dar ten reikia dėti ir kaip ją virti? Ar vandenį maišyti su pienu ar ne? Praeitą sykį viriau, tai kažkokios nuosėdos susidarė viršuje, nors viską buvau nuskutus ir nuplovus kruopsčiai.



skaniausia, kai darzoves sviezios...
darzoves verdamos nedideliame kiekyje vandens, o kai darzoves isverda , supilamas pienas ir tada dar karta viskas uzverdama pora min.
Atsakyti
As tai darau tokia tokia ne visai pieniska, bet kazkas panasaus ir labai skanu smile.gif supjaustytas darzoves (bulve, morka, pora, saldytu zirneliu,kalafijora ir pan.) pakepinu puode su saukstu sviesto pora minuciu, tada uzpilu vandens ir verdu,kol beveik isvirs. tada pridedu 4 grudu dribsniu ir lydyto surelio (mazdaug puse pakelio vidutinio dydzio puodui, 4-6 porcijoms; pries tai sureli istirpinu samtyje tos pacios sriubytes skystimo). Belieka pakaitinti pora minuciu ir aisku pagardinti druska, pipirais, zalumynais, gal kokiais sriubos prieskoniais - kas kokius megsta.. smile.gif
Atsakyti
Aš tai kažkaip nelabai mėgėja šios sriubos schmoll.gif Tiksliau sakant - valgau iki kol nežinau,jog čia pieniška sriuba lotuliukas.gif nes vos kai sužinau, tai jau niekaip nebegaliu skaniai aš jos suvalgyt lotuliukas.gif
Atsakyti
As verdu tokia Pieniska darzoviu sriuba

user posted image

reikes:

vistienos sultinio
kopusto
morkos
bulves
zirneliu
smulkiu makaronu

Issiverdam vistienos sultini (viriau is vistienos kulseliu, saliero, petrazoles saknies), dedam pjaustyta kopusta, po to apkepintas morkas ant sviesto, bulves, keleta minuciu paverdam ir sudedam makaronus, baigiant virti sudedam zrnelius (saldytu neturejau tai dejau konservuotus), idedam druskos, pipiru, nukaulijam vistiena ir siek tiek mesytes imetam i sriuba, papuosiam kapotom petrazolesm

user posted image
Atsakyti
Va tik ką išsiviriau tokios, labai mėgstu smile.gif Supjaustytą kopūstą ir bulves dedu į šaltą vandenį, kai užverda sudedu sviestuke apkepintas morkas, dedu truputį druskos, krapų (tinka ir džiovinti), kai viskas jau būna išvirę beriu žirnelius ir supilu pieną, verdu kol pienas užverda. Tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mera @ 2009 02 18, 14:55)
Pasakiškai atrodo sriubytė, reiks ir man tokią išvirti  tongue.gif

4u.gif dekui

PASTABA: verdu pieniska sriuba, o recepte piena uzmirsau lotuliukas.gif doh.gif doh.gif doh.gif taigi kai baigia virti sriubyte reikia uzbalinti pienu, as pilu nemazai ir pakaitinti kol uzvirs 4u.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
i pieniska darzoviu sriubyte idekite dar sauja ryziu labai skanu buna.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as pieniskos darzoviu sriubos receptu..
Patiekalui reikes: Dziovintu pupeliu,dziovintu zirneliu,morku,Bulviu (galima ideti ryziu,ar perliniu kruopu)
Paruosimas: pupeles,zirnius (jeigu dedate perlines kruopas)uzsimergti is vakaro,bulves ir morkas supjaustiti kubeliais,sudeti viska virti,pasudyti,baigiant virti uzpilti pienu ir uzvirinti.. Skanaus
Atsakyti
Gal kas pasakytumet kiek to pieno pilt??? ax.gif
Atsakyti